Lasagna tészta helyett csusza tészta? (tudásbázis)
Ez egyre gusztustalanabb :-D
Bár a kollégiumban, mikor az esti bulira kellett a pénz, igen szerettük a kecsapos főtt tésztát is :-D
Nem vitatkozunk hanem csak főzünk:
Szerintem akármivel töltöd, a tepsiben van utoljára szép rétegekben.
A tányéron már trutymó, de már nem nézegeti senki, hanem megeszi hamm! :D
Ha elcs-szted kicsit a tölteléket, és hígabb lett, akkor meg úgyis teszel rá még reszelt sajtot...addig is, amíg a tányérra kerül...:D
Ha jól csinálod, a nokedli sem fő szét, pedig abban van víz. Legalábbis általában.
Persze fizikailag igazad van, de a lasagne-t még szárazon rakják össze a töltelékkel, ha jól hallottam. Annyit tud párolódni, azaz vizet felvenni, amennyit a tölteléke enged.
A nagyobb darabokra tört tészta az eredeti csuszatészta.
Nem esik szét.
Lehet bárminek hívni, akár magyarul is rakott tésztának. Az olasz név az olasz konyha szerinti fűszerezést jelzi.
Sok benne az oregánó, aminek egyébként szintén van magyar neve, és régebben az árokparton is megtermett, és szurofűként szedték nayganyáink. Amióta felvitte Isten a dolgát, már csak olaszul lehet mondani a nevét. Ja, és drágábban lehet adni.
Szerintem Olaszországban is vannak szegényebb scaládok, ahol nem tesznek egy tésztába 8 tojást.
Elvben, ha a mártás jól sikerül, akkor a rakott tészta kockákra vágható akkor is, ha kagylótésztából készül.
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett?
- Szerintetek a pizza és a melegszendvics helyettesítheti a meleg ételt (pl főzelék, tésztafélék, pörkölt stb...) a mindennapokban?
- Ha a süteményrecept vajat ír a tésztába vagy a krémbe, akkor lehet margarinnal helyettesíteni szerintetek?
- Réteslap helyett leveles tészta lapot vettem, ebből lehet meggyes rétest sütni?
- Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?
- Grízes tésztát szoktak enni lekvár helyett szörppel?