Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Láthatatlan munka fórum

Láthatatlan munka (beszélgetős fórum)

Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Láthatatlan munka

1 2
50. BabyBaby2 (válaszként erre: 49. - Dolog)
dec. 28. 16:21

A PET palackot nem nyomja össze, ha kérem, csak negyedjére, vagy akkor sem:)

De azért köszi szépen a tanácsot!


Mosogatás: betette a fakanalakat a mosogatógépbe 😂

meg még 1-2 edényt és indított egy több órás programot...

Mindezt csak azért, mert egyszer 3 napig nem kelhettem ki terhesen az ágyból. Ekkor kaptam először és utoljára ágyba a reggelit.

49. Dolog (válaszként erre: 47. - BabyBaby2)
dec. 28. 15:20

Persze, hogy lusták. Vagyis nem szorgalmasak.

Hogy idézzem : lényeg, hogy megvan a java.

Próbáltam én is betenni mosogatni. Nem vezetett eredményhez, mindig rajta maradt a kosz az edényeken. Sajnálom, hogy egy lusta embert fogtál ki. A legjobb szándékkal tanácsolom, keress neki egy " keményebb "" munkát, hátha abba belevág, például amit én is: bővítem a házat. Nyáron pedig a kertben dolgozik. Amúgy nincs gyerekem.

48. BabyBaby2 (válaszként erre: 45. - Dolog)
dec. 28. 15:07
Nem érdekel, van-e gyereked, csak hoztam egy szemléltető példát.
47. BabyBaby2 (válaszként erre: 46. - Dolog)
dec. 28. 15:04
Építéskivitelezési területen voltam mérnökként vezető. Hidd el, ha nem értenék a férfiak nyelvén, labdába sem rúgnék ezen a területen. Több ezer négyzetméter építési terület van a hátam mögött, de a lusta férfira nincs receptem.
46. Dolog (válaszként erre: 44. - BabyBaby2)
dec. 28. 13:39
Te a férfiakkal szerintem bánni sehogyan nem tudsz. Nem azt kell elvárni tőlük, hogy segítsenek abban, amit nem szeretnek csinálni. Én speciel tudok adni feladatot nekik. Előálltam a házbővítéssel. Fuvaroztatom is magamat, mert tudom szeret vezetni. Azt csinálja, amihez ért és szereti is, nekem is hasznomra válik. Ha nincs a párodnak dolga találj neki valami testhez illőt. Különbne nagy eséllyel egyedül maradsz.
45. Dolog (válaszként erre: 44. - BabyBaby2)
dec. 28. 13:23

Ne érdekeljen van-e gyerekem.


Norvégok csinálják úgy, ahogyan nekik tetszik, mi nem ott élünk. Persze lehet jó az, ahogyan csinálják.


A világtörténelemben a nők nem voltak cselédek. A nemeseknek nem kellett dolgozni: sem a nő, sem a férfi.


Falun más volt az élet: a férfiaknak is megvolt a maga dolguk: dolgozni, állatokat eltartani, építkezni a ház körül. Amit ezzel kapcsolatosan írtál egy nagy romhalmaz.

Abban igazad van, hogy a jelen korban ezek megváltoztak. Valóban ki kellene venniük a részüket a házimunkából. Nálam ez nem így működik, mert a házat bővítjük az élettársammal. Mivel most nem kell mennie a melóba, most is ott van és dolgozik keményen azért, hogy ne kelljen munkásokat hívjunk. Még szép hogy nem kérem tőle azt, hogy főzzön, takarítson.Én a saját verziómat írtam le, te a tiedet. Nálunk van munkamegosztás. Ha nálatok nincs, tegyél ellene, éln ebben nem tudok segíteni.


A nők többet bírnak mentálisan, a férfiak pedig fizikailag. Leírtad azt, amiben mi vagyunk jobbak. Ez nem a témába vág különben.

44. BabyBaby2 (válaszként erre: 37. - Dolog)
dec. 28. 10:59

Miért is a nő "dolga" a házimunka? Mert a töténelem minket alakított cselédekké. Kicsit fedezd fel pl. a felvilágusultabb norvég szemléletet. Egyenrangúak a nők, a szerepek nem ilyen kiosztottak.


A kötelesség pedig elég erős megfogalmazás. Nem tudom, van-e lányod. De tegyük fel, orvos lesz belőle, mondjuk férjhez megy egy orvoshoz. Hazamennek ügyeletből, miért a feleség készít vacsorát? Miben más Ő? Miért nem ülhet le olvasni, miközben vacsorát süt a férje?


Volt olyan időszak amikor vezető beosztásban dolgoztam, mellette vezettem a háztartást. Utána gyereket szültem és szintén vezetem a háztartást. A férjem azon túl, hogy leviszi a szemetet és bevásárol, semmit nem csinál itthon. Ágyba kapja minden nap a reggelit.


Átérzem amit a cikkíró ír.

Én párszor szóvá tettem de nincs változás.


Akkor értem el legalább azt, hogy a gyerekkel kapcsolatos teendőket átérezze, amikor fél napot ő vigyázott rá. Majd bele pusztult.


Egyébként a nők többet bírnak. Nem picsognak, tűrik a kialvatlanságot, az alantas munkát, a fájdalmat, ezer felé figyelnek egyszerre... és ott állnak mint egy szikla a család alatt.


Ez nem magától érthetődő. Ez áldozat, amit a társadalmi bélyegek nyomán a nők hoznak a szeretteikért. Amíg szeretnek, amíg kapnak egy hálás fél mondatot.

43. *karolin* (válaszként erre: 42. - Törpilla)
dec. 13. 10:13
Köszi szépen.
dec. 12. 20:40
Nekem tetszett a cikked, gratulálok hozzá!
41. Scherlock (válaszként erre: 40. - *karolin*)
dec. 12. 19:30

???


Azt csinálsz, amit akarsz.

40. *karolin* (válaszként erre: 6. - Scherlock)
dec. 12. 19:25
Engedd meg, hogy érzéseim legyenek. kösz.
dec. 12. 19:24
Van 8 órás állásom. Imádom a családom, ők is engem. Szoktak segíteni. Csak jó volt kiírnom magamból. kösz.
38. *karolin* (válaszként erre: 37. - Dolog)
dec. 12. 19:23
pfffffffffffffffffffffffff
37. Dolog
dec. 12. 14:11
A cikkben szereplő utalások mind női munkák.A kötelességet nem kell értékelni. Ha a családod valamit elmulaszt a feladatköéből, szólj rájuk csinálják meg jobban. Ha nem, akkor te is hanyagolhatod a tied.
36. birebora (válaszként erre: 35. - Syria)
dec. 12. 12:16
Persze ezzel én is igy vagyok, és szerintem többen is. Szeretjük a tisztaságot, a rendet. Csak ha sz.rba se veszik az nem jó. Gondolom a FI ilyesmire gondolt.
35. syria (válaszként erre: 3. - Napsugár8)
dec. 12. 10:40

Sajnos még így se, ha valaki nem fogékony rá. A fiaimat pici koruktól bevontam amibe csak lehetett. Eredmény: a nagyobb tanult belőle, rendet tart a portáján. (Ehhez persze kellett egy megfelelő társ; mert az első barátnője mellett; gyááá; inkább nem részletezem.) A kisebb tojik mindenbe, ezért régen leszoktam arról, hogy takarítsam a szobáját. Ha arra járok, azért a szemetet kihozom, mert arra se képes. A ruháit kimosom, összehajtogatom, de amit kifordítva tesz a szennyesbe, azt úgy kapja vissza. Még egyszer se reklamált; próbálná csak meg!

Nem azért törekszem a példás háztartásvezetésre, hogy bárki elismerje (megköszönje) a munkámat, hanem mert belső igényem van rá; rosszul érzem magamat, ha nincsenek rendben a dolgok. De azt azért elvárom, hogy becsüljék meg a munkámat; pl. ne trappoljanak végig a frissen felmosott előszobán.

dec. 12. 07:09
Én azt tapasztaltam, az a legkifizetőbb hosszú távon, ha a párok egyenlően osztják el a feladatokat (úgy a pénzkeresetet, mint a háztartást, gyereknevelést) és ebbe belevonják a gyerekeket is, persze minimális szinten, épp csak jó, ha a gyereknek van egy parányi feladata. Erre pont ideális a lego rendben tartása. Nem értettem meg teljesen, hogy fő állású anyaként, vagy munka mellett végzed el teljesen egyedül az otthoni munkát. Azt is tudom, hogy a mai világban egyáltalán nem szokatlan, hogy valaki nem talál megfelelő munkát, ezért kézenfekvő, hogy otthon marad a gyerekekkel. Csak ne válj házi rabszolgává. Nehogy meggyűlöld emiatt az életedet. Talán ez a cikk már azért született, mert kezdesz mártírjává válni a láthatatlan munkának?
dec. 11. 18:27
Hmmm, igaz nálunk nincs gyerek, de mi mindig megköszönjük egymásnak a párommal az elvégzett házimunkát. Nem folyamatos hálálkodásról van szó, de egy "köszi hogy elmosogattál" vagy "köszi hogy hoztál kenyeret" nem kerül semmibe, de mégis éreztetjük egymással, hogy észrevettük és értékeljük a másik munkáját.
dec. 11. 17:32

Más, hogy értékelik és megint más, hogy beleállnak a melóba és segitik. Akkor talán anya is hamarabb letud ülni olvasni, filmet nézni, pihenni, kikapcsolódni, tespedni. És nem lesz olyan fáradt.

Az én olvasatomban ne csak értékeljék hanem csinálják velem együtt. Úgy az igazi.

31. ariana
dec. 11. 16:46
A házimunkának nincs látszata, ha abbahagyják, annak viszont van.Ha neked ez így jó, csináld így továbbra is. A gyerekeknek jó példa az anyukájuk.
30. birebora (válaszként erre: 21. - Aszparagusz)
dec. 11. 16:18
Ezt mondtam én is.
29. birebora (válaszként erre: 25. - Globus)
dec. 11. 16:16
Ugyanaz a kategória. Félelmetes:) Ha rajtam múlt volna, biztos nem eszik:)
28. birebora (válaszként erre: 23. - Aszparagusz)
dec. 11. 16:15
Nem akarok:)
27. Bichi (válaszként erre: 17. - Sablonos)
dec. 11. 15:56
Nekem ez azért furcsa, mert én pl. anélkül is tudom, hogy díjazza és elismeri a férjem, amit "érte/értük" teszek, hogy ezt mondja. Igaz, én alapban egy cuki férjjel rendelkezem, aki bár nem vár el semmit, de talán pont ezért mindent megkap :DDD
26. srcrss (válaszként erre: 25. - Globus)
dec. 11. 15:54
🙄
25. globus (válaszként erre: 14. - Birebora)
dec. 11. 15:43
Haha, nemrég mesélte egy ismerősöm, hogy apja ült az ebédnél, és csak bámult. Kérdezték, hogy miért nem eszel? Nem kaptam kanalat :) Még csak nem is szólt miatta, várta, hogy észrevegyék.
24. Yvor
dec. 11. 15:38

Az a baj mar természetesnek veszik.

Jo lenne ha nekem is megcsinalna ezeket mindig valaki. Elég lenne a mosas és fozés, a tobbi elmaradhat. Én azért tudnam ertekelni-

23. aszparagusz (válaszként erre: 15. - Birebora)
dec. 11. 15:05

Olvasgasd gyakrabban a fórumokat.

Még ennél nagyobb hülyeségeket is tapasztalhatsz.

22. aszparagusz (válaszként erre: 20. - Timmy0520)
dec. 11. 15:04

Ha a f.i egész nap főz, most, takarít, akkor valószínűleg otthon van.

Azért ez más felállás, mintha ő is ugyanúgy eljárna dolgozni és a munka mellett a háztartás és gyereknevelés minden terhe csak őt nyomasztaná.

21. aszparagusz (válaszként erre: 5. - Bichi)
dec. 11. 15:02

Azért kalapálni, fúrni, faragni nem kell minden nap.

Ellentétben a mosással, takarítással, mosogatással, stb.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook