Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába? fórum

Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába? (tudásbázis kérdés)


2012. nov. 20. 20:44
Kelt tésztákba igen de kevert tésztákba nem hiszem hogy jó ötlet :)
2012. aug. 11. 19:01
Persze, de személyes ízlésem szerint nem mindegy, hogy milyen a süti és milyen a zsír. Például a finom, házias, a kisült tepertő ízét még őrző zsír nem biztos, hogy finom egy édes linzerben, míg a pogácsában, sós ropogósokban fejedelmi. De ettem már ilyen zsírral készült édes sütit is, nekem nem jött be, másnak ízlett.
2012. aug. 10. 13:14
Régen nem volt olaj és margarin és nagyon fincsi sütik készültek akkor is.
2012. aug. 10. 13:10
nem buta otlet persze hogy tehetsz zsirt az olaj helyet,en jobban is szeretem azzal,mert tokre mas az ize/jobb/.,
22. lisa65
2010. aug. 28. 15:36
Akkor jó étvágyat hozzá! :))
2010. aug. 28. 15:35
ezentúl:)
2010. aug. 28. 15:34

Nagyon finom lett...ezen túl így fogom csinálni!:)

Mégegyszer:köszönöm a tanácsot!:)

19. lisa65
2010. aug. 28. 15:18
Na hogy sikerült a süti?
18. 79858411bb (válaszként erre: 17. - Jolie)
2010. aug. 28. 12:26

Általában mindig a megadott recept szerint szoktam elkészíteni mindent.de most megakadtam.

A linzer tésztájába viszont én is zsírt szoktam használni.:)

17. jolie
2010. aug. 28. 12:23
Nem buta kérdés. Van olyan recept amiben zsír van. Anyukám finom pogija is csak kizárólag kacsa zsírral jó. De más édes, krémes sütihez is használhatsz.
16. 79858411bb (válaszként erre: 14. - Lisa65)
2010. aug. 28. 12:17

köszi!

Megpróbálom.:)

2010. aug. 28. 12:16
...szerintetek mennyit?????
14. lisa65
2010. aug. 28. 12:16
Szerintem 10 dkg vaj kell bele.
13. 79858411bb (válaszként erre: 10. - Lisa65)
2010. aug. 28. 12:01
..és mennyi vajjal helyettesítsem???
2010. aug. 28. 12:01
nagyanyáink korában nem volt olaj.:)
2010. aug. 28. 12:01
Vagy olvasztott margarint használj,természetesen nem forrón.
10. lisa65
2010. aug. 28. 11:57
Én vajat tennék bele, ha nincs olajam!
2010. aug. 28. 11:56
1dl olajat ír a recept.
8. 79858411bb (válaszként erre: 5. - Vizike)
2010. aug. 28. 11:56

Bolero szeletet sütnék.

-20dkg porcukor,

-20 dg liszt,

-4 tojás,

-1dl tej,

-1dl te,

-1 sütőpor.

2010. aug. 28. 11:55
Mért ne lehetne, van ami sokkal jobb lesz tőle :)
2010. aug. 28. 11:54
elfogyott az olajam...margarinom viszont van itthon.
2010. aug. 28. 11:53

Mit sütsz?

Én cukrász is vagyok de nagyon sok receptet csak zsírral csinálok, hiába margarint, vagy olajat ír bele.

Jobb lessz a szerkezete is.

2010. aug. 28. 11:53
Inkább vajat tegyél bele!
3. babi1206 (válaszként erre: 1. - 79858411bb)
2010. aug. 28. 11:52
Én szoktam élni ezzel a megoldással.
2. Bekomi (válaszként erre: 1. - 79858411bb)
2010. aug. 28. 11:52
attól függ milyen tészta, de szerintem ha olaj van írva akkor az tutkó
2010. aug. 28. 11:51
Lehet hogy buta kérdés...bocsi érte.Szerintetek olaj helyett lehet zsírt tenni a süti tésztájába?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook