Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkeragu sajttésztában recept

Csirkeragu sajttésztában recept

A Csirkeragu sajttésztában hozzávalói:
2 nagy csirkemell
5 dkg bacon-szalonna
1 húsleveskocka
15 dkg gomba
1 db zöldpaprika
3 dkg margarin
2 dl tejföl vagy tejszin
1 kk.liszt

A sajtos tésztához: 15 dkg liszt
10 dkg reszelt trappista vagy egyéb sajt
2 tojás
tej

A tetejére: 5 dkg reszelt sajt.


A Csirkeragu sajttésztában elkészítési módja:
A kicsontozott csirkemelleket kockára vágjuk. Másfél dl vízzel leöntjük, és a húsleves-kockával ízesítve, fedő alatt 15 percig főzzük. A kis kockára vágott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, és a megtisztított, felszeletelt gombát meg zöldpaprikát beletéve 3-4 percig együtt pároljuk. A csirkehússal összekeverve, egy tűzálló tál aljára terítjük. A csirke főzővizet a tejföllel meg a liszttel simára keverve ráöntjük. A lisztből a tojásokkal, a reszelt sajttal, csipetnyi sóval meg annyi tejjel, amennyit felvesz, tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, és tűzálló tálban levő gombás csirkére terítjük úgy, hogy teljesen befedje. Közepesen meleg sütőben kb. 40 percig, sütjük. Végül reszelt sajttal megszórjuk, és a sütőbe visszatolva addig sütjük, míg a teteje halványpiros nem lett.

/Készülhet úgy is, hogy a leeső tésztából mintákat vágunk ki, és azzal díszítjük a tetejét, majd megkenjük tojással, és úgy sütjük meg. /


Kategória: Egytálételek receptjei


A csirkeragu sajttésztában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook