Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kuszkusz nokedli recept

Kuszkusz nokedli recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Kuszkusz nokedli hozzávalói:
- 2 db. közepes tojás
- 10-12-15 tk. kuszkusz
- l késhegynyi sütőpor
- csipet só


A Kuszkusz nokedli elkészítési módja:
A tojásokat símára keverjük a sóval, a sütőport először csak 10 teáskanálnyi kuszkusszal keverjük össze, így adjuk a felvert tojáshoz. Annyi kuszkuszt rakjunk hozzá, hogy a bekavart grízgaluska-állagot kapjuk. Ez mindig a tojás méretétől és mennyiségétől függ. Hagyjuk pihenni kb. 25-30 percet, hogy a tojás és a kuszkusz egy kicsit összeálljon, majd amikor forr a főzővíz, a lángot alatta vegyük közepesre, nem szabad, hogy erősen forrjon, mert szétfő a nokedli. Teáskanállal kezdjük el szaggatni az apró kis nokedliket, szép nagyra fognak nőni. Amikor megfőttek, szépen feljönnek a víz tetejére, mint bármelyik grízgaluska, bár ebből is érdemes 1-2 db-ot kanállal félbevágni és megnézni a közepét, valóban megfőtt-e.

A kuszkusz nokedlit nem szabad leszűrni, mert annyira gyönge, finom, hogy a zuhanáskor összetörik mind!!!!
Szűrőkanállal kimerem a főzőléből, és rögtön vékonyan folyó csapvíz alá tartom. A hideg víztől egy kicsit "megköt" a külseje, attól kezdve kevésbé lesz sérülékeny.

Jó étvágyat kívánok.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kuszkusz nokedli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook