Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Citromos joghurttekercs recept

Citromos joghurttekercs recept

A Citromos joghurttekercs hozzávalói:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
1 tojássárgája (közepes méretű)
60 g porcukor
1 tasak Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 késhegynyi Sütőpor

Krémhez:

1 tasak (6 levél) Lapzselatin
300 g joghurt
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
500 ml hideg habtejszín
100 g porcukor


A Citromos joghurttekercs elkészítési módja:
A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy a papír a tepsi szélét is befedje. A sütőt előmelegítjük. A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tisztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral együtt hagyjuk hűlni. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A joghurtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál joghurtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék joghurtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. (Amennyiben a krém nagyon lágy, tegyük a hűtőbe a megfelelő állag eléréséig.) Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Lehetőség szerint a piskótát ne légkeveréses sütőben süssük, mert úgy a tészta könnyebben kiszárad.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A citromos joghurttekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook