Linzercsoda recept

A Linzercsoda hozzávalói:
Az omlós tésztához:
1 narancs reszelt héja, kevés leve
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál sütőpor

25 dkg lágy vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 tojás
A tészta lekenéséhez:
1 db tojásfehérje
10 dkg vágott cukrozott dió
A töltelékhez:
sárgabarack- és szilvalekvár


A Linzercsoda elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órát hideg helyen pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk, 4 cm-es cakkos formával kiszúrjuk, minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki. Tojásfehérjével a lyukas linzert bekenjük, cukrozott, vágott dióval megszórjuk, és 180 fokon világosra, kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A kisült, kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük, porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A linzercsoda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook