Különleges kávéreceptek (beszélgetés)
Érdekesen hangzanak, ki is fogom próbálni :) Az ananászlé hogy nem csapja ki a tejet, azt nem értem :/
Én készen veszek ízesített kávét. A Cafe Culttal jelzett német pörkölő cég készít pl. narancsos, áfonyás, amarettós, mogyorós kávét, azok nagyon finomak.
Nekem viszont a fő kedvens a makadámdió szirupos. Nyam.
Az eszpresszó, capuccino, hosszúkávé, és ilyenkor nyáron persze a jegeskávé a jól bevált koffeinforrásaink, de ezek is unalmassá válhatnak egy idő után, találtam néhány jó kis kávé receptet:)
Habos Malibu kávé
8-10 személyre
Hozzávalók:
2 és fél csésze / 550 ml tej
4 evõkanál / 60 ml ananász juice
1 csésze / 100g száraz (reszelt) kókuszdió
2 és fél csésze / 550 ml forró erõs feketekávé
4 evõkanál / 60 ml fehér rum
Elkészítés:
Melegítsük együtt a tejet, ananász juicet és kókuszdiót addig, míg habossá, krémszerûvé válik. Szûrjük le, tegyük félre a folyadékot, és a kókuszdiót enyhén grillezzük meg. Utána keverjük össze a feketekávét a félretett folyadékkal, majd öntsük hozzá a rumot.
Felszolgálás: A keveréket töltsük elõmelegített csészékbe és a tetejére szórjunk egy kicsit a megpörkölt kókuszreszelékbõl.
Calypso kávé
6 személyre
Hozzávalók:
5 csésze / 900 ml forró kávé
2 evõkanál / 30 ml fehér rum
4 evõkanál / 60 ml ananászlé
2/3 csésze / 150 ml tejszínhab
Elkészítés:
A hozzávalókat, a tejszínhab kivételével, melegítsük meg, de ne forraljuk fel.
Felszolgálás: Melegítsünk elõ hat konyakospoharat és osszuk szét köztük a folyadékot. A tejszínhabot óvatosan kanalazzuk a tetejére, hogy az a saját súlyánál fogva ne süllyedjen le a pohár fenekére.
Noggin kávé
6-8 személyre
Hozzávalók:
2/3 csésze / 150 ml tej
2/3 csésze / 150 ml tejszín
1 1/4 csésze / 275 ml forró édes kávé
4 tojás
4 kiskanál / 20 ml kakaókrém
2/3 csésze / 150 ml tejszín felverve
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Egy edényben lassú melegítés mellett keverjük össze a tejet, tejszínt és az édes kávét. Ne forraljuk fel. Keverjük hozzá a tojássárgáját. A keveréket addig melegítsük, amíg össze nem sûrûsödik. Utána szûrjük le és hagyjuk kihúlni. Keverjük hozzá a kakaókrémet és tegyük a keverék tetejére a felvert tejszínhabot. Felszolgálás elõtt verjük keményre a tojásfehérjét és adjuk hozzá a kávéhoz.
Felszolgálás: Pohárban, csészében vagy csuporban szolgáljuk fel. A tetejére szórjunk reszelt szerecsendiót.
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- Volt-e valami különleges „jel”, amiből megtudtad, hogy babát vársz? (Még a teszt előtt.)
- Neked milyen különleges képességed van?
- Mi a véleményetek egy nem valódi (hamis Prada táskáról), vannak-e különleges ismertető jelei?