Legszívesebben beszóltam volna tegnap a buszsofőrnek.Kétsz... (beszélgetés)
Legközelebb cserélj vele helyet, és mutasd meg neki, hogy kell helyesen közlekedni. 🙃 Gondolom, rég levették volna a járatról, ha sok lenne rá a panasz.
Én megértelek, főleg a drága műkörmödért
JELENTSD fel a rohadékot és kérj sérelemdijat
Nem gondolom, hogy bármelyik buszsofőr szívesen vállalja, ha idős ember, kismama, vagy bárki összetöri magát, esetleg ennél is rosszabb történik az ő hibájából.
Én azt tapasztalom, hogy nagyon is figyelmesen vezetnek.
Vágd le a körmeid vagy utazz autóval 🤡
Nagyon érdekes dologról írsz. Én a 70 évem alatt elég sokat buszoztam, dolgozni is busszal jártam. Soha nem tapasztaltam indokolatlan fékezgetést. de ha valóban van ilyen, érdemes gondolni arra utazás közben, hogy bármikor bármi begtörténhet. Még ez is.
Nem sajnos. Alap életöszön hogy figyelünk, vigyázunk magunkra. Nem hagyatkozhatunk 100%-ig senkire. A buszsofőr is lehet hirtelen rosszul, és figyelmetlen is, mivel ő is emberből van.
Azon a vonalon ahol én buszozok rendszeresen van 70 éves sofőr, van szívkatéterezésen többször átesett sofőr (jó ismerős), és van egy annyira elhízott hogy mozogni alig tud. Hiába jól vezetnek, bármelyik pillanatban történhet valami.
Figyelni, résen lenni állandóan! Felvetődhet a kérdés, miért kapnak ezek orvisi engesélyt. lehet azért, mert ha senkinek nem adnának akinek van eü. problémája, a fele állományt le kellene állítani.
Úgy látom, lassan az jön ki, hogy mindenről te tehetsz, és keresd meg a sofőrt, és kérj bocsánatot tőle... Jó ideje nem érdemes a hoxán jogos panaszt megosztani, mert a sok mindentudó leszedi a fejedet érte.
Nem tudom, miért kell nekitámadni a vallomástevőnek. Nem tudom, Budapesten tapasztalta-e ezt, de nemegyszer tapasztalom, hogy teljesen indokolatlanul fékeznek a sofőrök. Volt, amelyik sima úton, távol más autóktól többször egymás után rátaposott a fékre, aztán felengedte, mi meg ott estünk egymásra, pedig mindenki kapaszkodott. Egy vállgyulladásom egy évig nem jött rendbe az ilyenek miatt, akkorákat rántott rajtam a busz. Biztos vagyok benne, hogy van nem egy olyan sofőr, akik nemtörődömségből fékeznek így, vagy akár az utasokat szívatják. Nem létezik, hogy csak a buszoknak van ennyi hirtelen fékeznivalójuk, az autósoknak meg nem. És mielőtt nekem esnétek: alapvetően szeretek jószándékot feltételezni másokról, de ennyi véletlen nem lehet. És természetesen attól még megbecsülöm a sok olyan buszsofőrt, akik becsületesen és kedvesen végzik a fárasztó munkájukat, mert olyanokkal is találkozom.
Kapaszkodni kell nem utólag rinyálni
Nekem a munkahelyemen egy papírlap vágott bele a körömágyamba, nem is értettem hogyan? Egy évig nem gyógyult be. Lejött az egész körmöm, és soha nem foglalkoztam vele, hogy mennyire fáj.
Egy köröm, nem rák, nem halálos betegség.
Tapasszal ragaszd le, ha mosogatsz takarítasz húzzál gumikesztyűt.
És gyógyuljon meg gyorsan.
Lehetőleg a munkatársaidnak ne egész nap erről beszélj, nem biztos, hogy értékelnék.
Sajnálom. Igen, én is próbálok tömegen úgy utazni, hogy a váratlan véletlenek benne lehetnek. Máshogy ezt nem is tudom megfogalmazni. Csakhát a pont nyúlok a kapaszkodóért nem jött most össze.
És utaztam már részeg sofőr vezette buszon is, van ilyen is, karambolozott is. :/ Sajnos nekünk kell figyelni. Nagyon próbálok kapaszkodni, mindig arra gondolok, hátha most fékez éppen, ha rángatva vezeti a buszt, elkönyvelem, darabos gázolajat tankoltak neki. Sajnos nekünk (IS) kell figyelni magunkra.
Ezt értem. Nagyjából 4-5 hét mire begyógyul. Ki kell nőnie a körömnek hozzá és most fáj. Persze hogy ez a legnagyobb problémám most.
Ha ez ekkora baj az életedben, akkor valószínűleg szerencsés ember vagy, mert akinek már igazán fájt valami, az nem a körme miatt kattog napokig. Azt meg sosem tudhatjuk, a buszsofőr miért fékezett hirtelen. több oka is lehetett. A piroson áthaladásra reagálva, például a Thököly úton is van olyan kereszteződés, ahol a busznak már zöld van, míg az autósoknak még piros, én is csak hetek után értettem meg, miért "száguldozik" át ott a sofőr. Néha nem árt egy kicsit árnyaltabban látni a világot, nem csak a körmünkön keresztül.
Régen rendszeresen utaztam busszal. Egyszer akkorát fékezett, hogy többen majdnem elestünk, pedig kapaszkodtunk.
:))))
Annak idején mikor a 3 éves gyerekre rácsukták az ajtót leszállásnál akkor is mi voltunk a hülyék :))))
Na lássam, milyen vádakat írtam én? Leírhatod mert nem látom. Figyelmetlen vezető ne üljön kormány mögé, ennyi.
Egyre súlyosabb vádakkal illeted, csak azért hogy eltereld a gyanút a saját felelőtlenségedről.
mely rész amivel magadat véded? Az egész sofőrhibáztatás erről szól miközben csak figyelmesebbnek kellett volna lenned, vagy levágni rendesen a körmödet rövidre.
Ha szórakozásból nem is, de biztos akkor is a figyelmetlenség van jelen amikor a piroson megy át a busszal.
Ebből mely rész az, hogy magamat védem?
Itt már most csak magadat véded. Elképzelhetewtlen hogy a sofőr szórakozásból nyomkosja a féket. Annyi a kedves utasoktól is elvárható, hogy kapaszkodjanak. Főleg ha feláll, leülés előtt, ha az ajtóhoz kell menni, akkor pláne!
Ezt még nem tudtam kikövetkeztetni, hogy mennyire az ijedtség, és mennyire valami más, mondjuk megszokás az oka.
Volt már olyan, hogy szegény a fékezés miatt lefejelte a műszerfalat, lehet ez az élmény sokáig visszajön.
Lehet, hogy inkább az ijedtség. Jajj, mi történt...
A jegyhez jár utasbiztosítás sérülés esetére. Azt nem tudom, milyenekre vonatkozik, de az biztos, hogy a helyszínen jelezni kell.
Te melyik járaton vagy sofőr?
A feleségem is érzékeny a hirtelen fékezésre. Nem különösebben szokott cifrákat beszélni, de a hirtelen fékezésem ezt mindig kihozza belőle.
Hiába igyekszik az ember, bármikor előfordulhat, hogy bele kell taposni a fékbe...
Ezen a részén már túlvagyok.
Tehát neki tudnia kellene. De ugye buszossofőr hiány van Magyarországon úgy tudom. Így csinálják hogy akarják, ennyiért nem rúgják ki. Ugyanígy az orvosok is megengedhetnek maguknak bármit, mert hiány van belőlük.
Szerintem mindegy, hogy miért fékezett, utasoknak táblák is ki vannak függesztve, hogy kapaszkodjanak. Semmilyen mozgó járműben nem tudunk csalingálni. Emiatt nem lehet felszállni itallal, fagyival stb.
Figyi, ha olyan helyen ülök, hogy kilátok előre a busz elé, nem hiszem hogy mást látott volna mint én. Kocsisor, amelyet folyamatosan lassítva közelítenék meg ilyen járművel is. Nem kell túlragyogni, hülyén oldotta meg. És mivel az én kezem van bekötve nem vagyok túl boldog.
További ajánlott fórumok: