Lisztérzékenység 2014 (beszélgetés)
Nem ettem, nem tudom milyen lehet.
Alaposan olvasd át az összetevőket, persze még akkor is lehet benne valami.
Egyébként keress rá a net-en "serpenyős pizza 10 perces", a tésztáját szerintem ha gluténmentes liszttel készíted, szerintem még kenyér helyett is jófajta kis lepényke lehet belőle. Ezt a pizzát ma sütöttem meg próbaképpen, elég nagy adag, próbának a fele is elég lehet. Ha a feltételeket most még nem is rakod rá, csak a tésztát sütöd meg, ahogy írja, a recept szerinti mennyiségből kb. 3 db . palacsinta-méretű lepényke kijönne.
Köszi, nem rossz. :)
Ma hungarocel kenyeret vettem. Abo/nett szerű- gluténmentes van ráírva, de nem merem megenni. Ettetek már ilyet?
GM.Háztartási kex
1/2kg Freefrom liszt,vagy kukorica lepény liszt
20dkg porcukor,15dkg sütőmargarin,2tojás,1/2cs sütőpor,1cs vaníliás cukor,csipet só.
A sütőporos liszben el kell morzsolni a margarint,ezután mehet a többi hozzávaló is (a tojások felverve).1 órát pihentetni majd vékonyra nyujtani villával megszurkálni,pogácsaszaggatóval kiszaggatni.Előmelegített sütőben 180c-on halványsárgára sütni.
Nálam pár óra múlva jelentkezik a glütén intolerancia hatása és viszonylag gyorsan "ki is takarít"... a folyadék pótlása ilyenkor nagyon fontos!
A puffadás már kacifántosabb dolog; mostanában kezdünk tapogatózni másféle lehetséges elváltozások felé (belső szervek, pl. a hasnyálmirigy). Majd meglátjuk.
hmmm az fincsi lehetett, de tejet sem ehetek természetesen, csak növényi alapu cuccokat.
Szódabikarbónával sütöm a kenyeret.
Én hallod rendesen puffadok z élesztőtől én sört se ittam sosem mert annak a szagától is rosszul vagyok.
Jó kilátások amugy...ennyi ideig tart gyógyulni?!?Elég fránya és makacs ez az influenza most....szuoer..:/
Te,az normális hogy tegnap ettem a glutént és ma van tőle hasmenésem?Nem azonnal kellett volna lennie?Mert más nem lehetett...
Jaj istenem:( Nincs infralámpád? Homloküregre jó az is. Megnyugtatlak, én is egy hónapja antibiotikumot szedek.És most gyógyultam csak meg.Először cedax, aztán augmentin, előtte meg a fogam miatt dalacin.szedj mellé bélflóra gyógyszert!Csak teljen el 3 óra a tabletták bevétele között.Ez fontos.
Hogy tudsz élesztő nélkül kenyeret sütni? Te nagyon ügyes vagy! Én is utálom a szagát is:( Ma kukoricadarából csináltam túrógombócot, a családnak palacsinta volt.
Köszi Trauma,voltam dokinál,még tüdőgyuszi meg homloküreggyulladás.Kaptam ujabb adag antibiotikumot, ha eddig nem volt Candidám most majd lesz :D
Na akkor nem vagyok egyedül, én ma már rizsliszttel csináltam kenyeret emese porral keverve.Puha lett, de nem az igazi alapból, mert élesztő nélkül csinálom!Arra is allergiás vagyok,felfújódok tőle és undorodok a szagától is!
Hát kérlek, anyukám tegnap sikeresen tett buzadarát a kajába és én ma már 3szor rohantam a wcre vízszerű hasmas....:/ De találtam növényi alapú tejszínből készült krémet kis málnaöntettel,na azt vettem ma,ennyit megérdemel a beteg kis testem :D
szia Trauma,
jelentem reggel megint orvos, beszedtem az antibiotikumot, hőemelkedésem van még mindig, köhögök, nem nagyon kapok levegőt, fájnak a füleim be van dugulva az orrom...hát ennyi nagyjából! :-(
Nálatok minden okés?
Kukorcalisztből csinálok mostanában kenyeret, én nem tudom de fáj tőle a gyomrom..Nketek nem volt ilyen?
További ajánlott fórumok:
- Ez lisztérzékenység lehet?
- Valószínűleg lisztérzékeny vagyok. Érdemes allergológushoz fordulnom?
- A lisztérzékenységről szeretnék mindent tudni. Tud valaki ebben segíteni?
- Mennyi idő alatt készül el a lisztérzékenység vizsgálat lelete?
- Búza/rozsfehérje intolerancia vs. lisztérzékenység
- Segítség! Mik a lisztérzékenység tünetei?