Főoldal » Írások » Babák & Mamák témák » Láthatatlan munka

Láthatatlan munka


Vajon észreveszi a családom, mi mindent csinálok? Vajon látják, de megszokták, ezért nem mondanak semmit? Láthatatlan a munka, amit végzek? Néha úgy érzem.
Láthatatlan munka

Utálom a láthatatlan munkát. Azt szeretném, ha valaki észrevenné, megveregetné a vállam, hogy milyen ügyes vagyok.


Vegyétek észre, mennyit dolgozom értetek!


Vegyétek észre a takarítást! A kád csillog, az ablakok tiszták, a függönyök illatosak, a pultot mindig letörlöm utánatok. Még a WC is ragyog, amire a feneketek teszitek.


Vegyétek észre a mosást! A szennyestartót mindig ürítem, az öblítőszagú, vasalt ruhát összehajtogatva a szekrényben találjátok. Szagoljátok meg a makulátlan ágyneműt, amibe ma este belebújtok a patyolat pizsmákban.


Vegyétek észre a rendet!

A felszedett legókat, amelyek titokzatosan visszakerülnek a dobozba, a szertehagyott könyveiteket, amik ott sorakoznak az íróasztalok sarkán. A feltöltött ceruzatartót, a kiürített szemetest...


Vegyétek észre a kaját!

A reggelit, a vacsorát, ami mindig készen vár titeket. A feltöltött hűtőszekrényt, a fiókokban lapuló kedvenc nasikat, amik nem maguktól bújnak oda. Hogy mindig van itthon tej...


Úgy tűnik, ezeket senki sem veszi észre. Feltételezik, , hogy minden mindig ott lesz, amikor szükségük van rá. De mi van velem? Mi van, ha nem vagyok mindig ott? Akkor majd észreveszik?

És ahogy ez a sok sötét gondolat rágcsál belülről, hátrébb lépek. A gyerekeim jóllaktak, otthonom meleg és hívogató, az életem olyan, amilyet mindig is reméltem. Én észreveszem az erőfeszítéseimet. Tudom, keményen dolgozom. És egyelőre ez elég jó. Ma már elég jó.
Írta: *karolin*, 2021. december 11. 09:35
Fórumozz a témáról: Láthatatlan munka fórum (eddig 50 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook