Leveles almás recept

A Leveles almás hozzávalói:
8 nagyobb alma
7,5 dkg vaj
5-7,5 dkg cukor (ki mennyire édesen szereti)
fahéj
1 csomag mirelit leveles tészta


A Leveles almás elkészítési módja:
Az almákat meghámozom, kiszedem a magházat, majd nyolc gerezdre vágom őket. A vajat megolvasztom, beleteszem a cukrot, majd amikor már sárgásbarna lesz, beleteszem az almát. Megszórom fahéjjal. Kb. tíz percen át párolom, néha megkeverem, majd amikor már szószos állaga lesz (kicsit besűrűsödik), leveszem a tűzről, és egy tepsibe öntöm. A kiolvasztott leveles tésztát kinyújtom, majd ráterítem az almára. Megszurkálom. 200 fokon 30 percen át sütöm. Ha kicsit kihűlt, tálcára borítom.

Isteni finom, gyors, olcsó. Még a morzsákat is megettük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A leveles almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook