Lillafüred vagy Miskolctapolca? (tudásbázis)
Még annyit a Szeleta hotelről, hogy a műút mellett van... ez nem tudom mennyire lehet zavaró, a Hotel Palota gondolom drága, bár néha a Hungest Hotels-nél vannak igazán jó kis akciók.
Van azért még néhány panzió, és hotel (Tókert, Zöldfa).
Hétköznap biztos nem lesz:), egyébként jobb, ha hétköznapra időzítitek a nyaralást, mert hétvégén a miskolciak megszállják Lillát, sokan felmennek levegőzni, kirándulni.
A googlemap úgy hozza, hogy Felső-Hámor és a mésztufa barlang között nincs átjárás, de van:) és egyből a vízesés alá fogtok érni, remélhetőleg lesz benne víz.
Igen, ez így van, sok pénzt nyertek a rekonstrukciójára.
Nyáron voltam kint utoljára, így nem tudok nyilatkozni. De biztos lesznek Diósgyőri városrészből miskolciak, akik meg tudják mondani.
De én egyébként is megnézném (kívülről) és nagyon hangulatos a vár környéke is, ahogy írtam szuper cukrászda van (szerintem a legjobb Miskolcon) a közelében. Egy sétát megér, és egy jó fagyizást.
Sziasztok!
Mi is Lillafüred környékére szeretnénk kirándulni. Úgy tudom, a diósgyőri vár felújítás alatt van, de látogatható. Így is érdemes megnézni?
Ha gyakorlott túrázók vagytok, akkor igen szép körtúrákat is lehet tenni, simán 900 m-es szintkülönbséggel (kétszer fel-le menni), 10-30 km-eseket is, de vannak könnyen vehető tanösvények is, sok-sok érdekes látnivalót (pl. természetes, és látogatható barlangok, kilátópontok, források) érintenek.
Mi sokszor túrázunk, az egyik legjobb sport, és lazítási technika.
Vegyetek turistatérképet! Ha túrázni szeretnétek,Lilla és környéke tényleg jobb.Van 2 kiépített,és vagy 3-4 simán látogatható barlang,1 órányi járáson belül...Ez talán nem semmi:D
Nincs még egy ilyen hely hazánkban:)
Én személy szerint foglalnék mindkét helyre két-három éjszakát, Tapolcáról a Belváros közelebb van, viszont Lillafüredről meg a Diósgyőri vár.
Lilláról én nem tömegközlekednék... Tapolcára átjutni több óra... őrültség, de még a belváros is minimum egy-másfél óra.
Hotelekről lévén helyi vagyok nem tudok állást foglalni. Ismerősök zalából Szentléleken szoktak megszállni egyébként minden évben, ők arra esküsznek.
Lillafüreden egyébként több napot el lehet tölteni:
- két barlang (cseppkő és mésztufa)
- Palotaszálló
- Hámori-tó
- kisvonat
- Pisztrángtelep
- Lillafüred körüli számtalan rövidebb túraútvonal (kisebb barlangokkal, kilátópontokkal)
- Őskohó
- Vadaspark (vagy Zoo)
Tapolcán
- a barlangfürdő (nagyon látványos természeti képződmény önmagában is)
- kalandpark
- bobpálya
- csónakázótó, parkok, sok-sok barátságos mókus, hattyú, kacsa
- hatalmas játszótér a gyerekeknek
- bringóhintó bérlés
Miskolc:
- belváros
- Diósgyőri vár és a környező utcácskák nagyon hangulatosok, van egy szuper cukrászda a közelben
- általában egész nyáron vannak szabadtéri programok (belváros, vár, Tapolca, Lillafüred) - érdemes utánaolvasni
- elvileg három éve építenek egy szuper strandot (illetve átépítik)- talán nyárra már készen lesz!
Megszállni inkább Lillafüreden szálnék meg, de Tapolcát sem hagynám ki.
Ha van autó akkor is minden jól megközelíthető, ha nics akkor pl: 3 napos bérlet és busszal, villamossal meg lehet mindent kényelmesen közelíteni.
Lillafüreden több látni való/látogatni való van ill. a közleben a Diósgyőri vár, ott a kisvonat stb..
Tapolcán lehet sétálni és fürdeni, de ennyiben kimerül, ami persze jó program, de nem annyi mint Lillán és tény a levegő is jobb.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek egyedül ciki belföldön elmenni valahova (pl. Eger, Miskolctapolca, Sopron) 3 vagy 4 napra?
- Vélemények a lillafüredi pisztrángról?
- Miskolciak! Lillafüred teljesen le van zárva a turisták elől?
- Miskolctapolcáról Lillafüredre melyik buszjárattal lehet eljutni?
- Van valakinek egy vagy kettő eladó jegye a nov. 30-án 16.30-kor induló lillafüredi Mikulásvonatra?
- Miskolciak segítsetek, a lillafüredi vízesés látogatható már?