Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Rizssaláta banános csirkével recept

Rizssaláta banános csirkével recept

A Rizssaláta banános csirkével hozzávalói:
2,5 dl hosszúszemű rizs /jázmin vagy basmati/
30-40 dkg filézett csirkemell
1-2 db banán
mazsola vagy aszalt meggy - ízléstől függően
citromlé
olívaolaj

bors
A mártáshoz:
1 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
csipetnyi őrölt gyömbér
balzsamecet
olívaolaj


A Rizssaláta banános csirkével elkészítési módja:
A szokásos módon párolt rizst készítünk. A csirkemellet vékony és hosszúkás csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal, citromlével meglocsoljuk, majd 30 percig pihentetjük. Az aszalt gyümölcsött 15-20 percig áztatjuk, majd leszűrjük, és törlőpapíron lecsepegtetjük. A banánokat nem túl vékony szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, sütés előtt kevés porcukorral megszórjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, ügyelve a balzsamecet és az olivaolaj mennyiségére. A mártás kellő sűrűségű legyen. Amikor a rizs elkészült, egy serpenyőt felforrósítunk /szárazon/, a banánszeleteket kissé karamellizáljuk, és tányérra szedjük. Ebben a forró serpenyőben kisebb adagokban a csirkemellcsíkokat megpirítjuk. /Ha szükséges, nagyon kevés olajat adunk hozzá, mivel a húson már volt./ A rizsalapot tányérra szedjük, megszórjuk a gyümölcsökkel és a húsdarabkákkal, locsolunk rá a mártásból. A megmaradó mártást külön tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A rizssaláta banános csirkével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook