Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lisztérzékenység 2014 fórum

Lisztérzékenység 2014 (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7
82. marlenka70 (válaszként erre: 74. - A1f4b553ae)
2014. márc. 4. 18:30
Saját kenyér darálva,nem jó morzsának?
81. kiscukorka (válaszként erre: 77. - 3f3949edc4)
2014. márc. 4. 17:38
én is puffadok...néha estére ugy felpuffadok hogy nagy levegőket kell vennem..:-(
80. a1f4b553ae (válaszként erre: 79. - Globus)
2014. márc. 4. 17:14
Köszönjük.
79. globus (válaszként erre: 78. - A1f4b553ae)
2014. márc. 4. 17:06

A 11-es pontban remek táblázat van gyógyszerek laktóz-glutén- és benzoát tartalmáról

[link]

78. a1f4b553ae (válaszként erre: 77. - 3f3949edc4)
2014. márc. 4. 16:59

:(

Az hálisten nálam nincs. Nálam szójaérzékenységgel jár együtt,az sem jobb,mert minden szalámiban van szója.Habár a laktóz sem jobb:( Laktóz sok gyógyszerben is benne van:( Létezik sparos lmentes tejföl és tej.Kicsit édeskés, de azért iható-ehető:)

77. 3f3949edc4 (válaszként erre: 76. - A1f4b553ae)
2014. márc. 4. 16:56
Mi az állandó puffadással nem tudunk mit kezdeni (ráadásul a laktózzal is vigyázni kell)...
76. a1f4b553ae (válaszként erre: 75. - 3f3949edc4)
2014. márc. 4. 16:54
Most már igen.Azért egy kicsit én is belebetegedtem ám. De már pikkpakk megy minden. Lehetne rosszabb is,mindig ezzel vígasztalom magam.
75. 3f3949edc4 (válaszként erre: 74. - A1f4b553ae)
2014. márc. 4. 16:52
Ez jól hangzik!
74. a1f4b553ae (válaszként erre: 72. - 3f3949edc4)
2014. márc. 4. 16:44

Én nem. De a neten sok mindent meg lehet találni.

Szeretem ezt is:

[link]


Amúgy én mindent ugyanúgy eszem és főzöm pl. a leveseket,csak vegetával,és rizsliszttel habarva. Húsokat is mindent ugyanúgy.Köreteket is.Nokizni is szoktam,csak az én lisztemmel.Rántott szelet helyett párizsiasan kell készíteni. Saját lisztem+tojás. Még puhább is:)

2014. márc. 4. 10:16
Nyilván igazad van,én mióta internetem van nem vettem szakácskönyvet.
2014. márc. 4. 09:33

A glütén-érzékenységhez nagyon nehéz beállítani egy ténylegesen működő diétát (illetve megtalálni az egyensúlyt a fogyasztás és a megvonás között elkerülve a telitődést), mivel még a sörben is van glütén.

Ismeritek a "Lisztérzékenyek szakácskönyve" című kiadványt (T Fodor Zsuzsanna)? Az pl. már lehet egy támpont...

71. a1f4b553ae (válaszként erre: 70. - Marlenka70)
2014. márc. 3. 22:21
Már régóta sütöm. magamtól mindig teszek bele valamit, lenmagot, vagy lenmaglisztet, burgonyapelyhet, attól a quinoa-tól tök jó lesz, olyan mogyorós ízű enyhén. Én Sch-r lisztet használok, tudom nagyon drága,de az a legjobb!
2014. márc. 3. 20:15

Köszönöm,tegyél fel képet a kenyeredről,mert én még csak lisztest sütöttem. Hol találtad a receptet?

A tészán kívül másik hobbim a süti sütés,imádom.

69. a1f4b553ae (válaszként erre: 67. - Marlenka70)
2014. márc. 3. 19:32
Nagyon ügyes vagy!:) Én a kenyeret szoktam amarántmaggal megbolondítani és kinojával.Finom lesz tőle:)És burgonypelyhet mindenképpen tegyetek bele. Nagyon finom lesz tőle,azaz inkább az állaga a jó tőle:)
68. marlenka70 (válaszként erre: 66. - Globus)
2014. márc. 3. 10:39
Küldtem priviben receptet,tippeket.
67. marlenka70 (válaszként erre: 65. - A1f4b553ae)
2014. márc. 3. 10:38
Nézd meg a képeimet,igaz ezek lisztes tészták eddig csak ilyeneket készítettem,de a héten beszerzek új eszközöket a GM liszthez is,majd rakok fel képet.
66. globus (válaszként erre: 64. - Marlenka70)
2014. márc. 3. 08:41
Levesbetétekre kérhetek használható tippeket? :)
65. a1f4b553ae (válaszként erre: 64. - Marlenka70)
2014. márc. 3. 08:37
Te ilyen ügyes vagy?!:) Akkor gratulálok! Így már oké,hogy te szoktál ilyet csinálni,azt hittem,most csak azért kezdenéd el..amúgy tényleg borzalmas ízük van amit említettél:(
64. marlenka70 (válaszként erre: 62. - A1f4b553ae)
2014. márc. 3. 08:08
A sok tojásos házi tésztának nincs párja. Az üzletben kaphatő kukorica lisztes tésztának (szerinem) elég fura íze van.Barnarizs lisztből és hajdinából "teljeskiörlésű" tésztát lehet készíteni 10 tojásost. A rendes lisztes tésztát is magam készítem,mióta volt komoly beteg a családban igyekszem kerülni az adalékokat,persze amiben lehet.
63. globus (válaszként erre: 57. - Kiscukorka)
2014. márc. 2. 22:20
Jelentkezz be fb-on LÉ csoportba, nagyon sokat tudnak segíteni. Ha gondolod,adok pontos címet.
62. a1f4b553ae (válaszként erre: 61. - Marlenka70)
2014. márc. 2. 22:17
Tészta nem túl drága, azzal szerintem ne bajlódj otthon. Elég macerás GM liszttel dolgozni.:( Abban igazad van,hogy inkább glutén érzékeny legyen és nagyobb baj ne legyen,mert tényleg azzal együtt lehet élni.
2014. márc. 2. 17:51
Köszönöm a hozzászólásokat. Megpróbálom rábeszélni,de még az is lehet sütök kenyeret,készítek házi tésztát GM lisztből és ennyi. A felvágottakat már lecseréltem saját gyártású májkrémre,hideg sültekre kacsa zsírral,fokhagymával. Szerinte semmit nem fog mutatni a vérvétel.Olyan diadaittas volt amikor a laktóz teszt negatív lett,de mondtam neki az lenne a "legjobb" ha ez a glutén teszt pozitív mert legalább nagyobb baj nincs. Ezzel meg odafigyeléssel együtt lehet élni.
60. a1f4b553ae (válaszként erre: 59. - Kiscukorka)
2014. márc. 1. 21:21

Te is meg tudod otthon csinálni!:)

De nem szabad keverednie igazi gluténes liszttel.A cukiban sem szabad gl.mentes sütit enni,amikor a fő profilja a gluténes sütik készítése...sajnos be kell tartani:(

2014. márc. 1. 21:09
aaa...akkor szomorúvagyok most!Hm..pedig a pizza a mindenem!
58. a1f4b553ae (válaszként erre: 57. - Kiscukorka)
2014. márc. 1. 20:50
Pizzériában ne csináljon!:( Lisztes a deszka..s.tb. Erre jobban oda kll sajnos figyelni. Lehet kapni pizzakeveréket, összekevered vízzel-ha jól emlékszem- és ennyi.Otthon kell ilyet,hogy véletlenül se érintkezzen liszttel.
57. kiscukorka (válaszként erre: 56. - A1f4b553ae)
2014. márc. 1. 20:46
Hát nem egyzserű az tuti, de a barátnőm a pizzériába dolgozik, azt mondta vigyek be lisztet és csinál nekem külön nagy odafigyeléssel GM pizzát!Én is tönkrementem az egész procedúrában testileg és lelkileg is!
56. a1f4b553ae (válaszként erre: 54. - Kiscukorka)
2014. márc. 1. 20:42
Így van,amiben tudok nagyon szívesen segítek!Nyugodtan kérdezzetek csak.Amúgy nekem kicsit lelki válságom volt az ügyben,hogy elvették tőlem azt,amit a legjobban szeretek...enni. De rájöttem,csak át kell alakítanom az étkezésem,ennyi:)
55. a1f4b553ae (válaszként erre: 54. - Kiscukorka)
2014. márc. 1. 20:37
Azt mondják a tej amúgy sem egészséges. Paleosok szerint sem.
2014. márc. 1. 20:30
Én igy látatlanban is azt mondom LÉ,max a stressz okoz ilyet de akkor hány is általában az ember!De nem hiszem h a 70éves anyukád sztresszel az érettségi miatt vagy ilyesmi!Ha bármi kérdésed van kérdezz bátran Trauma vagy én is válaszolunk,sokat olvastam a témáról,én is ismerek sok terméket,de kezdjétek el a diétát!!És komolyan hagyjátok el a tejet is mindne formában mert az első 3honapban ez fontos!
53. a1f4b553ae (válaszként erre: 52. - Kiscukorka)
2014. márc. 1. 20:24
Hát ezt nem értem én sem. Minél előbb elkezdeni,max abba lehet majd hagyni:) Az lenne a jó. Bár nem tudom mi más baja lehet még a néninek:( Amúgy sokan megijednek tőle,de nem kell. először nehéz. Aztán teljesen ráállsz és már automatice nyúlsz a polcra a boltokban,mert tudod mit szabad, mit nem.
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook