Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Az embriók genetikai vizsgálatát állítólag most engedélyezték, asszem talán szeptemberben.
A petesejt donor az még itt nem lehetséges , csak ha rokoné.
Legalábbis én így tudom :/
Teljesen jól tudod, Magyarországon illegális a PGS és az idegen donor is.
Sőt! Az embriók országból való ki- és bevitele is illegális. Ezért lesz nekem a beültetés Szlovákiában, mert a saját embrióimat sem vihetem be.
Édesistenem! Angliában akkor fogják megcsászározni, ha megfullad a gyerek vagy leáll a szíve. Az egy igazi über katasztrófa. Rettenetes sztorikat hallottam onnan.
Egy ismerősöm jogász professzor Oxfordban, ő konkrétan perrel fenyegette meg a kórházat és követelte, hogy adják írásba, hogy indokolatlannak tartják a feleségénél a császárt. Mindjárt nem tartották indokolatlannak.
Magyarországon legalis a PGS?
Mióta?
Hol van erről hiteles információ?
Nem tudod véletlenül?
És a nem családon belüli petesejtdonor is legális itthon?
Mióta?
Ez nekem teljesen, totálisan új, pedig azt hittem eléggé képben vagyok.
Külföldön így megy sok helyen. Sokkal lazábban veszik a várandósságot, a szülést, az ellenőrzéseket.
Én nem értek ezzel egyet. Nekem sokkal nagyobb biztonságot ad az, ami itt megy; bár sokan szídják, pedig nem tudják, hogy milyen jó dolgul van itt, más országokhoz képest.
Hasonló helyzetben voltam, és örülök, hogy az orvosom nem kockáztatott, és nem tett ki ennek sem engem, sem pedig a babámat, és inkább megcsászározott.
Nyilván, Nektek itthon, tétlenül most nagyon nehéz; de azért ma meg fog születni az a baba, fáradtság ide, vagy oda... Hihetetlen tartalékai vannak ilyenkor az embernek. Tényleg őserők csapnak ilyenkor össze.
Ismeretlenül is szorítok értük!
Deduka tudnod kell Te az egyik példaképem vagy,mert amit Te végigcsináltál az elképesztő amiért maximálisan tisztellek és csodás anyuka vagy.
Köszönöm,hogy továbbra is erőt adsz nekünk!
Ölellek!
Linda
Gondoltam, leírom, hogy miért különleges ez a nap ma nekünk, hátha erőt ad azoknak, akik még várnak a babájukra...
Ma 1 éve, hogy Őt megkaptam:
Túlműködő pm.-gyel, mérhetetlen TSH-val, az addigi legrosszabb cukorterhelésemmel (amire gyógyszert emeltek) vágtunk bele a lombiknak. Tudom, felelőtlenségnek hangzik, de az Ikrek elvesztése után elvesztettem a türelmemet -talán az eszemet is-, az orvosunk pedig bíztatott, hogy nem lesz ezek miatt gond...
A stimuláció alatt volt, hogy megbántam, hogy belekezdtünk, mert nem nőttek a tüszők, és kevesen is indultak el, alacsony volt az E2 szint. Erre kaptam még plusz egy Meriofert-et, na azzal együtt indult be jobban.
De csak 16mm-ig nőttek meg a tüszőim. Jöttek az ünnepek, és tovább nem nagyon lehetett húzni már ennyi hormonnal, ráadásul 5 naposakat szerettem volna visszakapni, ami nem úgy lett volna, ha átcsúszunk a következő hétre, így a lombikos orvosunkkal közösen a repesztés mellett döntöttünk.
Végül nem is sült ez el olyan rosszul: 10 petesejtből lett 5 embriónk.
Kettőt kaptam vissza.
Jött a végtelennek tűnő várakozás. A beültetés napján levetettem még egy TSH-t, hogy lássam, mit szólt a túlműködésem a stimulációhoz.
Az ünnepek miatt csak ET+6 napon kaptam meg ennek eredményét, ami lesújtó volt: már majdnem 4-re ugrott fel.
Teljesen letettem arról, hogy sikerülni fog. Előttem egy tesztet még aznap délután, hogy szembesítsem magam a nagy hómezővel, hogy ne ringassam magam hiú ábrándokba. De pozitív lett. Nem is halványan.
Azonnal telefonáltam a dokinak, aki visszarendelte a Letrox-ot, amit a túlműködés miatt abba kellett hagynom.
Ezután már borult minden racionalitásom. Minden reggel teszteltem és hasonlítgattam őket egymáshoz, hogy erősödött-e. Az első 2 napon ez szépen ment, aztán délután elkezdtem vérezni... Másnapra már sokkal halványabbat teszteltem. Azután pedig még halványabbat.
Elengedtem újra az egészet. Tényleg feladtam. Elmentem ET+9 napon magánban vérvételre, hogy újra exact módon szembesítsem magam azzal, hogy nem sikerült, hogy ne fájdítsam tovább az amúgy is szétzilált lelkemet hiú ábrándokkal. 92 lett a HCG. Továbbra is abban voltam: ez kiürülő. 2 nap múlva előttem egy digitális tesztet, hogy lássam, kiürült-e már. 1+ lett az eredmény. Még mindig megmagyaráztam magamnak, hogy csak azért, mert még nem ment le 25 alá. Újabb 2 nap múlva eljött a hivatalos vérvétel. Utána ellőttem még egy digitális tesztet, hogy fel tudjak készülni előre a délutáni rossz hírre. Úgy voltam vele, hogy most már biztosan ki kellett ürülnie a HCG-nek, ha megszakadt minden. De 2+-t mutatott már. Ekkor megfordult velem a világ. És minden perc 1 órának tűnt 2 óráig. Akkor közölték, hogy 613 a HCG-m, így már azt is megtudtam, hogy szépen duplázódik.
Szóval nehezen indultunk, és aki ismeri a történetünket, az tudja, hogy később sem lett könnyebb; sőt...
De vannak csodák. Ha hisztek benne, ha nem. Én már nem tudtam benne hinni, mégis megtörtént velünk.
Kívánom, hogy Veletek is mihamarább megtörténjen!
Szeretettel ölellek Benneteket!
Védelmére szóljon hogy azt a bizonyos genetikai vizsgálatot végezte (embriókon), amit ma is végeznek pl Brno-ban.. illetve a pert megnyerte a doki és már újra engedélyezett a vizsgálat . Ez egyelőre csak a Versysben lehetséges ...
Mindenesetre minden hozzászólást , tanácsot , véleményt szívesen fogadok Tőletek továbbra is!❤️
Jézusom, én ezt csak most láttam. 😞
Ez hihetetlen, hogy egy ilyen orvos még tevékenykedhetik, ráadásul pályázati pénzekből...
Kedves Maccs, dehogy haragszom és köszönöm az őszinte véleményt.
Az a baj , hogy egyik intézetről srm tudom lassan elhinni hogy jó helyen vagyok, mindegyikről van rossz vélemény . Reprosys-ben voltunk konzultáción (úgy éreztem kell egy másik vélemény is) de azt mondtak higgyem el, ennél többet sehol nem tudnak értem tenni , felesleges átmenni máshova ..?!!
Ettől függetlenül érdekelne, ki milyen vizsgálatot javasolna még nekem ebben a helyzetben úgyhogy megköszönöm ha írtok javaslatokat !
Audreyenn, ez igaz. Csak akarni kell kideríteni, hogy mi miért van vagy épp nincs; mit kell változtatni, milyen vizsgálatok kellenek még, hogyan lehetne személyre szabni, hogy Neked jobb legyen. Egy stimu is nagyon megterhelő és nem mindegy hogy sikerül, hiszen sok esély elmegy vele, és mivel terhet jelent és megborít, ezért az sem mindegy mennyi idő telik el kettő között.
Én voltam a Versys-ben akkor, amikor már majdnem feladtam, hogy valaha is időpontot kapok oda, ahova eredetileg szerettem volna menni. Protekciónk is volt, mert egy nagyon jó barátnőm és Vereczkey régebben közeli barátok voltak. Az első konzultáción több időt töltöttünk a pénzügyessel, mint a doktor úrral, illetve a nagyon kötelezőkön kívül minden különösebb vizsgálat előírása nélkül azt mondta, hogy 2 hónap múlva már a pocakomban lesz a baba. Nem tudom megmagyarázni miért lett nagyon rossz érzésem. Soha többet nem mentünk vissza. Illetve bocsánat, a spermiogramot és a kariotipizálást még ott csinálták meg, kaptunk egy olyan kézzel olvashatatlanul kiegészített leletet, hogy a győri Kaáliból kellett felhívnunk a biológust, hogy "mit akarhatott a költő".
Félre ne érts, ettől ő lehet jó orvos, de sok olyan történetet hallottam, ami kicsit azt bizonyítja, hogy azt a gondolatot erősítik a Nőkben, hogy ha úgy is tűnik, hogy lekéstél valamiről, pénzért mindent meg lehet oldani, és a nagy számok törvénye a te oldaladon áll, előbb-utóbb sikerrel járnak. Csakhogy amikor kiderül, hogy nem, akkor ők mennek tovább, Neked pedig egy életed van.
Én nagyszerűnek tartom, hogy bízol benne, és senki sem bujtogat, hogy ne tedd, viszont légy résen és adott esetben önző a hogyantovább-ot illetően. Mindezt szeretettel és együttérzéssel írtam, nem okoskodásból, remélem elhiszed.
Vereczkey főorvos a dokim.
Sokat beszélgettünk vele és szerintem szakmailag ott van nagyon .. de igazából a lombik valahol találgatás is.. sokszor az orvosok sem tudják mi miért van vagy épp nincs...
Sziasztok
az normális,hogy fáj a hasam szerdán lesz egy hete hogy beültetés volt,eddig nem fájt?
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg