Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Lencsés darálthusi recept

Lencsés darálthusi recept

Elkészítési idő 40 perc

A Lencsés darálthusi hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
1 paradicsom
fél z. lencse
60 dkg darálthús ( pulykából egészségesebb)
1 pohár tejfől
mustár
babérlevél
pirospaprika, só, bors, ételízesítő


A Lencsés darálthusi elkészítési módja:
A lencsét leáztatjuk előző este. A hagymát kockára vágjuk és pici olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darálthúst és azt is megpirítjuk. Közben megszórjuk egy kis pirosparikával, sóval borssal ételízesítővel, hozzáadjuk a babérlevelet és a paradicsomot is. Felengedjük vízzel és fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a lencsét is és azt is belefőzzük. Ha megfőtt a tejfölt kikavarjuk mustárral és hozzáöntjük a daálthusihoz felforraljuk és kélsz is .

Ezt az ételt azoknak ajánlom akik szeretik a pikáns ízvilágot.
Adhatunk mellé tésztát vagy rizst is köretként de önmagában is lehet fogyasztani.
Aki elfelejti a lencsét leáztatni semmi baj, lehet kapni konzerv megfőtt lencsét is.
Szerintem ez az étel még egy diéta alatt is bátran fogyasztható.


Kategória: Húsételek receptjei


A lencsés darálthusi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook