Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lasagna tészta helyett csusza tészta? fórum

Lasagna tészta helyett csusza tészta? (tudásbázis kérdés)


2013. jún. 13. 13:00
Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy olyan legyen, mint egy torta, és úgy is maradjon, akkor inkább gyúrj tésztát, és vágd (egyetlen szeletben) méretre. :-)
21. de Luca (válaszként erre: 18. - Guruljka)
2013. jún. 13. 12:45

Ez egyre gusztustalanabb :-D

Bár a kollégiumban, mikor az esti bulira kellett a pénz, igen szerettük a kecsapos főtt tésztát is :-D

20. Milup2
2013. jún. 13. 12:34
Lehet palacsintákat is kisütni, s azt használni lasagne tészta helyett.
19. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 2. - Vberni01)
2013. jún. 13. 12:12
Én készítettem, és tökéletes erre a célra is.
18. Guruljka (válaszként erre: 14. - De Luca)
2013. jún. 13. 12:08

Nem vitatkozunk hanem csak főzünk:


Szerintem akármivel töltöd, a tepsiben van utoljára szép rétegekben.

A tányéron már trutymó, de már nem nézegeti senki, hanem megeszi hamm! :D


Ha elcs-szted kicsit a tölteléket, és hígabb lett, akkor meg úgyis teszel rá még reszelt sajtot...addig is, amíg a tányérra kerül...:D

2013. jún. 13. 11:41
A tészta az tészta,ha 8 tojásos bárminek nevezheted,lasagne,csusza,lebbencs:))
2013. jún. 13. 11:41
Én most már mindig csuszatésztából csinálom a lasagnet. Tökéletes a tésztája is és a tölteléke is mindig. Viszont így sokkal olcsóbban kijön, mintha megvenném hozzá a lasagne tésztát.
15. TyukLáb (válaszként erre: 1. - Vberni01)
2013. jún. 13. 11:37
én lebbencs tésztával szoktam csinálni 319 ft egy csomag és kb másfél csomagból szokott kijönni az adag amit csinálok. Szerintem csusza tésztával is biztos finom.
14. de Luca (válaszként erre: 13. - Guruljka)
2013. jún. 13. 11:27
Értem én, hogy miről beszélsz. De én arra gondolok, amikor a tészta trutymóban áll, mint jelen esetben, vagy levesben, vagy bárminemű szaftos, leves cuccban. Ilyenkor a kevés tojásos tészták széttrutymósodnak.
13. Guruljka (válaszként erre: 12. - De Luca)
2013. jún. 13. 11:19

Ha jól csinálod, a nokedli sem fő szét, pedig abban van víz. Legalábbis általában.

Persze fizikailag igazad van, de a lasagne-t még szárazon rakják össze a töltelékkel, ha jól hallottam. Annyit tud párolódni, azaz vizet felvenni, amennyit a tölteléke enged.

2013. jún. 13. 10:56
Minél kevesebb benne a tojás, annál inkább konvergál a csiriz felé, mivel a nedvességet vízzel kell pótolni. Ezért masszív a csipetke, és nem fő szét, mert abban egy deka víz sincs.
2013. jún. 13. 10:52
Bocs, nem látok rendesen. Szurokfű.
2013. jún. 13. 10:51

A nagyobb darabokra tört tészta az eredeti csuszatészta.

Nem esik szét.

Lehet bárminek hívni, akár magyarul is rakott tésztának. Az olasz név az olasz konyha szerinti fűszerezést jelzi.

Sok benne az oregánó, aminek egyébként szintén van magyar neve, és régebben az árokparton is megtermett, és szurofűként szedték nayganyáink. Amióta felvitte Isten a dolgát, már csak olaszul lehet mondani a nevét. Ja, és drágábban lehet adni.

Szerintem Olaszországban is vannak szegényebb scaládok, ahol nem tesznek egy tésztába 8 tojást.


Elvben, ha a mártás jól sikerül, akkor a rakott tészta kockákra vágható akkor is, ha kagylótésztából készül.

2013. jún. 13. 10:40
én is azzal csinálom néha, ha nincs más.
8. vberni01 (válaszként erre: 7. - Gkreka)
2013. jún. 13. 10:25
Köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7. gkreka (válaszként erre: 6. - Gizus58)
2013. jún. 13. 10:22
Szerintem kevesebb vizet szív fel a csuszatészta, mert vékonyabb. Csináld egy kicsit sűrűbbre a mártást, különben nem fogod tudni kockára szeletelni a kész tésztát, mert szét fog esni!
6. gizus58 (válaszként erre: 1. - Vberni01)
2013. jún. 13. 10:18
Nyugodtan használhatod, én is azzal csinálom, semmi különbség!
2013. jún. 13. 10:17
Naja...miért is ne?
2013. jún. 13. 10:17
Szerintem nem lehet belőle baj, ha 8 tojásos. Kevesebb tojással szétfittyenne talán a tészta.
2013. jún. 13. 10:14
Miért ne. Csak akkor nem lasagne-nak hívják az elkészült ételt :)
2013. jún. 13. 10:12
Boltban láttam nagy lapos (nem összetört) csusza tésztát. Ezzel is el lehet készíteni a lasagnát?
2013. jún. 13. 10:12
Lasagna tészta helyett csusza tészta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook