Leves, főétel: mi illik mihez? (beszélgetés)
Általános szabály, hogy világos leveshez piros, vagy sötét legyen a második és fordítva.
Ha a zöldbablevest pirosan csinálod, akkor mondjuk párolt-sült-rántott hús köretekkel, rántott zöldségekkel;
Hús-ragu-karfiol-zöldborsó stb. világos levesekhez pörkölt tésztával, nokedlival, tarhonyával, krumplival, fasírt, Stefánia szelet rizibizivel, borsó-zöldbab főzelékkel.
Amikor ünnepi menüsor van, akkor húsleves, rizses hús, és utána a pörkölt a köretekkel.
Hétköznap gyakran van húsmentes nap, ilyenkor is
világos leves lecsó, gombapörkölt, gombafasírt, krumplis tészta;
bableves, krumplifőzelék, palacsinta, császármorzsa, rizskoch, túrós csusza.
Paradicsomleves - túrós csusza, túrós tészta, túrógombóc, nudli, rántott zöldségfélék köretekkel.
szia!
én kifejezetten szeretem a hasam:)
szóval paradicsom leves+mákos tészta ezt így nagyon szeretem!nos mit gondolsz?
Tippeket szeretnék arra vonatkozóan, hogy milyen leves után milyen főétel következzen. Pl. zöldbableves után mi legyen a második, vagy csirkepörkölt előtt mi lehetne a leves.
Leginkább a hagyományos magyar konyha ételeire gondolok, de persze egy-két különleges fogás sem akadály! )főleg az olasz tésztaételek)
Tehát nem recepteket várok, hanem bevált ételpárokat. Köszönöm! :-)
További ajánlott fórumok:
- Szólánc: Előétel, főétel, desszert felváltva
- Szerintetek milyen leves illik Karácsonyra a halászlén kívül?
- Milyen főételt, desszertet készítenél a következő hozzávalókból?
- Tojás hiányában milyen levesbetétet rakhatok karfiol levesbe? Tészta nem illik bele. Szerintetek?
- Frankfurti leves után milyen főételt, másodikat készítsek?
- Francia hagymaleves mellé milyen főételt és desszertet csináljak?