Lakáshitel önerő nélkül. Fedezet az ingatlan. Hol és hogyan működik? (tudásbázis)
Hú hát ez nem egyszerű :(
Nekünk van 600 ezer forint önerőnk, max. 5 milliós lakást akarunk venni.
Szerintetek kapnánk hitelt?
úú,basszus,hát mindegy,legfeljebb nem forintba lesz felvéve.Max 20%-om van/lesz.Most próbálom eladni apu lakását,hogy nagyobbat tudjunk venni,tavaly augusztus óta hirdetem,de semmi:S
Pedig ingatlanossal is hirdetve van.Valaki esetleg valami tippet?hogy felgyorsítsam?
Szia!
Engem érdekelne, amit irtál, az önerő nélküli hitel. Mennyit fizetsz és milyen pénznemben, mennyi a kamat, ha meg szabad kérdeznem?
Sziasztok!
Én is így vettem fel a hitelt 2 éve! Fedezetem a lakás, 100% kölcsön a banktól és nincs kezes! Ill. akkor még egyedülállóként is megkaptam! Ersténél vettem fel ill. közvetítő által! Nem tudom, hogy lehet-e még így lakást venni, de valakit érdekel, akkor privátban keressen meg és küldöm az adatokat!
Sziasztok!
Hitelekkel foglalkozom. Önerő nélküli hitel ma már csak akkor van, ha van pótfedezet. A maximum amit megkaphattok az ingatlan hitelbiztosítéki értékének 90%-a. A forgalmi érték kb. 85 %-a a hitelbiztosítéki érték (bankja válogatja) és ennek a 90%-a adható. Maximum. Ez 10 milliós ingatlanra vetítve kb. 7,6 millió forint. És júliustól újabb szigorítások várhatóak!
úgy tudom, van ilyen, párom hallott valamit, de hogy hol?
Én is kíváncsi vagyok!
Szerintem sehol, főleg most az új banktörvény miatt.
Mi egy éve vettünk fel, 30% önerőnk volt, mind a ketten a teljes, normális fizetésünkre vagyunk bejelentve, és még így is izgulni kellett, hogy megkapjuk-e, megéri-e a banknak a kockázat...
További ajánlott fórumok:
- Hagyatéki tárgyalás, ingatlan átírása, mi járhat mi nem? Hogyan működik?
- Csinált-e már valaki lakáshitel fedezet módosítást?
- Létezik olyan lakáshitel, aminél megveszi Neked a házat a bank, és neki kell törlesztened, tehát az a ház lesz a fedezet?
- Építkezés-fészekrakó lakáshitel, hogy működik?
- Biztosítási fedezet megszűnt lakáshitellel kombinált biztosításnál! Mit jelent ez?
- A lakáshitel átvihető más, tehermentes ingatlanra?