Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Lasagne házi sugoval recept

Lasagne házi sugoval recept

Elkészítési idő 40 perc

A Lasagne házi sugoval hozzávalói:
A tésztához
205 g lasagne tészta (durum)
10 dkg sajt (reszelt, a tetejére)
A sugohoz
500 g sűrített paradicsom (8,5 ref %-os)
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis db sárgarépa
1 kis db zeller
30 dkg darált sertéshús
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 db babérlevél
1 marék bazsalikom (friss vagy 1 tk szárított)
1 szál rozmaring
2 ek olívaolaj
3 dl víz
A besamelhez
5 dkg margarin
3 púpozott ek finomliszt
0.5 l e
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint


A Lasagne házi sugoval elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát lereszeljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd üvegesre pirítjuk a hagymát. A bazsalikomot és rozmaringot felaprítjuk. A hagymához adjuk a reszelt zöldségeket, és 3-4 percig együtt sütjük. A zöldséges alaphoz tesszük a darált húst, sót, borsot és 5 percig együtt pirítjuk. Ráöntjük a paradicsompürét, beletesszük a babérlevelet és az aprított zöldfűszerek felét. Jól elkeverjük, kevés vizet öntünk hozzá, majd takarék lángon fedő alatt el kezdjük összefőzni. Akkor lesz kész a sugo, ha a zöldségek krémessé váltak benne. Ez kb. 1 óra. Közben időnként pótoljuk az elpárolgott nedvességet vízzel. Fél óra után kihalásszuk a babérlevelet. Elkészülte előtt 5 perccel pedig hozzáadjuk a többi friss zöldfűszert. Ha kész, félretesszük. Elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban felhevítjük a margarint, rászórjuk a lisztet, és fehéredésig pirítjuk. Vigyázva, nehogy lekapjon. A tejet meglangyosítjuk. A lisztet ízesítjük sóval, szerecsendióval, majd felengedjük a tejjel. Közepesen sűrű mártássá főzzük, folyamatosan kevergetve, nehogy csomós legyen. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Egy tűzálló edény aljába egy kevés sugot teszünk, majd erre jön három tésztalap. Erre egy réteg sugo kerül, majd újabb három tésztalap. A rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak. A legfelső réteg sugo legyen. A tetején eloszlatjuk a besamel mártást, és megszórjuk az egészet reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. sütési hőfok: 175°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 25x20x6 cm költség: 1500 Ft


Kategória: Tésztafélék receptjei


A lasagne házi sugoval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook