Kutyaugatás a köbön (beszélgetés)
Ugrálni?
Szerinted az a kutyanevelés, hogy megtanítod ugrálni?
Nekünk is van 2 kutyánk, a szomszédban volt 3, mind a két udvar "zsebkendőnyi" terület.
Mi a kutyákkal naponta foglalkozunk, látják az udvar teljes területét.
A szomszédban a 3 kutya közül 2 külön volt tartva, az udvaron szabadon. 1 meg úgy elzárva, hogy semmit nem látott. A gazdájuk amúgy fél süket (ezt nem bántásként írtam), és nagyon fél a kutyáktól. Az elzárt kutya úgy vakogott, hogy hiába zártunk be minden ajtót, ablakot a lakásban nem lehetett megmaradni. A másik kettő egész nap egymást marta. Hiába szóltunk a gazdának, ő elintézte azzal, hogy ő nem hallja mi meg mit kötekedünk.
Egy "csendes" vasárnap délután "bedurrant az agyam", felvettem telefonra, hogy mi az amit mi bezárt ajtó-ablak mellett hallunk a szobában, átmentem a testvéréhez lejátszottam a felvételt. Megdöbbent, ők nem hallották mikor itt voltak, mert a kutyák érezték, hogy van valaki aki nem fél tőlük.
Meghívtuk őket jöjjenek át egy kicsit, ledöbbentek, hogy milyen csatazajjal vannak a kutyák. Az egyiket elvitték, ami el volt zárva azt kiengedték.
AZÓTA CSEND, BÉKE, NYUGALOM!
Nem tudom, én családi házban nőttem fel, mindenütt volt kutya és sosem zavart senkit se. Sőt, ahogy rianna írja, biztonságot adott, mert ha éjjel ugatott, akkor jelzett, hogy valaki mászkál az utcán. A szomszédba is a kutyának köszönhetően nem törtek be. Nem lehet, hogy már teljesen erre koncentrálsz, hogy szegények ugatnak és ezért idegesít?
Próbáltál már valami halk lágy zenét bekapcsolni? Hátha az segítene...
Észrevettem, hogy rossz helyre került a kérdésem, a kicsi fiam az ölemben van állandóan, nem tudok úgy koncentrálni.
Igen, hozzá is szóltam a másik fórumon.
Szóval meg lehet őrülni. Mi a szomszéddal szinte egyszerre költöztünk ide, aztán ők begyűjtötték ezt a két kutyát, akikkel alapjában semmi baj nem lenne, szépek, aranyosak - amig valaki foglalkozik velük. A nap legnagyobb részében azonban a ház elé ki vannak zárva, ahol semmi füves, vagy földes részük nincsen, és ugatnak, és ugatnak, és ugatnak... Bárhogy bezárok mindent, áthallatszik nagyon erősen.
A picitől így sem alszok szinte semmit, ha napközben adódna pár perc nyugtom, a kutyák azt is tönkreteszik.
Neked.
Nem vagyunk egyformák, ha még nem tűnt volna fel.
Én például nem tudok aludni az óraketyegéstől. Akár hiszed, akár nem.
Ne beszélj mindenki nevében, ha lehet.
Nekem mondod? A szomszédék kutyája állandóan ugatja éjjel a macskákat,de a hat éves kisunokám még egyszer sem ébredt fel rá.Pedig az ablakuktól másfél méterre ugat!
És az óraketyegéstől is mindenki tud aludni:)
Ugatásról leszoktató nyakörvről kérnék tapasztalatokat!
Olvass bele ebbe a fórumba!
Ezt azért kétlem. Különben nem indult volna a fórum. A kutyaugatás amúgy sem egy monoton zaj, amit a gyerekek annyira csipáznának.
Ráadásul ha valami idegesít, legyen az akár óraketyegés, az ember százszorosan hangosabban hallja.
:))))
Lehet, hogy ez a megoldás a problémádra.
(természetesen viccelek)
Programajánlat, utazás. :)
Ajánlom figyelmedbe Micimorcy problémáját, és az általa indított fórumot: