Kutyasétás sztori (beszélgetés)
Veled nincs gond? egy normális hozzászólásod nincs, még a viccnek szánt történetbe is belekötöttél..
Nagy baj lehet nálad, ha ennyire megkeseredett vagy, csak nem a barátnőd, akinek a párját az ismerősöd ismertősének az ismerőse... tudod...
Igaz, azért mert azt hisszük, hogy hallgat ránk a kutyánk, attól még nem kell póráz nélkül sétáltatni.
Mivel senki nem tudhatja, hogy barátságos e a kutya.Sokan félnek ha kutyát látnak, még ha pórázon is.
Másik ha jön egy másik kutya, akár pórázzal, vagy nélküle.
Na nem drágám, na nem!
Ez a leghülyébb kifogás!
Lehet, hogy kordában tudod tartani, de kb. halálraítéled őt is, meg esetleg egy-két másik kutyát. Mert tudod vannak agresszívebb vagy nem túl kutyabarát ebek (pl. az enyémnek a vérében van, hogy nem túl társasági, de sose bántana embert, csak a kutyákkal van haragban, ezért MINDIG rövid pórázon sétáltatom)...lehet, hogy a te kutyád barátságosan odapöfög valakihez, azután tragédia lesz. Én épp egy hasonló tulajjal és kutyával szívtam meg, de nagyon... próbáltam MÁSIK kutyát védeni az én kutyámtól, de az elfelejtett hallgatni a gazdira, aki mellesleg 500 m-re volt tőle, az én kutyám pár centis távolságban már támadott, a másikat majdnem megfojtotta, én meg kaptam egy csúnya harapást. Szóval ennyit erről...
Egy kuyát SOHA nem lehet annyira megnevelni, hogy minden helyzetben biztos hallgasson rád. (Mert egyszerűen még nem voltál olyan helyzetben, még nem ért váratlan élmény, nem volt neki olyan inger, nem rémült meg annyira stb.)
Kedves Blondiegirl! Amint azt már leírták, a póráz minden esetben kötelező. Csak épp nem pótolja a nevelést, hiába hiszi sok kutyához nem értő. A sok indulatot kiváltó Sundance-féle ebet pl. emberfia nem tudná pórázzal visszatartani, ha igazából beindulna. Ellenben az én kutyám, ki pórázt csak akkor lát, ha kutyafóbiás jön szembe, nem ártott még se embernek, se állatnak életében, kordában tartásához egy szavam elég. Nem is követelt még pórázt rajtam senki. Ja, szájkosara sincs, "anatómiai" okból. (Nem lehetséges rátenni.)
Kedves Sundance! Marhával való hasonlatosságom legfeljebb annyiban áll fenn, hogy veled leálltam vitatkozni. Tudod, nálad különösen gyakran előfordul, hogy ha elfogynak az érvek, jön az agresszió. Légy tisztában vele, hogy a magasröptű hozzászólásaidra adott reakcióm mások okulását szolgálja, te nyilvánvalóan reménytelen eset vagy.
tettem fel egy képet a vérszomjas retrieverről, Te Hugi, lehet, hogy így a 16. évében még változik, ugy,hogy vigyázz éjszaka, nehogy a nyakadnak ugorjon! :D
További jó szórakozást e magas színvonalra emelt fórumon!
Tudod, a goldeneket vakvezetésre,mozgássérült emberek segítésére használják és egyéb ilyen dolgokra!!Ja és nem a 7-es buszon voltunk,hanem az
Expo járaton amin kb 3 ember szokott utazni.Egyébként ez csak vicc volt okoska!
egy 15 éves retrieverről meséltem és viccnek szántam
, aki 8 évesen került a tesómhoz, és egy baja van, genetikailag hiányzik belőle az agresszivitás, mindegy azt hittem ebbe nem lehet belekötni, tévedtem, bocs
Nincs szocializálva. Persze, ha vmi baj történik, akkor lehet mondani: "Hát az én kutyám még soha nem csinált ilyet!"
A szájkosár egy szükséges rossz, de ha a kutyádat jól neveled, eltűri, észre sem veszi, hogy rajta van.
Egyébként védekezhetsz azzal: Dehát rúzzsal én rajzoltam rá! Az nem elég?
Kénytelen voltam,így tenni mert a kutyám nem tűri a szájkosarat!Szerencsére jó fej volt a buszvezető!
Pá Terisó