Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lehet, korai, de... fórum

Lehet, korai, de... (beszélgetős fórum)


1 2 3
79. lovelyly (válaszként erre: 78. - 6897bca198)
ápr. 30. 17:24

Bírom ezeket a drámai megnyilvánulásokat, amik mégsem a tetteket igazolják.

Szegény vérző szíved így 2 hónap után, miután Ő már hitt benned.

Annyi hányattatás után.

Én a legmesszebbmenőkig elítéllek, ha tetszik ha nem.

ápr. 30. 14:12

Kedves fórumtársak!

Lehet valóban korai volt, lehet más ok(ok) miatt, de nem tudtam jó/felelős gazdája lenni. Sokasodtak a problémák, bár több helyről kértem segítséget a szeparációs szorongás és/vagy erős dominencia miatt érdemben senki nem tudott segíteni. Fájó/vérző szívvel visszavittem. Kérlek ne ítéljetek el. Azért írtam ezt a bejegyzést, mert regisztrációm törlését kértem. Úgy éreztem köszönés nélkül illetlenség lenne távozni.

77. 6897bca198 (válaszként erre: 76. - hópihe14)
febr. 28. 11:43
Ó, Rex valamelyik epizódjában mondta Stoki, "a Te kutyád a mi kutyánk is" :-))))). Beszámolót írok, minden nap történik valami. Mai történés: reggel óracsörgés, megyek a legkisebb helyiség be, mire visszaérek, az ágyamba pisilt. Nagyon rosszul esett, mert ez Tapikával közös ágyunk :-( Hmmm, nem dicsértem meg, de nem bántottam. "Átnyergelek" a kutyabajok fórumba, ottan lesznek a beszámolók. Lehet, hogy 10 évig kertes házban lakott, mert lenn csak kerítés tövében végzi a nagydolgot. A panel előtt vannak ilyen kertkezdeményezések, alacsony kerítéssel, azt találta megfelelőnek. Nem kizárt, hogy a második gazdinál is voltak a lakásban ilyen kisebb-nagyobb balesetek és a fürgeség mellet ez is lehetett az oka, hogy megváltak tőle. Ha nem lesz ennyire hideg többet tudunk sétálni, hogy sokszorosan tudjon üríteni :-) Valamelyik gazdájánál kemény nevelésben lehetett. Újság volt a kezemben, lehajoltam, hogy megsimogassam, és nagyon megadta magát. No, papírral/újsággal nem közelítek felé.
febr. 28. 08:04
De ettől kezdve ő nemcsak a te kutyád, hanem a mienk is, éppen ezért szeretnénk, ha esetenként írnál ide róla. Szeretnénk mi is tudni, mi van vele, veletek! :)))
febr. 27. 18:57

Nagyon nagy örömmel olvastam, hogy örökbe fogadtál egy kutyust az Illatosról! Nagy tisztelet jár érte! Édes kis pofi, megnéztem :)

Sok sok boldog évet töltsetek együtt! A kutyus mindent megtesz ezért, úgy veszem ki a szavaidból :) És te is :)

74. lovelyly (válaszként erre: 68. - 6897bca198)
febr. 26. 16:18

Nagyon cuki :)

Sok boldogságot kívánok nektek! :)

73. Icuska538 (válaszként erre: 68. - 6897bca198)
febr. 25. 20:11
Jaj de jó annyit eszembe jutott hogy mi lehet vele ...de akkor nagyon jó . Látom téged is izgatott ...és most örülök az örömötöknek...ő tacsi ugye? Vigyázzatok egymásra..
72. Clarah (válaszként erre: 68. - 6897bca198)
febr. 25. 14:19
Sok sok boldog évet kívánok nektek❣️
71. hópihe14 (válaszként erre: 70. - 6897bca198)
febr. 25. 09:23

Ez jó, kengyelfutó gyalogkakukk.

Egyébként ne csodálkozz, hogy kapkodja a lábait, ő egy kis földszintes kutya, a talajmenti fagyokat jobban érzékeli, mint mi másfél, két méter magasságban. :))

70. 6897bca198 (válaszként erre: 69. - hópihe14)
febr. 25. 09:04
Ó, lenn annyira virgonc, hogy csudi. A kengyelfutó gyalogkakukk kisinas lehet nála. Kell hozzá tempó, de szerencsére van :-)
febr. 25. 09:02
Ne is legyen! Gondolj arra, hogy nem csak te vagy boldog, hanem Pici is. Aranyos, majd látod milyen virgonc lesz, amikor már egy kicsit megszokik. Jól döntöttél. :))
febr. 25. 08:32
Lányok! Felhőtlenül tudok örülni, nincs lelkiismeret-furdalásom. Az először kinézett bánatos lányka gazdisodott :-)) Pici 2 képe van az adatlapomon.
67. hópihe14 (válaszként erre: 64. - 6897bca198)
febr. 24. 06:58

Nagyon tündéri kutyus! Nekem is tacsim volt, amíg kertes házban éltem. Ő fajtiszta és zsemle színű volt. Nagyon értelmesek, nagyon okosak, és nagyon-nagyon érzékeny lelkűek!!!! Minden nap igénylik, hogy valamennyit foglalkozzunk velük, hogy megszeretgessük.

Ha valami miatt megszidjuk, kicsit később kapjon egy ölelést, egy símogatást, különben azt hiszi, hogy nem szeretjük.

Jól választottál, nagyon hálás kutyus! :))

66. bnedora (válaszként erre: 64. - 6897bca198)
febr. 23. 20:10

Nekem is volt egy választott kutyám. Az egyik szomszéd, azt hitte, hogy az enyém, mert hasonló volt már nekem, és az utcáról bedobta a kertbe. Attól kezdve, bár többször kilógott az utcára, mindig visszajött, engem választott gazdinak. Sajnos, egyszer, így februárban, amikor a tüzelési időszak volt, egy csapattal elment, és soha többé nem láttam. Hiába kerestem, még újságban is, nem lett meg. Ekkor hívtak egy helyre, de nem az én kutyám volt. Akkor mondták, hogy ők is találták, ha gondolom, vigyem el. Így lett 8 évig az enyém. Nagyon sajnáljuk, mert el kellett altatni. Adatlapomon az ő képe van.


Kívánom, hogy sok örömötök legyen együtt.

65. frauJost (válaszként erre: 61. - 6897bca198)
febr. 23. 19:58
Nagyon aranyos kutyi :-)
febr. 23. 18:35
Megjöttünk. Szíve rendben, szörcsög, rekedt. Antibiotikum/roboráló injekció, + a füle gombás, arra szteroidos ápoló. Most ott tartok, hogy a kihozatali díj meg ez a kezelés annyi, mintha fizettem volna a "fajtamentő"-nek örökbefogadási adományt. Úgy érzem, tényleg mentettem 1 kutyát, már ha nem tűnök szerénytelennek. Ez a kis kb. 8 kilós rövidszőrű vajon meddig bírta volna -5-10 fokban a betonpadlón? Ahogy feltettem a vizsgálóasztalra két mellső lábával átfogta a nyakam, puszit adott. Ahogy levettem, le nem vette a szemét, lábamat ölelgette. Azt mondta a doki, nagyon jól választottam. Hazafelé is vágtázott, rászóltam lassan. Ismeri az állj, lassan, vezényszót. Ha néha ugat, mert mozgás van a folyosón, taps, vagy neve és ugrik a helyére. Hihetetlen fegyelmezett. Na jó, lábmosásnál kicsit lázadt, de felemeltem a hangom és rendben minden.
63. 6897bca198 (válaszként erre: 62. - bnedora)
febr. 23. 17:07
Hmmm, olyasmit mormogtak a gondozók, hogy megváltozott a tartási körülmény. Második gazdájuk volt, novemberi az oltási könyv, akkor kerülhetett az előző gazdihoz. Nagyon fürge :-D úgy rohan, mint a szélvész. Ma átesett a tűzkeresztségen, korán reggel elmentem, délben jöttem meg. Nem tett semmiben kárt. Nagyon sír mikor elmegyek. Most megyünk orvoshoz.
febr. 23. 16:02

Aranyos nagyon a kutyus. Vajon miért vált meg tőle a gazdája?

Lehet, hogy torokgyulladása van, mert hideget evett. Feltétlen vidd el orvoshoz.

febr. 23. 13:48
Sziasztok! 2 napja láttam ezt a kutyust [link] több fbcsoportban, tegnap elhoztam. Behozták a fogadószobába, derékig felugrott rám, megsimogattam a fejét, hanyattfeküdt, bukfencezett,felugrott. Nem volt kérdés, jönni akart velem. 4 napja adta le a gazdája(?). Lehet meg kéne nézni egy dokinak, ha ritkán ugat, mintha be lenne rekedve.
60. syria (válaszként erre: 58. - 6897bca198)
febr. 15. 09:23
Te tudod.
59. lovelyly (válaszként erre: 58. - 6897bca198)
febr. 14. 17:32

Szia!

Sajnálom, nem írták a tájékoztatóban, hogy Bejgli vak.

Nagyon kevés idő telt még el, valóban nem vagy kész még egy új kutyát szeretni. (nekem 4 év kellett ... )

De biztosan eljön majd az idő, érezni fogod, és akkor már nem lesz semmi akadály!

<3

febr. 14. 17:20

Köszönöm, hogy ennyi figyelmet fordítotok a a helyzetre.


A hurok nem az a borzasztó izé, amit látni lehet itt-ott. Olyasmi mint egy póráz, amit lazán a nyaka alatt vezetnek, és az egyik végét áthúzzák azon a részen, amit mi fogunk, amikor a másik vége ugye a kuttyon :-) Állatorvos is csinálta már az enyémmel, mikor kibújt a nyakörvből. Nem olyan tragikus.


Lovelly kedves! Tegnap eljöttek az általad pilisiek a "hagyatékért". Megkérdeztem a kis önkéntest, mit tudni Beigliről. Sajnos egyáltalán nem lát. Ha nálunk nem megy a lift, 3 emeletet nemigen tudna gyalog feljönni. Vázoltam neki a kinézett kutyust, az volt a véleménye, ha én is labilis vagyok, meg a félős kutyus is, nem szerencsés találkozás.


Icuska! Tudom, hogy kész kutty nincs, de nem érzem úgy, hogy most lenne energiám. Illatos úton nincs próbanap, vagy elhozod, vagy nem. Igen, valóban mindent el lehetne hozni, nagyon cudar lehet nekik, és az idősebbet, problémásat nem viszik az "állatvédő" menhelyek.


Syria! Neked is nagyon köszönöm,hogy segítenél, de most egy kissé visszavonulót fújok magamnak. Lehet nem vagyok még kész egy másikra.

57. syria (válaszként erre: 52. - Icuska538)
febr. 14. 14:46

Szerintem elképzelhető a próba. Igaz, „csak” cicával csináltam, s állatorvostól hoztam el feltételesen. Felelősen vissza kellett vinnem, volt, aki megorrolt rám ezért. De megnyugodtam, mert egy héten belül lett gazdája.


Kidobott, tündéri, pár hónapos kiskutyát vittünk az Illatos útra, mert nem tudtuk felvállalni. Rendesek voltak, azt írták a lapjára, hogy nekünk nem kellett. Mert ha azt írják, hogy talált, akkor nem tudom hány hónapon keresztül mi mindent kell elkövetniük, hogy megtalálják a gazdáját, s csak utána lehet elvinni. (Perszer chip nem volt benne.) Érdeklődtem utána, egy hét múlva lett gazdija; a Bátor nevet kapta.

56. lovelyly (válaszként erre: 55. - Icuska538)
febr. 13. 20:28

Igen..

Az Illatos útról egyébként sose volt jó véleményem .

Addig addig nézem annak a szerencsétlennek a szemeit, míg elmegyek érte 😂

Bár ilyen alapon minden kutyát megmenthetnek, amit meg nem lehet..😢

55. Icuska538 (válaszként erre: 54. - lovelyly)
febr. 13. 20:17
Egy a véleményünk
54. lovelyly (válaszként erre: 51. - 6897bca198)
febr. 13. 19:28

Milyen hurokszerű izét tett a gondozó a nyakára és miért?


Amivel befogják a kóbor allatokat? Képeken még videón láttam olyat.

Egy pillanatig sem csodálkozom ezek után,hogy nem szeretne pórázt és nyakörvet.

Szeretettel simogatva lehetne csak megtanítani, hogy bízhat és ne féljen.

😰

Szegény kis lélek.

😧

53. Icuska538 (válaszként erre: 52. - Icuska538)
febr. 13. 17:25

Kész kuttyot nehezen kapsz.

Hidd el meghálálná.

52. Icuska538 (válaszként erre: 51. - 6897bca198)
febr. 13. 17:23

Már bocsi de mekkora élmeny lenne te kutyáddá tenni

Ne félj a kicsi kölyök ami nekem van is nehezen szokta a pórázt..azok a szemek amik rád néznek nekem azt sugalják a tied.türelem kell az biztos.Olyan nincs hogy probára?Igaz ha nem jön be utánma nagyon nehéz

..lehet...

51. 6897bca198 (válaszként erre: 50. - syria)
febr. 13. 13:53
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Sajnos úgy érzem, nem tudok megbirkózni a helyzettel. Azt hogy a pórázt nem ismeri,(a gondozó is nehezen tudta azt a hurokszerű izét a nyakára tenni) azt jelentheti, hogy régen nincs gazdája, vagy ha volt is, az nem gazda volt :-( Nem tudni milyen testi/lelki sérüléseket szerzett. Kicsit off: vajon a fajtamentők, ilyen-olyan menhelyek rá miért nem gondolnak. Az ilyeneknek lenne legnagyobb szüksége egy "rehabilitáló" menhelyre. Persze a helyes, fiatalokat gyorsan elviszik. Pedig azok innen is gyorsan kijutnának. Mikor megláttam a képét, azért "kattantam rá", gondoltam, valaki beadta, mert hogy idős. De nem, őt úgy fogták be. :-(
50. syria (válaszként erre: 30. - 6897bca198)
febr. 13. 08:56

Ne add fel! Ha tényleg fejbe verték, nem csoda, hogy bizalmatlan. Sajnos annyi kutya mellett az ottaniak nem tudnak vele eleget foglalkozni. Szerintem az is megváltás lenne számára, ha külön kennelbe kerülhetne, de valószínűleg még arra sincs lehetőség.

A 18 éve hozzánk szegődött Mamcickát, aki 2017 nyarán végelgyengülésben meghalt :(, biztos hogy rugdosták, mert ha csak felé emeltem a lábam, hogy dögönyözzem kicsit (amit a fogadott gyereke imád) menekülőre fogta.

Amilyen nehéz a kezdet, hidd el, olyan jó lesz a folytatás. Egy bántalmazott kutyusnak (is) idő kell, amíg megszelídül, de utána annál hálásabb lesz.

(Ha tudok, segítek a látogatásban.)

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook