Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Huh, volt mit olvasni! :)
Látom, Szeszipuszi megkapta Kattól az übervaut. :) Olyan jó, hogy van egy hozzáértő, kutató kedvű gazdi is köztünk. Na jó, azért mi is igyekszünk, csak... hé, fogjuk a körülményekre, jó? :D
Zorkusz, mi is imádjuk a havat! Zora biztosan meglepődött, neki ez volt az első. Jövőre már nem fog az újdonság erejével hatni, meg érettebb is lesz az a kis zöld esze, és tuti nyugisabban viseli majd. :) Így utólag is boldog hófordulót!
Goki, részvétem a pisi miatt. Nem írtad, hogy ez örömpisi lett volna. Az volt vagy normál?
Boldog hófordulót neked is utólag!
Zira édespofa lehet.Mogyi is nagyon élvezi a havat:)Mikor esik, folyton kint lenne:)Igazi kis kergebirka olyankor!
Sziasztok!
Tegnap elkezdtük tanulni a hempergést!Nem mondom,hogy tökéletes, de Mogyi azért ráérzett, mit is várok tőle!Édes volt!
Viszont képzeljétek, ma reggel megint bepisilt, pedig míg otthon voltam nem fordult elő...:(Kicsit morci voltam, nem tudom hova tenni a dolgot.És mikor otthon voltunk, mindig jelzett, ha ki kellett mennie, volt hogy fel is ébresztett...
Koszonjuk szepen!
En nem sok mindent hagytam otthon.Egyedul a noveremek es a barataim hiznyoznak.Csaladom mar regota nincs.A nagyszuleim reg meghaltak,apukam 21 eve,anyukam 8 eve Szenteste:(.
Azota a karacsony szamomra valami egesz mast jelent.Sajnos ilyen az elet.Hamar fel kellett nonom.
Ezert nem is maradtam otthon.Nem volt miert.A tesomekkal, barataimmal szinte napi kapcsolatban vagyok.Msn,iwiw,telefon,azonkivul,hogy nem talakozunk nem valtozott semmi,a baratsag megmaradt szerencsere.
No,de ez egy kutyas forum!Bocsanat a kis kiteroert!
Boldog hófordulót Nektek is!
Milyen jó is az! Mereszteni a segget és a szemet az ablakban! Nagyon tudják ezek az ebek, hogy mi a jó... :)
Nekem nincs honvágyam, lehet azért, mert én nem vagyok olyan messze. :) A szüleimmel többet beszélek, mint amikor Bp-en laktam. :D Van, amikor ráfeledkezem magyar videókra a youtube-on (karácsonykor pl. Ady vers Szabó Gyulától kötelezö), az nagyon jó érzés, de nem nevezném honvágynak.
Nagyon edes Mogyi!
Szivesen meg ugyulubugyuluznam:)!Ra sem lehet ismerni,ugy megvaltozott.
Sziasztok!
Latom beindult az ujevi porges:)Nem volt idom mostanaban irni,de olvasgatlak titeket.Mi jol vagyunk.A ho miatt volt egy kis "megzavarodas",mondhatni egy kis visszaeses.Zorci imadja a havat.Ha setaltunk rohangalt ossze-vissza,alig figyelt rank,eleg nehez idoszak volt.Most,hogy olvad a ho kezd minden visszaterni a regi kerekvagasba.A szilveszter csendesen telt.Itthon maradtunk vele.Igazabol kedvunk se volt menni sehova se.Nem szeretem a "kotelezo" bulikat,akkor szeretunk szorakozni menni,amikor kedvunk tamad,nem amikor a datum megkoveteli,ha ertitek mire gondolok.Meg akkora tomeg volt mindenhol,hogy inkabb itthon maradtunk.Itt szerencsere nem divat a petardazas,meg ugye Zora lakasban van,tehat ebbol nem lett volna baj.Itthon hazibuliztunk,ejfelkor a Magyar,es az amerikai Himnuszt is meghallgattuk.A Magyar Himnuszt megkonnyeztem:)kicsit honvagyam is lett,pedig nem jellemzo ram.(nem tudom Kat,te hogy vagy ezzel?)
Az ablakbol meg vegig neztuk a szomszed kertbol fellott tuzijatekot,termeszetesen harmasban:)
Jut eszembe ablak.Zorcinak lett egy uj szokasa.A hoeses ota allandoan az ablakban ul es les kifele:)Mar a kanapet is arrebb toltam neki 20 centivel,hogy ne kelljen gebeszkednie.Amolyan Bator-Lunas kukkolas,eszembe is jutottal Kat:)
Gokart,boldog hofordulot nektek!Egyutt unnepelunk.Zora ma lett 10 honapos:)
SZiaztok!
Megyek haza Mogyihoz, megtanulunk hemperegni:)
Holnap bezsámolok!
Jöhetnek az ötletek!
Próbálkozások voltak is, csak a car idő félbeszakította őket. Talán írtam is, hogy a karikán átugrást pillanatok alatt megtanultuk. Alig 1-2 átlépés után már ment a "hopp"-ra ugrás, akár kaj nélkül is.
Az az igazság, hogy nehéz megtalálni az egyensúlyt a kerti játék meg a séta között. Mivelhogy időben eléggé be vagyunk ilyenkor télen határolva. Ha már később sötétedik, nem gond mindkettőt megejteni. De megpróbálom most 1-2 napig a mennyiségi együttlétet kiváltani minőségivel. Aztán majd meglátjuk. Abban biztos vagyok, hogy a mozgásszükségletük ki van elégítve, lévén kerti kutyák, akik hol a hátsó kutyához, hol az oldalsó szomszédhoz, hol az úton sétálókhoz rohangálnak. Na meg elég, ha csak kint van valaki a kertben. Rögtön felélénkülnek és kergetőznek. Így még a kaksiszedés alatt is mozognak. :D
Köszi!
A keresőst kipróbáljuk mihamarabb. A műnyuszira már volt próbálkozás, de egyrészt nem tudom olyan gyorsan húzni, ahogy ő szalad, másrészt amit már utolért, azt képtelenség elvenni tőle. Elfut vele, én pedig elvből nem kergetem :D
Az agilityról meg annyit, hogy kell pár tégla, pár seprünyél, egy-két hullahopp, és az udvarban is le lehet kötni a kutyát egy idöre.
Tudom, idö kérdése, de meg kell ideologizálni: te is mozogsz, úgyhogy wellness, ehhez meg jogod van. Magyarul heti egyszer te ugrabugrálsz a Nimbusz 2001-es nyelek között, és a család mosogat. Tudom, könnyeb beszélek. Csak próbálok ötletet adni. :)
Nálunk a bujócskázás a nyerő:)
Először labdázunk, aztán rohangálunk, aztán elbujok előle.Ő pedig megkeres!És mikor megtalál, hatalmas farokcsóválásba és ugrabugriba kezd, majd ismét rohangál, és én ismét elbújok...Ezt akár fél óráig is bírjuk:D Ő fárad, kicsit agyal, míg megkeres, én pedig nagyon jókat nevetek rajta:D
A keresös játékhoz kell valami, amit szeret: játék vagy valami kaja (udvarban játszod, szóval elvileg müködik a virsli), mi labdával vagy a huzogatós kötelükkel szoktuk játszani.
Mi kis, háztetö alakú izék alá szoktuk dugni a cuccot. Egyszer tettem fel róla képet, ha kell, elküldöm neked emilben, miröl beszélek. :)
Kutyesz lecsüccs, ha nem marad helyben, akkor kell valaki, aki megfogja (lehet két ebbel is, mindkettön póráz, és valaki fogja mindekettöt, felváltva keresnek. Mi szoktuk így is Apjukkal). Ha nincs segítséged, akkor ilyen fölbe leszúrós izéba is füzheted a pórázt. Mi hat háztetöt használunk (ennyihez volt anyag, 5-6 egyébként is elég), valamelyik alá bedugod a cuccot, miután hagytad, hogy megszimatolja (ha szemfüles a kutya, akkor mindegyik háztetöhöz lehajolsz, mintha betennéd), aztán hajrá. Bíztatod, keresse. Aztán, ha megvan, játsszol azzal, amit megtalált, ez a jutalom. :)
Ha Joeyban valóban van agárvér, akkor én csinálnék neki münyulat. :) Nem tudom, mekkora az udvar (vagyis hülye vagyok, hiszen pont most írtad, hogy nagy), nagyon hosszú madzagra kötnék münyulat (rongycsomót), cikk-cakkban kihúznám az udvaron (sátorizéba, tudod, amivel a sátrat kiszögezed beakasztanám), aztán hadd szóljon! Biztos láttál már ilyet tévében. Amikor cikkcakkozik a münyuszka (ha nem láttad még, akkor keresek neked videjót...). Na, én ezt csinálnám. Háromszór végigrohan az udvaron naponta. Az kb. 15-20 perc.
Na, ha majd kiképzö leszek (kackac), nyitok nektek ingyér online MSN iskolát. :) Csak webcam kell hozzá. :)
(Csak viccölök...)
Jövök, csak közben kaját csinálok Embernek.
Alapesetben ezt mondtam volna én is Pankának. No kaja, amíg nem viselkedik.
De Panni (szerintem) teljesen más, mint Dömpi. Nem jobb, nem rosszabb: más. :)
Egyetértek! Ezért is írtam az agilityt. Szerintem azt imádná. Az apportírozás nem nagyon köti le. Bármit dobok neki (labda, ág, játék) 2 max 3 alkalom után inkább elvonul vele és elkezdi rágcsálni. Ha Pajti is ott van, akkor fut vele a "dologig", és hagyja hogy ő hozza nekem vissza.(eleinte még ölre mentek érte) Ezt én Pajti dominanciájaként értékeltem, de lehet, hogy tévedek.
Tegnap több órán át bújtam a netet, hátha találnék valami nem túl távoli kutyasulit, ahová eljárhatnánk. Sajna csak Miskolc túlfelén van, ami 1 óra utazást jelent. Tehát egy alkalom a foglalkozással együtt minimum 3 óra. Mindez vagy szombaton vagy vasárnap délelőtt. Ez nekem végképp nem jó. :(((
Hogy kezdjek neki a keresős játéknak?
Na, nálunk a diéta miatt volt cirkusz...
Hányás, stb., na, akkor diéta. Egy nap semmi, aztán szétfőzött rizs csirkemellel. És a kis drága, nem ám, megvárta a tiédet, hanem nekiesett. Na, erre gyerekem visszavezényelte, mentek egy kört, újra leülés a kaja mellé..., na ekkor kezdett el morogni..újabb kör, újabb lecseszés, újabb morgás... Ez ment kb. negyedóráig, mire felfogta a kis agyával, hogy addig, amíg morog, és nem várja meg a tiéd vezényszót, nem lesz kaja.
Én viseltem legrosszabbul az egészet... :)
Szeretek Veled vitatkozni!!!! :D :D :D
"Kifárasztható lenne napi 2-3 hosszú sétával, agility-vel, vagy ha volna valami jó versenypálya. . . :) biztos nyerő lenne!"
Gondolod, azért megy el, mert mozgáshiánya van? (a séta kb. erröl szól...)
Nem... azért megy el, mert van agya, ami dolgozna, vannak ösztönei, aiket ki szeretne elégíteni, és kíváncsi.... (Szerinted a farkas, ha elég pihent volt, akkor elment korzózni? Nem... Elment vadászni. Vagy játszott az aktuális alom kölykeivel, mintegy tanításként. (És a kutya nem farkas, de agya neki is van, meg ösztönei.)
Ez az egyik "bajom," a pórázas, tömb körüli, akár 3 órás sétákkal is... Szép meg jó, de a kutyának nem erre van szüksége. (Itt is javítom magam: nyilván van olyan fajta, akinek ez elég, de Joey nem olyan fából van faragva...)
Azt akarom mondani, hogy a kutya lefárasztásának nem feltétlenül egyedüli és legjobb módja a séta (pláne nem pórázon, láb mellett... vagy futópadon, mint ahogy az a tengeren túl dívik, és sírok a röhögéstöl, ha látom).
A kutyáknak ugyan úgy szüksége van szellemi és fizikai tevékenységre egyaránt, mint nekünk.
Vonatkoztass el a virsli-idegen kutya különbségtöl. Idövel, sok türelemmel és gyakorlással a virsli már nem mérvadó, mert Neked kell érdekesebbnek lenni, mint az idegen kutyának. A virsli csak egy kezdeti eszköz.
Én Joeyval keresös játékot játszanék. Napi 10 perc.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!