Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! fórum

Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)

27087. e8904d6748 (válaszként erre: 27086. - Eszterlánc09)
2018. nov. 29. 17:29
Nem csak Borsodban...
27086. Eszterlánc09 (válaszként erre: 27084. - Ursula33)
2018. nov. 29. 17:27

Én ezt máskép látom itt Borsodban...

Ha tudnátok mennyi 11-12 éves (roma- bocsánat, de ez valóban így van) kislány szüli az első gyermekét 😱 20 évesen már van 4-5 gyerekük. Nekik ez az életcéljuk, de hozzáteszem, esélyük sincs kitörni.

Szóval itt a segélyekre igazi iparàg épült😳

27085. Ursula33
2018. nov. 29. 16:58

Az én egyik bátyám közel a 40-hez lett apa. A barátnője már 40 volt és már majdnem felnőtt lányai voltak. Aztán szült a tesómnak még három gyereket. De amikor a gyerekek 8,7 és 3 évesek voltak meghalt rákban. (Soha életemben nem láttam még ilyet, hogy valakit két - három hét alatt elvigyen a rák.)

A bátyám meg ott maradt 3 gyerekkel vakon egyedül.

És gyönyörűen neveli őket. Igaz, a falu, ahol laknak, Kakucs, nagyon nagyon összefogott értük és a mai napig nagyon segítik a családot.

27084. Ursula33 (válaszként erre: 27082. - Tim80)
2018. nov. 29. 16:44
Hát Magyarországon segélyre már tuti senki nem szül... Ellenben Franciaországban! Annál többen.
27083. tundev (válaszként erre: 27082. - Tim80)
2018. nov. 29. 16:41
Én nagyon büszke vagyok anyura! Az hogy ezt a lépést meglépte miattunk, mert nem akarta, hogy azt lássuk még évekig, amit akkor láttunk, óriási akaraterő kellett hozzá. Szerintem minden szülő, legyen az anya vagy apa, aki egyedül neveli a gyermekét/gyermekeit egy HŐS. Aki pedig teljes családban nő fel, végtelen szerencsés.
27082. tim80 (válaszként erre: 27071. - Tundev)
2018. nov. 29. 15:56

Kedves Tundev,

Olyan jó ilyen véleményt is olvasni az egyedülálló nők gyerekvállalásáról. Szóval köszi, hogy leírtad.

Szerintem egy gyerek egészséges lelki fejlődéséhez sok szeretet, biztonság, pozitív családi légkör kell, és mindegy hogy ezt ki adja meg. Én apa és anya mellett nőttem fel, és rengetegszer kívántam, hogy bárcsak egyedül nevelt volna az anyám. Nyilván a legideálisabb egy kétszülős család, de csak akkor ha a két szülő képes arra, hogy legalább 20 évig boldogságban éljen egymás mellett. Annál nincs rosszabb mint amikor a gyereknek nap mint nap a szülők rossz párkapcsolatához kell asszisztálnia. Tudom, hogy az egy nagyon speciális élethelyzet, amikor egy nő arra a döntésre jut, hogy egyedül vállal gyereket, de mégis megdöbbent, hogy sokan mennyire élesen ítélkeznek, úgy hogy közben semmit nem tudnak arról, hogy mik vezetnek egy ilyen döntéshez. A legnehezebb talán ez: szembenézni az emberek ítéletével. És az a baj, hogy valószínűleg a gyereknek is szembe kell majd néznie ugyanezekkel az ítélkezőkkel. Annyi nő van, aki csak kínt lát a gyerekében, alig várja hogy lepasszolja a nagyszülőknek, az óvodába, csak azért szüli hogy segélyt kapjon, vagy mert ez a társadalmi elvárás, vagy mert lusta védekezni, nagy hassal dohányzik, iszik, de őket mégse ítéli el senki, ha van apja is a gyereknek. Egy egyedülálló nő viszont a gyerekek iránti mérhetetlen szeretetből vállalja be egyedül is.

27081. Nyuszilufi
2018. nov. 29. 15:52
Vagyis Macska :)
27080. Nyuszilufi (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 15:51

Szia Macsek :)

Tudom mit érzel. Engem az inszemináció alatt csalt meg a férjem, ezért maradt abba a program 8éve,pedig a sok petesejt miatt lombikot is ajánlottak. Sokat gondolkodtam rajta, hogyha ez nem történik meg valószínű már anya lennék, mégha egyedülálló is. Most új párommal próbálkozunk, a minap azt mondta, amig lélegzünk addig van esély :) És nem adjuk fel. Te se add :)Az emberek élete pillantok alatt tud feje tetejére fordulni pozitív irányba is :) Nagyon drukkolok!

27079. Parvati42 (válaszként erre: 27075. - Ursula33)
2018. nov. 29. 13:48
Pedig akartam is kérdezni hogy hogyhogy szúrnak 😃 de akkor ezek szerint nem 👍
27078. Macsek7777 (válaszként erre: 27051. - Macska27)
2018. nov. 29. 13:41

Végtelenül sajnálom ami Veled történt. Tudom bármit is írok az most nem hoz enyhülést a fájdalmadra. A lányok már megírták, látod azért még mindig több lehetőség van előtted. De most a legfontosabb magadat összekaparni. Kiheverni a csalódottságot, és újra építeni az életedet. Hidd el menni fog, csak egy kis idő kell. Leszel Te még boldog, s utólag örülni fogsz, hogy megszabadultál egy ilyentől.

Kívánok sok erőt az elkövetkezőkhöz, bízz magadban és a jövődben még akkor is ha most bolondságnak érzed. Nagy ölelés.

27077. 1e454498dd (válaszként erre: 27075. - Ursula33)
2018. nov. 29. 13:28
Pont, ahogy most😁
27076. Ursula33 (válaszként erre: 27073. - Kella)
2018. nov. 29. 13:27
Szerezz receptet
27075. Ursula33 (válaszként erre: 27072. - Ursula33)
2018. nov. 29. 13:11
Amúgy nyálminta vétel volt megint, de hogy néz már ki, ha azt írom, megyek éhgyomorra nyálmintavételre...
27074. 7f8d736ada (válaszként erre: 27073. - Kella)
2018. nov. 29. 12:47

Szia!

Nekem végig szúrni kell, ha sikerül!

Îrass fel, tuti, hogy kell még!

27073. Kella
2018. nov. 29. 12:41

Sziasztok, SOS segítségeteket szeretném kérni!

Most vettem észre hogy az utolsó db Clexane-t adtam be reggel amit az orvos felírt.A kérdésem, hogy ezt az injekciót meddig kell adni, mert akkor gyorsan kell szereznem új receptet (Múlt hét szerdán volt a visszaültetésem.)

Köszönöm a gyors válaszokat.

27072. Ursula33
2018. nov. 29. 12:33

Jó reggelt!

Öt óta fent vagyok. Mindjárt indulunk az éhomi vv-re...

27071. tundev (válaszként erre: 27051. - Macska27)
2018. nov. 29. 12:00

Kedves Macska,

Nagyon-nagyon sajnálom. Ez valóban a legrosszabb, ami megtörténhet egy nővel. :( Az ilyen férfiakat pedig hogy is mondjam....biztos, hogy megrövidíteném ott lent úgy jó pár centivel...tövig....vagy még azon is túl.

DE! Hogy egy kis pozitív példával is szolgáljak: Volt egy lány, akivel együtt lombikoztunk (első lombiknál) és neki sajnos egyet sikerült akkor leszívni, az pedig üres volt. Mikor a második lombikra mentek volna, a párja elhagyta. Teljesen összetört, mondta, hogy neki már biztosan nem lesz gyereke (40 éves volt, alacsony amh...stb), mert nem lehet ilyen rövid időn belül találni senkit, pláne nem azzal indítani, hogy akkor most rögtön lombikra kellene menni, mert az idő sajnos ellene dolgozik. Persze biztattam, próbáltam lelket önteni belé, ami ilyenkor a másik oldalon tudom, hogy nem sokat ér. De láss csodát, 2 hónap múlva megismerte a mostani párját, akivel 1 hónap után elkezdték a lombik kivizsgálásokat (férfi oldalról is) és remélik, hogy a jövő évben már kezdhetik is együtt a lombikot. Tehát van erre is példa, vannak ilyen férfiak is.

Ha pedig ez nem út, Dedukával értek egyet...mert szerencse a szerencsétlenségben, hogy nekünk van "választási" lehetőségünk.

Mint tudod, engem és a testvéremet anyukám egyedül nevelt fel (4 éves voltam, amikor elváltak) és sokszor beszéltünk erről az egyedül felnevelésről, pláne, amikor a barátnőm is azon gondolkodott, hogy egyedül vállaljon-e gyermeket. Anyu azt mondta, hogy persze, a legideálisabb, ha egy családban nő fel a gyermek, de azt mondta, hogy Ő neki annyi szeretetet, annyi csodás pillanatot adtunk még a nehéz időkben is (persze mind a mai napig is :) ), hogy ezt semmiért nem cserélte volna el.

Persze tudom, hogy nem könnyű akár egyedül is gyermeket vállalni, hiszen nem csak az anyagi vonzata megterhelőbb, de lelkileg is sokkal nehezebb így végigcsinálni. Sok a pro és sok a kontra is ellene. De azt, hogy a sors mit hoz később, akár egy olyan társat, akire mindig is vágytál, előre nem lehet tudni, de benne van abban a bizonyos pakliban. És ha időben hozza, akkor lehet együtt megpróbálni, ha később, akkor úgyis szeretni fog gyermekestül, mindenestül.

Persze, lehet kővel megdobálni, hogy így gondolkodom, de ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy hány és hány olyan terhesség van, amit úgy csinálnak végig, hogy elhagyja őket a párjuk még szülés előtt vagy közvetlen utána, vagy akár elveszítik párjukat...és mégis felnevelődnek azok a gyermekek, szeretetben, boldogságban. És ha egy nő nagyon vágyik a gyermekre, miért ne tehetne meg mindent érte.

Kívánom, hogy bármilyen utat választasz is, hozza meg a boldogságot Neked.

27070. Deduka (válaszként erre: 27051. - Macska27)
2018. nov. 29. 10:36

Végtelenül sajnálom!

Ez a legrosszabb verzió egy lombik kapcsán. Egyetlen sikertelen beavatkozás, vagy vetélés sem ér fel ezzel, ha van kivel tovább menni...

Ha a helyedben lennék, én folytatnám tovább egyedül, donorral is; és bíznék abban, hogy előbb-utóbb megtalálom majd a 'másik felemet' is.

Sok erőt kívánok a talpraálláshoz, az újratervezéshez, hogy mielőbb Rád találjon az az ember, aki szeret, és kitart melletted annyira, hogy a Himaláját is megmássza Veled, ha az a közös célotok!

27069. Babyonboard (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 10:00
Kedves Macska, nekem sincs petevezetom, mert a megmaradt egyet egy orvosi muhiba miatt, nem akartak az istenert sem kivenni a gyulladt vakbelem, elferzote a petevezetom 29 evesen meddove tettek. 43 evesen talalkoztam a szerelemmel. Neki nincs gyereke, nekem van egy meg a petevezetos idobol. Azonnal az elso talakozaskor elmondtam, ez van, ha gyereket akar, lombik kell. A megismerkedesunk 3. heteben lekezdtuk intezni a lombikot. Masfel eve kuzdunk, van alloimmun problema, th1 tulsuly, 5 sikertelen lombik. Az eletunket megterheli ez, de mellette igyekdzunk elvezni. Tudjuk, hogy x ideig lehet ezt csinalni. Csinaljuk, es ha az eg ugy akarja, lesz gyerekunk. Ha nem akarja, akkor majd utazunk. De tudjuk gyerekunk most lehet, utazni barmikor lehet. Az utcso lombikokat mar ugy csinaltuk, higy a varakozas idoszakara elutaztunk a tengerpartra, es igy a sikertelenseg is jobban volt elviselheto. Aki szeret, aki normalis, annak ez nem szamit. Neked nincs idod keseregni egy idiotan, meg cikornyas koroket futni, kerulgetve a forro kasat. Keress intenziven, mond meg, komoly kapcsolatot keresel, a gyereked apjat. Aki nem ezt akarja lelep, de menjen is, mert te nem att a halmazt keresed, akik az idod cseszik, hanem azt a halamazt, aki felelossegteljesen gondolkodik. A tobbieknek igazuk van, aki a lombikot nem birta, az hogyan viseli a kisgyerekkel jaro problemakat. Inkabb most lepjen le, mint kisbabaval maradj egyedul. Van sok ertelmes ferfi is. Felallsz, leporlod magad, es megkeresed a gyereked apjat, mert az ilyen pasi nem eri meg azt, hogy keseregj felette, es idot pazarolj ra. Ez utobbi ertekesebb.
27068. Rebi22 (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 09:50

Szia Macska!

Nagyon sajnálom én is :( szerintem a legfontosabb, hogy most ezt próbáld meg rendbe tenni magadban, hogy lelkileg egyensúlyba kerülhess. Egyetértek én is a többiekkel, ha nem most, akkor később lépett volna le más miatt.

Igyekezz most magadat testileg-lelkileg "kényeztetni", ne hagyd, hogy a rossz érzések felülkerekedjenek. És hidd el, szembe fog jönni veled is az a férfi, akivel megtalálod a boldogságot!!

27067. Dorci9 (válaszként erre: 27049. - Macsek7777)
2018. nov. 29. 09:34
Nekem is az van és az endokrinológus csak az inofolicot meg "később" vérhígítót írt elő.
27066. criptex78 (válaszként erre: 26976. - Mannamarie)
2018. nov. 29. 09:31
Köszi Mannamarie, engem is nagyon érdekelnek a receptek.
27065. Audreyenn (válaszként erre: 27051. - Macska27)
2018. nov. 29. 09:22

Azt gondolom , lelkileg ennél durvábbatnem is tudok elképzelni , és abban a lányoknak igaza van, hogy előbb utóbb biztos lelépett volna.

Rettenetesen sajnálom , de higgyj a sorsszerűségben, próbáld magadban megérteni hogy ez vajon miért történt és mit akar Neked ezzel mutatni és tanítani a sors. Te ettől csak erősebb leszel ! Nem érdemelt meg Téged az biztos !!

További sok erőt és kitartást kívánok Neked!!

27064. banito (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 08:34

Szia Macska!

Nagyon sajnálom ami veled történt. Hiszem hogy a sok rossz után jónak kell jönnie. Szívből kívánom hogy találd meg az igazi párod aki a végsőkig is kitart melletted. Ölellek

27063. Parvati42 (válaszként erre: 27051. - Macska27)
2018. nov. 29. 08:27

Borzasztóan sajnálom Macska 😢

Ha ezt nem bírta, hogy viselte volna vajon a várandóssággal járó mindenfélét aztán az újszülöttel járó feladatokat, költségeket...

Szívből kívánom hogy hamar találd meg a nagy Ő-t, akivel kiteljesedhetsz az anyaságban ❤️

27062. Napocska17 (válaszként erre: 27061. - Napocska17)
2018. nov. 29. 08:25
Ez mostanában történt?
27061. Napocska17 (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 08:20

Szia Macska,

Nagyon sajnálom,hogy lehet valaki ennyire önző bunkó,hogy feladja a közös álmotokat és csak ezért kilép egy kapcsolatból./GYáva s..gfej/Nem is tudom mit mondjak,sok erőt kívánok és hogy minél előbb találd meg azt a férfit,akivel még tudtok közösen harcolni a babáért,hisz csodák mindig vannak!!!

27060. Boci11 (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 08:17
Macska, nagyon- nagyon sajnálom, erre nincsenek szavak! Azt hiszem, ez a legszörnyűbb, ami egy lombikozó párral történhet. /Ami egy lombikozó nővel történhet./ Én úgy gondolom, az ilyen férfi- ha lehet egyáltalán annak nevezni- idővel mindenképp kereket old, ha nem ezért, akkor másért. Semmiképp sem érdemel olyan nőt, akinek van ereje a lombikhoz újra és újra. Én hiszek abban, hogy aki ilyet tesz, az visszakapja az élettől, és abban is, hogy az élet téged is kárpótol. Nagyon sok erőt kívánok, hogy fel tudd dolgozni, és kívánom, hogy jóra forduljon az életed, és hozzád méltó társat találj.
27059. 5058933d5b (válaszként erre: 27058. - Macska27)
2018. nov. 29. 08:14

Pedig például Pataki Ági pontosan ezt csinálta.

Találkozott a nagy Ő - vel és rögtön közölte.

27058. Macska27
2018. nov. 29. 07:58

Drága Lányok!

Sajna elég nehezen hiszem...

Mivel nincs már egyetlen egy petevezetőm se, így csak is kizárólag a lombik maradt.

43 leszek...

Nincs senki az életemben.

Elég elképzelhetetlen, hogy megismerkedek valakivel ès közlöm, hogy ha szeretnénk közös babát csak lombikkal lehetséges ès sokba fog kerülni!

Az óra pedig ketyeg...

Az exemről nem írom le a véleményemet, mert lehet nem kerülne ki a poszt.

Lelépni szinte szó nélkül ezért??? Undorító!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook