Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Na ez az, hogy KÉT EGYFORMA minőségű embriót ültettek be. Nem egy gyengébbet és egy erősebbet. Erre írtam, hogy az erősítik egymást teória nem igaz.
Amúgy azért Németországban (konkrét példát tudok) messze nem jó a lombik kezelés, simán megcsinálják 40-es FSH - val.
Ellenben Új - Zélandon, Ausztráliában (DHEA kutatást ők kezdték), USA - ban, Izraelben 12 alá viszik előbb az FSH-t.
Egyszer azt mondta egy ismerős orvos, aki Németországban dolgozik, hogy mint a droidok, csinálják a sémákat, nulla személyreszabás.
Én biztos nem kérnék vissza két - három embriót, mivel egyszerűen nem fér bele egy redukció a világképembe. Nekem az olyan mint az abortusz.
Odabent meg még simán kettéosztódhat, ennek 40 feletti, soha nem szült nőknél ötször akkora esélye van, mint fiataloknál.
sziasztok,
most olvastam vissza mindent, és amihez volt mit szólnom, ahhoz reagáltam. Mindenre tudtam volna, mert nagyon közel álltok hozzám, de nincs annyi idő.
Annyi "Macska" van itt már, én a régimotoros vagyok, és mindenkinek drukkolok, remélem a stimuk sikeresek lesznek, Adri Neked gratulálok szívemből, és rengeteg örömet és tökéletesen szolgáló egészséget kívánok a végre kibővült családotoknak!
Ami minket illet, megosztanám Veletek a híreket, mert velem vagytok jóban-rosszban. Itt vannak nálunk a sógornőmék, akik Angliában élnek, és 21 hetes terhes. Nagyon cukik. Ők is sokáig próbálkoztak, 37 éves, és végül egy még az IVF előtti gyógyszeres ovuláció-segítő kezelés segített nekik spontán teherbe esni. Amikor velük beszélgetek az ottani dolgokról, én örülök, hogy itthon élek. Ott azért furán (le)kezelik ezt az egész várandósságot. Közben volt egy kis anyós-cirkusz is, ami senkinek nem tett jót, végül hazament, és most azt pihenjük ki, amit egymás fejéhez vágtunk a viták során ahelyett, hogy örült volna annak, hogy duplán beunokázik, megcsinálta a balhét.
De amit igazán akartam írni, hogy annak ellenére, hogy néha nehéz a jó híreket megosztani egy fórumon, ahol sok a küzdelem, de nekem mindig reményt adott a jó hír... Szóval megjött a Nifty teszt eredménye, mindenhol alacsony kockázat jött ki, és Lapbarna nem tudom a világosbarna haj honnan jött, de apukám szeme zöld volt, az enyém barna zöld pöttyökkel, de az, hogy kicsi lány lapul a pocimban, az már szentigaz, Te Tündérboszorkány!! :) Őszintén a szívünk mélyén kislány után vágyakoztunk, persze valóban az egészség az elsődleges, de az a mély vágy és megérzés ott volt. Ma volt a genetikai UH is, és mindent rendben találtak, méreteket, térfogatot, nyaki redőt, csontokat stb... Nagyokat fordult a hasáról a hátára, aztán szembe velünk oldalra, és csinálta az apjának a műsort, kitolta a felsőtestét és hadonászott a kezével, emelgette a lábait. A férjem halkan megkérdezte az orvost, hogy most az UH fej nyomása miatt mozog-e ennyit, az meg nevetett, és mondta, hogy "dehogy, ezt csinálja egész nap". 12+5 naposak vagyunk most, és nagyon hálásak. Én egy picit - nagyon - ijedt is, de ezt úgysem tudnám megmagyarázni.
Ölelések nektek, és köszi, hogy itt mindig megoszthatok bármit.
Igen, tőlem is kérdezték, aztán amikor mondtam, hogy egyet, röhögve megkérdezték, hogy hány éves vagyok? Mondtam, hogy 39, azt mondták, hogy akkor ezt én sem gondolhatom komolyan,és már bent is volt a kettő.
Aztán jött az egy szem fagyasztott a következő körben, ott már persze nem volt aggály, pedig kértem (volna) friss stimut, amit nem csináltak meg, az az egy mondjuk megtapadt.
Én azért ezt így nem merném kijelenteni, hogy téves teória. Ebben a fórumban pl a sikeres beultetések nagy százalékában többet ültettek be.
Ha nekem a 30 éve praktizáló meddőségis dokim kettőt javasolna, én biztos nem merném neki mondani, hogy márpedig a külföldi szakirodalom szerint az egész magyar rendszer tévedésben van :-) Amúgy, ha a doki nem javasol semmit, akkor ez nehéz kérdés...Mert én pl baromira nem akartam ikreket, féltem az egésztől. Teljesen kétségbeestem, amikor 2 szívhang volt az UH-n. Aztán meg már annyira ragaszkodtam a kettőhöz, hogy az viselt meg, amikor kiderült, hogy az egyik elhalt..
Egyszer már kitárgyaltuk itt is, hogy ez a segítik egymást egy téves teória. Többször megcáfolták már dán, amerikai és izraeli meddőségis orvosok. (Ezekben az országokban a legfeljebb az IVF.)
Skandináv országokban és az USA-ban már csak egyet ültetnek vissza, azt is FET - tel.
Azt is bebizonyították, hogy ha egy gyenge embriót belültetnek két erős mellé, akkor az a két erős is rosszabb esélyekkel indul. Ha azonban beültetnek egy gyengébbet, akkor annak több esélye van.
Összegezve, eltérő minőségű embriók beültetése nagyon jó eséllyel kudarchoz vezet.
Én akár 3at is...
Segíti az 1-et. Pedig 42 vagyok.
Lányok, amennyiben sikeres lesz a stimu és babák fejlődnek, hány picikét szeretnétek beültetni?
Párommal ezen beszélgettünk és elég tanácstalan vagyok... A korom miatt az ikerterhesség veszélyes,- viszont nagyobb eséllyel marad meg kettőből egy.
Ti mit gondoltok erről?
De basszus, ennek semmi köze a pénzhez. És nem csak a francia orvosok, hanem Yusuf doki is, aki azért korábban Magyarországon praktizált, mindig segít és Ogawa doki is, aki Debrecenben végzett.
Szerintem ez inkább IQ kérdése.
Igen, oda járok.
Tényleg jó fej a Tekse doki.
Lesegített az vizsgáló asztalról. 😁 Nagyon kedves volt velem. Sokkal többet beszélt, mint az én dokim.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg