Lehet ennyi pénzből egyedül élni? (beszélgetés)
En elvallalnam a helyedben.Jo dolog am az egyedulallosag!Nem minden a penz,es ennyit be lehet ugy osztani,hogy jusson is maradjon is.Fozni tudsz?
Maga az erzes,hogy kulon laksz,a magad ura vagy,keresel,tanulsz... ahh,ezek nagyon jo dolgok.Otthonrol kaphatsz segitseget ha baj lenne?
Meg na,ha nem jon be es nem birod,meg mindig fel lehet mondani,es hazakoltozni...
Ennyi pénz nagyon kevés!
Az "okosoknak"kéne ennyiből megélni!!!
De ha azt nézzük, hogy emberek ezrei élnek sokkal kevesebből, akkor...
Nem "mondok" semmit!
Mindenképp vállald el a munkát:
- jelenleg az ember nem ugrál egyik munkahelyről a másikra
- lehet később emelkedni fog a fizetésed
Szerintem ki lehet belőle jönni. Nem kell drága tusit venni, meg a legdrágább sampont... Ha 2-3 hónapig visszább fogod a kiadásokat, talán 4. hónapban tudsz venni több tusit. (pl akciók.. Szokott lenni Baba tudi akcióban ami megéri, vagy sampon, esetleg női cuccok is... Érdemes az akciókra figyelni.)
Enni kell. Ha 3an laktok 1 háztartásban, és jól kijöttök egymással, akkor nagyobb főtt ételt főzhettek összedobott pénzből... Ha magadra kell főzni, akkor 1-1 adag főtt ételt kifőzhetsz...
1 bögre (2dl) rizs pl 2 adagra elég... stb :)
Vagyis én így csinálnám!!
Előttem szólókkal egyetértek, akik azt vallják, kijössz belőle :D
Ügyes vagy nagyon! Én mindig azt hallom, hogy "kapok 100-150 ezret", de nem elég semmire. Így elgondolkodtam, hogy a magam 60 ezre akkor mit ér?
Nem éltem még így egyedül, de az a jó, hogy nem dohányzom, nem iszok soha alkoholt, erre már költenem nem kell. Ha meg szórakozni akarok, engem nem érdekel a buli, diszkó, imádok sportolni. Tökéletesen kikapcsol.
Ma sajnos ott tartunk, hogy örüljön az ember, ha kap munkára lehetőséget.
Én a helyedben tuti elvállalnám.
Aztán meg idővel, ha jobb ajánlatot kapnék váltanék.
Okos és következetes gazdálkodással igen.
Én is két lakótárssal éltem együtt, nekem kb. 45.000.- maradt havonta, és simán kijöttem belőle úgy, hogy ruhát és nélkülözhető dolgokat is vettem mindig.
szűkösen, talán
bérlet, közlekedés -erre is számolj pár ezret
ami marad, az marad kajára, ha nem kell ruházkodnod
(én nem jönnék ki enniyből, az tuti, bár a szükség nagy úr)
Kaptam ma egy állásajánlatot, igaz minimálbérért, de nekem nagyon jól jön, mert szeretnék a magam lábán állni. Mellette tanulok.
A kérdésem a következő lenne:
Kerestem a városban kiadó szobát (mert az a legolcsóbb). 12-20 ezer ft. + ehhez jön a 1/3-ad rezsi. Összességében számításaim szerint ez olyan havi 30 ezer kiesést jelentene a kb 60 ezres fizumból.
Boldogulni lehet egyedül egy hónapig havi 30-40 ezer ft-ból? (Ennyim maradna).
Nem vagyok nagylábon élő.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Mennyi pénzből éltek?
- Ennyi pénzből ki lehet e jönni?
- Szerintetek mennyi magányos ember lehet manapság? Hogyan ismerkednétek ha szinglik lennétek? Egyedül vagy segítséggel ismerkednétek?
- Ki lehet jönni ennyi pénzből szerintetek?
- Szerintetek mennyi pénzből lehet legolcsóbban egy baromfiólat felépíteni?