Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Ezt a két dolgot is megértem! Egy konzultáción belül!
Lelkiismeret furdalás ült a doki arcára, mert benézte azt az elzáródást, amit állítólag uh-val is jól látni.
Plusz megkérdezte, amikor Dr K.O. szakvéleményét letettem az asztalra, hogy a fenébe jutottam be ilyen gyorsan Bretagne legjobb mikrosebészéhez? Ha másik orvos kéri az időpontot, akkor is 4 hónap minimum a várakozási idő.
H'ja kérem, a doktor úr szintúgy Debrecenben végzett, nem felejtette el, mit köszönhet Magyarországnak. Egy magyar név mindig kap egy héten belül időpontot...
😍
Nalam ugy nez ki hasznalt 😊
De mondom, nyugodtan hivd fel a recepciot, tudni fogjak.
Ha felhivod oket, megmondjak, hogy fet eseteben hogy alkalmazzak. Gondolom ugyanugy mint sima ez-nel. Még beultetes elott beadjak par nappal, majd beultikor is. (3+2)
Gondolom en...
Nem vagyok ideges. Nem vagyok ideges. Nem vagyok ideges.
Aaaaaaaaaaaa!
16h00-ra jöttem, 16h30 - ra volt időpontom és még kint ülök a folyosón....
Szia! Igen, azt tudom, hogy a FET-nél nincs leszívás 😊
Úgy értettem, hogy nem használ-e jobban úgy a Smoflipid, ha már leszívásnál adják, plusz a beültetéskor. És nem csak a beültetéskor.
Bocsi, ha rosszul fogalmaztam. 😊
Sziasztok! Ha veszek smoflipid-et, akkor az nem baj, hogy csak a FET-nél adják be? Mármint úgy értem, hogy nem hatásosabb, ha már a leszívásnál is adják?
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de semmit nem tudok róla.
Még a múltkori UH-nál (amikor még úgy volt, hogy november elején megyünk a FET-re) kérdeztem a dokit a Smoflipid-ről. Nem mondott semmit, adott egy receptet, aztán ennyi.
Amúgy itt is úgy van, hogy kikérdez egy aneszteziológus a műtét előtt pár héttel, csinál vérnyomásmérést stb, de EKG-t nem.
Az volt a "vicces", hogy ennek ellenére, hogy mindent kikérdeztek, tudták, hogy valódi lidocaine allergiám van, meg még vagy féltucat olyan problémám, ami fontos altatásnál, pirossal fel is írták egyáltalán nem készültek fel, a műtétem előtt 5 perccel kezdtek a fejem felett tanakodni, hogy most mi legyen, nem rendeltek marcainet lidocaine helyett. Összehasonlítás képpen, amikor a térdemet operálták 1997 - ben az ORFI-n öt perccel műtét előtt szóltunk, hogy allergiás vagyok a lidocainera és semmi tragédia nem volt, mondták, oké, akkor marcainet használnak. Ezért mondom mindig, hogy a francia egészségügy egy csilli-villi kalap sz@r.
jó, akkor így már OK a dolog ...én a beültetéstől számoltam.
Köszi! :D
Mert az utolsó menzesz 1. napjától számolják a terhességi heteket. Amikor visszahívnak beültetés után 14 nappal vérvételre, és az pozitív, akkor 4 hetes terhesnek számítasz. Rá 2 hétre van az ultrahang, 6 hetesen.
Ezt a számítást akkor korrigálják, ha biztosak a megtermékenyülés időpontjában, pl. lombiknál. Nekem az utolsó menzesz 1. napja május 30. volt. Viszont a 10. napon szívták le a petesejteket, amik a 11. napon termékenyültek meg, 4 nappal korábban, mint a "tankönyv" szerint. (Elvileg a 14. napra teszik az ovulációt, hogy legyen mihez viszonyítani.) Ezért nálam korrigálni kellett, így május 26-tól számolják a terhesség korát. Nem tudom, ez így érthető-e.
Most újraolvasva .... lehet nehéz a felfogásom, de én nem értem ezeket a számilásokat ...hogy is van ez a hetekkel?
Ha 4 héttel megyek a beülti után, az hogy lehet 6 hetes? Még ha azt is vesszük, hogy 3 napos fagyibabát kaptam vissza, akkor is 3 nap+4 hét ...abból hogy lesz 6 hét?
Kérlek homályosítsatok fel, mert már máshol is olvastam mindenféle számolásokat és csak néztem mint szamár az új kapura, nem értettem :(
Tőlem első lombik előtt ezeket kérte a doki (Kaáliban):
- menses alatti hormonlabor (2.-4. ciklusnap között): FSH, LH, PRL, Estradiol, AmH
- rákszűrés eredménye
- Chlamydia szűrés
- peteveztő átjárhatósági vizsgálat eredménye
- HIV, Hepatitis B + C szűrés
- UH vizsgálat, de azt ő végezte el.
Később, a leszívás előtt kellett teljes altatási labor, mert altatásban csinálták a leszívást.
A leszívást sok helyen csak altatásban végzik(ahová márciusban mész konzultációra ott is😉).
Ehhez szoktak EKG-t kérni.
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni.
Lassan közeledik a stimuláció időpontja( van még kb.2 hét)
Várhatóan január 13-án vagy 14-én fogok kezdeni.
Előtte 8-án megyek ultrahangra, hogy megbizonyosodjunk minden rendben van e a kezdés előtt. A kérdésem az, hogy 2 hónapja voltam vérvételen. Szükséges lehet egy új vérvizsgálat a kezdés előtt vagy nincs jelentősége.
Panaszaim nincsenek , sőt inkább attól félek, hogy a vérvételkor még összszedek valamit, mert nagyon sok most a beteg ember.
További ajánlott fórumok:
- Most igen!Most sikerülni fog!Halál a zsírra!!
- Életmódváltással -14 kg. Sikerülni fog!
- Sokadik fogyókúrám, de ennek sikerülnie kell!
- Január 8-án nekivágunk a lombikprogramnak
- Harmadik napja szedem a clostilbegyt, ugye most sikerülni fog a baba, már több mint 1 éve próbálkozunk?
- Update-el sikerülni fog nekünk! Több mint 30 kg-os súlyfelesleg