Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyaugatás elleni nyakörv - pro és kontra fórum

Kutyaugatás elleni nyakörv - pro és kontra (beszélgetés)

1 2
27. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 25. - Csgybzs)
2012. febr. 22. 13:13
Igen, csak ürügy, ez az önk. ügyintéző hölgynek is feltünt...
26. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 22. - 4c30444687)
2012. febr. 22. 13:13
amikor otthon alszok, néha akkor is ugat de mivel én dolgozni járok, és a ház körül is van mitt tenni (ő meg semmit nem csinál csak követelőzik) és alszom éjszaka:) És ezzel nem szeretnék senki megbántani. Amikor engem is zavart, akkor kiszóltam rá. Volt, hogy egész éjjel megállás nélkül ugatta a kocsimat, másnap kiderult egy cica bújt be a motorháztetőbe. Ok nélkül nem ugat, mert akkor akkor is ugatna ha senki nincs otthon. És mondom, a szomszédokat is megkérdeztem és egyik sem bpanaszkodik rá. És mindenki másnak van kutyája.
25. csgybzs (válaszként erre: 23. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 13:12
Elég faramuci helyzet... de ha neki is van/volt, és eddig a tiéd nem zavarta, akkor menjen a p...ba..... Inkább a megromlott viszonyt kéne rendezni, mert valószínűleg a kutya csak ürügy...
24. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 21. - Dafde15949)
2012. febr. 22. 13:11
néha en is ezen gondolkodok :DDDD
23. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 20. - Csgybzs)
2012. febr. 22. 13:10
ez egy emeletes (1 szintes) ház. Ők laknak a felső részen, mi pedig alul. Az udvar felvan osztva, és ha én bezárom a saját részemre, akkor szintén egy másik ablakjuk alatt ugathat. Igy meg a közös udvaron meg a sajátunkon van, nincs elkerítve.
22. 4c30444687 (válaszként erre: 1. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 13:08
Lehet, hogy elszakadt nála a cérna, ill. ha nem laksz ott, akkor gyanítom, hogy a szüleid nem foglalkoznak veleannyit, mint korábban Te. Ez bizony okozhatja, hogy azóta unalmában minden vicik-vackot megugat.
21. dafde15949 (válaszként erre: 15. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 13:08
Küldd el a kedves szomszédodat egy jó pszichológushoz.Leginkább neki van szüksége kezelésre,nem a kutyádnak ugatás elleni nyakörvre.
20. csgybzs (válaszként erre: 13. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 13:07
Na most akkor hol van a kutya?? Mert azért nem mindegy, hogy az alattam levő szobában ugat állandóan vagy kint a kertben.....
2012. febr. 22. 13:06
Ez nem egy gyerekes család. És ahogy írtam, neki is volt kutyája, aki volt hogy még este 11kor is ugatott fejem felett, ha jött hozzá valaki, akkor bezárta egy szobába, és ott ugatott. Na? Én meg voltam olyan marha hogy ezért egyszer sem szóltam...
18. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 16. - Csgybzs)
2012. febr. 22. 13:05
Ez így van, éber , jelző kutya, és ha esetleg emiatt anyakörv miatt nem tud ugatni, és emiatt betörnek hozzánk akkor azért ki lesz a felelős??
17. csgybzs (válaszként erre: 14. - 9b10f3d7ff)
2012. febr. 22. 13:05
Akkor gondolom a békesség kedvéért gyerekhámot is használnál....
16. csgybzs (válaszként erre: 9. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 13:04

Magyarul normálisan él, ahogy minden kutya, és nem egy mániákus stresszes állat. Hát vidéken azért érdekes lenne megmagyarázni, hogy "...őőő....csinájjatok má valamit, me ugat a kutya...."??????

Legfőképpen azért nem értem, mert funkciójaként házörző....

15. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 11. - Anitaaa03)
2012. febr. 22. 13:04
Azóta lett ugatósabb, mióta enneka szomszédnak a kérésére ivartalanítottam a kutyát, mert azt mondta biztosan utána már nem fog ennyit ugatni, majd lenyugszik. Igazából csak kötözködik, mindenben azt nézi hogy tud nekünk ártani.
2012. febr. 22. 13:02

Nem tudom lehet-e? Én, mint kutyás tudom idegesítő lehet az ugatása. Nem a sajátomé a másé. :D

A sajátomén, és a másén sem helyeselném, bár úgy mondtam most véleményt nem tudom, okoz-e ez bármilyen fájdalmat, ha nem akkor igen a békesség kedvéért. a gyerekeinket is muszáj nevelni.

Lehet idáig nem idegesítette őket, de valami történt amitől az idegeik "sérültek" és nem tudják már tolerálni. Nehéz ügy.

13. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 7. - Warnika)
2012. febr. 22. 12:59
azért foglalkozik vele, mert otthon laptopról dolgozik (legalábbis ő ezt mondja, szóval nem jár el napi 8 órában melózni sehova), és nem fáradt. Érdekes, hogy egyik szomszédom sem szólt soha (minden más háznál van kutya)hogy zavarná a kutyám. Sajna nem tuom elzárni, mert bárhova raknám, akkor másik szobájuk alatt ugat.
12. Anitaaa03 (válaszként erre: 5. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 12:58
minket feljelentett az egyik szomszéd annó mikor még neki nem volt kutyája nekünk meg egy pincsikeverék ami bizony elég pofázós mindené ugat,de mikor az ő kutyájától a pici fiaim nemtudtak aludni akkor felháborodott hogy mertünk szólni:S
11. Anitaaa03 (válaszként erre: 2. - E1ba0e35af)
2012. febr. 22. 12:56
tévedsz nem lehet megszokni én is minden reggel a szomszéd kutyára ébredek éjjel pedig a másik szomszéd kutyája miatt nemtudunk aludni.nekem is van és volt is kutyám mindig de ha sokáig ugat én veszem a fáradtságot és kiderítem miért ugat.és ha tényleg sokat a kutya anak bizony oka van a szomszédainknál pl. a nem törődés az egyik folyton ugat ha meglátja a gazdáját de ha nincsenek itthon tőle még a róka is sétálhat az udvarba:S.a másik pedig nagy kutya létére pici kenelbe szenved és már megbolondult egy párszor oda is kapott a kezüknek.úgy hogy szerintem érdemes lenne kideríteni mi baja a kutyának,lehet a szüleid nem foglalkoznak úgy vele és azért van az hogy azóta ugat mióta eljöttél:)
10. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 4. - Dafde15949)
2012. febr. 22. 12:56
Látezik, emiatt néztem utána, de nekem egyik fajta sem tűnik humánus megoldásnak, ezért lettem volna kiváncsi a véleményekre...
9. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 3. - Csgybzs)
2012. febr. 22. 12:55

Nem azt jelenti, hogy egész éjjel és minden éjjel ugat. Van, hogy kóbor kutya (elég sok van a környéken, kertes házas vidék övezet), bármilyen másik állat (süni,stb), vagy idegenek, vagy randalírozó fiatalok (főleg nyáron), más kutyák ugatására válasz...

Egyébként nem utálja a kutyát, csak akkor mikor ugat :)

A kutya azért ugat éjszaka mert kutya! Engem is zavar a kutyaugatás néha, de akkor annyira, hogy még aludni sem tudok tole, de eszembe nem jutna olyan hulyeség hogy valakit is feljelentsek emiatt. A kutya ha nem ugat akkor nem is kutya! Nagyon sok mai embert a bogo rádio, vagy tv nem zavarja de a kutya igen.

elvileg semmilyen baja nem lesz tőle a kutyának, bár soha nem tennék ilyet a kutyáimra. egy olyan magas hangot bocsát ki amit mi emberek nem hallunk és a kutyát zavarja, emiatt abbahagyja az ugatást.

szerintem különben semmit nem fog tenni az önkormányzat, őket is nagyon fenyegeti az állatkínzási törvények szigorítása.

Semmilyen más megoldá nincs? elzűrni éjszakára a kutyűt úgy, hogy a hálószobák alá ne mehessen?

nálunk is ugat a szomszéd kutya. mert agyilag beteg.

de aki álmos az alszik.

2012. febr. 22. 12:54
Szerintem egyszerűbb, olcsóbb, és nem utolsó sorban "humánusabb" megoldás a FÜLDUGÓ!! :D
5. 7a1c4d35f1 (válaszként erre: 2. - E1ba0e35af)
2012. febr. 22. 12:53
A röhej az, hogy 16 éve laknak itt és azóta is volt kutyánk, neki is volt, és az meg a fejünk felett ugatott és én soha nem szóltam érte.
4. dafde15949 (válaszként erre: 1. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 12:48
Egyáltalán létezik ilyen? Ugatásgátló nyakörv...Sosem hallottam róla.Nekem is van 2 kutyim,de ha lenne,vagy van ilyen, akkor sem tenném rájuk soha.Ellenben pár ember megérdemelné,hogy leragasszák a száját:)
2012. febr. 22. 12:46

Minden ilyen alkalommal rájövök, hogy utálom az embereket... :(

Egyébként miért ugat éjszaka a kutya??

2. e1ba0e35af (válaszként erre: 1. - 7a1c4d35f1)
2012. febr. 22. 12:42

Szegény kutya...

Nem tudom,hogy kötelezhetnek-e rá,de itt nálunk kicsi vidéken egész nap ,egész éjszaka ugatnak a kutyák,nekem fel sem tűnik,tudod ez olyan,mint a harangszó,meg lehet szokni.

2012. febr. 22. 12:38

Sziasztok!

Abban kérném a véleményeteket, hogy érdemes-e (és ha igen miért, ha nem miért)ugatásgátló nyakörvet felrakni egy kutyára, aki 4 éve ugathat amikor csak kedve tartja? A szomszédunk (osztatlan közös tulajdonú telek, az ő beleegyezésével van ott a kutya, és érdekes módon csak 1 éve zavarja hogy ugat)emiatt feljelentett a helyi önkormányzatnál (éjszaka nem tud aludni a kutyától), és még nincs lezárva az ügy. Szerintetek jogilag engem kötelezhetnek-e arra, hogy egy ilyet rakjak a kutyámra? Nem állatkínzás ez? És nem is olcsó. Én jelenleg nem lakom ezen a helyen, aszüleimmel van a kutya. Amíg otthon laktam, nem szólt érte, hgoy sokat ugatna, csak mióta elköltöztem, azóta zaklat vele. Előre is köszi a véleményeket!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook