Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vöröslencse krémleves recept

Vöröslencse krémleves recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vöröslencse krémleves hozzávalói:
15 dkg vöröslencse (hántolt)
2 szál sárgarépa
3 db kisebb burgonya
1 szál kisebb póréhagyma
2 ek. olívaolaj
friss rozmaringlevélkék
kb. 1,5 l víz
5 dl tej,
patikasó, sómentes ételízesítő


A Vöröslencse krémleves elkészítési módja:
Pici olajon megpirítottam a felaprított hagymát, hozzáadtam a kockára vágott sárgarépát, kissé megpirítottam, majd felöntöttem vízzel. Beletettem a kockákra vágott burgonyát, a leöblített lencsét, az ételízesítővel, sóval aprított rozmaringgal fűszereztem és puhára főztem (nem baj, ha a lencse szétfő). Szétmixeltem, felöntöttem a tejjel és összefőztem. Pirított kenyérkockákkal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vöröslencse krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook