Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutya kiválasztása fórum

Kutya kiválasztása (beszélgetős fórum)


28. Rozália (válaszként erre: 22. - Lencsike32)
2012. szept. 20. 04:46

Nos, a tanácsodat végül nem sikerült megvalósítanom, lévén, családi házban lakunk. Mire én kiérek... De most nem is erről akartam írni, hanem arról, hogy roppant érdekesen alakult a két kutya együtt élése. A "kicsi", aki féléves korára utolérte magasságban az "öreg"-t, nappal nem ugat. Csak éjszaka... Sőt, az öreg éjszaka már egyáltalán nem ugat.

Azonkívül - ahogy reméltem - meg is tanulta a kicsi a szokásainkat. Amit viszont nem reméltem, az öreg is "eltanult" a kicsitől dolgokat. Pl. mindenféle köveket, téglákat, cserepeket, vasdarabokat ásnak ki a földből és hordják az udvar közepére... A sziklakert több kg-os köveit is! Azt, hogy a sziklakertet nem szabad szétszedni, sikerült megértetni velük, de a többi lim-lomot illetően csak abban reménykedem, hogy előbb-utóbb elfogynak a föld alól. És csak nézek, mert füvesített udvarunk van/volt:), amit rendszeresen nyírunk és soha nem voltak kövek, téglák. Azok még valamikor régen kerültek a föld alá. Már arra gondoltam, akár elmehetnénk szarvasgombát keresni:))

27. Rozália (válaszként erre: 26. - Kiraman)
2012. szept. 20. 04:35
Szerintem mindenkit a saját kutyája varázsolja el:)) És ez talán így is van rendjén:)) Én esküszöm a német juhászra... Naponta (mit naponta?! naponta többször is!:) állapítom meg, hogy tuti, senki másnak nincsenek ilyen szép és okos kutyái:)) Olyan ez, mint ahogy a saját gyerekünk a legszebb, legokosabb:) Sőt! Én a kutyáimmal sokkal elfogultabb vagyok, mint anno a gyerekeimmel voltam, vagy mostanság az unokáimmal:))
2012. aug. 22. 22:41

Nekem berni pásztorom van, ha még érdekel valakit :D

Csakis ajánlani tudom ezt a fajtát, engem elvarázsoltak! :)

25. Rozália (válaszként erre: 24. - Lencsike32)
2012. márc. 4. 06:21
Köszönöm:)
24. Lencsike32 (válaszként erre: 23. - Rozália)
2012. márc. 3. 10:27
Szívesen ! Nyugodtan írjál ha bármiféle gondod akadna a kutyával !!!
23. Rozália (válaszként erre: 22. - Lencsike32)
2012. márc. 2. 09:22

Nahááát, ez tök jó:)) Azt hittem, valami bonyolult módon lehet csak... Hamar nem tudok beszámolót küldeni, mert olyan pici faluban lakunk, hogy reggel postás, újságos, aztán autók, amiket ugat. Azt se mindet. Úgyhogy ki kell várnom egy alkalmat...

De köszi, ez nagyon megtetszett:)

2012. márc. 1. 13:42
Mikor a 70 éves bácsika nyelvet tanul ?! A kutyáknál mért nem lehetne , sose késő leszoktatni az ugatásról ! Szituációs játékokkal lehet gyakorolni pl Megkéred az egyik ismerősödet , hogy csöngessen be és mikor megindul a kutya a kapu felé te elé állsz , közben a kezedet széttárva el indulsz felé , közben csak annyit mondasz , hogy csitt , persze a kutya majd megpróbál kitérni előled , de te elé állsz és nem hagyod ! A kutya elkezd majd hátrálni és ha elég tered ad a vendégnek akkor kinyitod a kaput , viszont , ha kutya megint megindulna ugyan -úgy eljátszod az előbbit és csak ezután engeded be az ismerősödet ! Aztán majd kérem a beszámolót , hogy sikerült !!!
21. Rozália (válaszként erre: 20. - Lencsike32)
2012. márc. 1. 06:53

És szerinted egy 10 éves kutyát még le lehet szoktatni? Nem is az ugatásról, hanem hogy akkor ne ugasson már, ha oda megyünk...

Adnál némi segítséget?

2012. febr. 29. 16:40
A kutyák ugyan úgy elsajátítják egymástól nem csak a helyes , de a helytelen viselkedést is . Ezért az ugatós kutyust kell előbb leszoktatni a felesleges csaholásról ! Általában nem a fajtától függ , hogy egy kutya mennyire válik ugatóssá , hanem viselkedési probléma áll a hátérben !
19. Rozália (válaszként erre: 17. - Lencsike32)
2012. febr. 28. 09:18
Azért persze, odafigyelek majd:)) Ami az egyetlen bosszantó ebben a fajtában az a sok ugatás. Ámbár, elnézem neki. Őriz és véd:)) De mit tehetek majd a kicsivel, ha a nagytól azt látja, hogy sokat ugat?
18. Rozália (válaszként erre: 16. - Db78bacc4f)
2012. febr. 28. 09:17
Köszi, de nálam 10 éves + pár hónaposról lesz szó.
2012. febr. 27. 16:40
Az biztos , hogy a kölyök követi az idősebbet ! Rendkívül fogékonyak minden külső behatásra , ilyenkor még könnyen elsajátítanak bármit ,ez az időszak az amikor legkönnyebb elrontani a nevelést !
16. db78bacc4f (válaszként erre: 15. - Rozália)
2012. febr. 27. 10:41
A kutyák tudna tanulni a másiktól, az öregebbtől, de ha egy szétszórtabb, mondjuk kamaszkutyával engeded őt össze, akkor a hülyeség is ragadós lesz.
15. Rozália (válaszként erre: 14. - Lencsike32)
2012. febr. 26. 15:38
Te kutyakiképző vagy???? Jajj, de jó!:)) Légyszives, akkor segítsél nekem abban, hogy jó-e az az elgondolásom, hogy egy kiskutya az "öregtől" megtanulna dolgokat? Vagy ez azért utópia? Nem azt gondoltam, hogy én aztán oda se figyelek, de van egy ilyen elképzelésem, hogy a mit szabad és mit nem, azt meg fogja tanítani. Főleg a mit nem szabad-ot... Én annyira bízom benne. Főleg, hogy két évvel ezelőtt két cicát is vittem a házhoz, és igaz, hogy 8 hónapomba telt, de olyan barátok lettek, hogy csak no!:) És addig nem volt tilos a macska... És azóta is "móresre tanított" már idegen cicát (az unokámnak nem azt mondjuk, hogy megöli, hanem, hogy móresre tanítja:)
14. Lencsike32 (válaszként erre: 12. - Rozália)
2012. febr. 26. 14:47
Szerintem is nagyon szerencsés választás volt ! Mint kutyakiképző sajnos nagyon sok olyan gazdival találkozom akik úgy gondolják , hogy a legrámenősebb kölyök akit haza kell vinniük ! Aztán persze jönnek a problémák , mert egy dominánsabb kölyköt sokkal határozottabban kell nevelni mint társait és sajnos nem mindenki tudja kezelni a helyzetet ! Sok szerencsét az új kis jövevényhez !
13. Estefani (válaszként erre: 12. - Rozália)
2012. febr. 26. 14:07
:) Ez kedves történet! :)
2012. febr. 26. 13:32

Mi 10 évvel ezelőtt, amikor elmentünk a tenyésztőhöz, hogy kutyát válasszunk, miután a legrámenősebbet meg akarták tartani, én a legszerencsétlenebbet választottam. 3 hónapos kis német juhász volt. Szép volt, kissé viharvert, ahogy az a rámenős testvére "elverte" a kajától. A füle is be volt hasadva. Amikor beültünk vele az autóba, azt a nézést, ahogy nézett vissza a szüleire, testvéreire, soha nem fogom elfelejteni. Mintha magában némi daccal azt mondogatta volna, akkor sem sírok, akkor sem sírok. Megölelgettem, és könnyekkel küszködve mondtam el neki, hogy nagyon jó helye lesz meglátja és soha nem fogom elhagyni. Azt nem tudom, hogy ebből mit értett meg, de az kétségtelen, hogy amikor bementünk a legközelebbi benzinkúthoz tankolni, a párom bement fizetni amíg a kutas töltötte az üzemanyagot. Egyszer csak észrevette az aranyos kis kutyust. Nagy barátságosan bekopogtatott az ablakon, hogy jajj, de helyes kiskutya! Az én újdonsült kis őrző-védőm hátán egy pillanat alatt felállt a szőr, felhúzta az ínyét és amúgy férfiasan megugatta a kutast:)

Sajnos sok viszontagságon keresztül mentünk, de a leghűségesebb, legmegértőbb, legszebb és legokosabb kutyám ő, akit valaha is ismertem. Lassan hozunk mellé egy kiskutyát, hogy tőle tanulja meg, mi is nálunk a regula..., hogy mire el kell mennie, ne egy kis kölyökkel maradjunk itt. Teljes jogú családtag Ő. Sőt, még az a semmirekellő cicánk is:) Imádja az unokáimat, a családtagokat is szereti. De szerénytelenség nélkül állíthatom, én vagyok neki a Mama:) A párom pedig a Gazda. De csak azért, hogy az ő hiúsága se szenvedjen csorbát:))

11. 5e1b581a2e (válaszként erre: 1. - Lencsike32)
2012. febr. 24. 20:03

...igen-Igen...Wan ilyen műsor az anImal planeten,amikor Wan,mindig nézem!!!:)))


XD

10. andi6020 (válaszként erre: 8. - Lencsike32)
2012. febr. 24. 20:02
Rendben.
2012. febr. 24. 19:54
Nekünk francia bulldogunk van..olyannal ajánlom akinek rossz a szaglása mert rettenet büdöseket fin.ik,ráadásul megállás nélkül..ja és az se árt ha nagyot hall a gazda mert nagyon hangosan horkol..egyébként egy imádni való természet,és gyerek mellé tökéletes..
8. Lencsike32 (válaszként erre: 6. - Andi6020)
2012. febr. 24. 19:24
Szerintem pedig tévhit , hogy a kutya ki választja a gazdáját , amelyik először oda jön csak túl kíváncsi és van elég bátorsága , hogy oda jöjjön . Tapasztalatból mondom így sikerült kiválasztani kétszer is domináns egyedet .
2012. febr. 24. 19:17
Nekem egy amerikai staffordshire terrier szuka kutyusom van . Nagyon egy értelmes hűséges egy fajta . Viszont csak olyan embernek ajánlom ezt a fajtát aki határozott és következetes . Sok időt , rengeteg a mozgás igényel ez a fajta .
6. andi6020 (válaszként erre: 1. - Lencsike32)
2012. febr. 24. 19:12
Hát, szerintem figyeld meg az almot, de ne te válassz, hagyd, hogy a kutya válasszon ki téged. Ez az én véleményem.
2012. febr. 24. 19:11
Nekem menhelyi keverékem van, és roppant hálás típus. Ja és full egyedi darab, nem "gyártottak" belőle többet. És az atomrobbanást is túléli olyan egészséges. :D
2012. febr. 24. 19:11

nem akarunk egy domináns kutyát akkor soha ne azt a kiskutyát válaszuk amelyik elsőként oda jön hozzánk , hisz ö a legbátrabb nem fél oda jönni !


Mi ilyet választottunk, és tudta azért ki a főnök..kölcsönösen szerettük egymást. :))

2012. febr. 24. 19:10
Nem feltétlen a legbátrabb kutyát kell kiválasztani, lehet, hogy az a legkíváncsibb amelyik először odajön. Ajánlom szeretettel mindenkinek a MENHELYEKET. A leghálásabb állatokat onnan tudjátok "beszerezni".
2012. febr. 24. 19:09
golden retrieverem van,de csodálatos egy kutyus,szebbet, jobbat,okosabbat, aranyosabbat el nem tudnék képzelni, annyira tud szeretni:)
2012. febr. 24. 19:06

Nagyon fontos amikor elhatároztuk , hogy kutya tulajdonosok szeretnénk lenni , olyan kutyust válaszunk amilyen egyéniségek vagyunk !

Induljunk ki magunkból , ha nyugodt kimért típusú egyéniség valaki , ne akarjon egy örök mozgó élénk kiskutyát ! Viszont aki szeret sportolni az semmi félekép ne válaszon egy lusta kölyköt ! Figyeljük meg az almot , ha nem akarunk egy domináns kutyát akkor soha ne azt a kiskutyát válaszuk amelyik elsőként oda jön hozzánk , hisz ö a legbátrabb nem fél oda jönni !

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook