Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Külföldi munka.... fórum

Külföldi munka.... (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
93. Veronika27 (válaszként erre: 53. - Frutty7)
2011. okt. 19. 12:41

Írod, hogy "itt", de nem írod, hogy hol.

Nem minden ország egyforma.

Én pl. nemrég olyan helyzetbe kerültem, hogy 3 havi fizetésemmel lógtak és csak mindig hitegettek, hogy mikor kapok pénzt. Már úgy volt, hogy feljelentem őket.

Nem csak a szépre kell ám felkészülni.

92. bartaldora (válaszként erre: 91. - 937a2a883a)
2011. okt. 19. 12:36
Különben én is erre gondoltam, hogy lehet, hogy drágábbak a dolgok, viszont annyival többet is keresnek az emberek. Nekem unokatestvérem ment ki Svájcba dolgozni, és lehet, hogy ott is jól keresnek, mert külföldi nyaralásra összejött nekik a pénz.
91. 937a2a883a (válaszként erre: 90. - Bartaldora)
2011. okt. 19. 11:06
Láttam egy riportot,ami az iskolakezdéskor készült.Ausztriával hasonlították össze az itthoni árakat.Az iskolás cuccok árai kb megegyeznek,de ugye a kinti fizetés duplája vagy triplája a magyar átlagkeresetnek.Persze nem élek kint,majd a többiek adnak választ,de ebből kiindulva,lehet hogy valamennyivel drágább az élet külföldön,de a fizetés jóval több.
90. bartaldora (válaszként erre: 60. - Jasmine24)
2011. okt. 19. 10:57
És ott kint amúgy jobb a megélhetés? Mármint úgy értem, hogy könnyebb fenntartani egy lakást, fizetni a rezsit, és az itthoni árakhoz képest a boltokban nem olyan horribilis összegek vannak?
89. bartaldora (válaszként erre: 88. - 4b724ddbc4)
2011. okt. 18. 18:43
Én se tudok angolul. De ha párom is nekiállna, akkor együtt lehet, hogy alapfokon pár mondatot, legalább annyit, hogy ha boltba megyünk, vagy be kell mutatkozni, tudjunk. Nekem nem kell középfok, elég, ha csak boldogulni tudok a tudásommal.
88. 4b724ddbc4 (válaszként erre: 35. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 18:39
Lehet igazad van és köszi csak nekem még angolból se sikerült letennem a középfokút pedig már számtalanszor próbáltam és addig nem akarok más nyelvet tanulni. Angolul és egy nagyon minimális svédet tudok. Kimondottan angol országok érdekelnének meg Svédország (ott tudom,hogy kötelező svéd nyelv tanfolyamra járni-talán ingyenes is)
87. bartaldora (válaszként erre: 86. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 18:33
Hát nem nekem van kint ismerősöm, nekem csak volt osztálytársak, de nővérem felajánlotta, mikor megemlítettem, hogy beszél ismerőssel, aki kint él Angliában.
86. Jasmine24 (válaszként erre: 84. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 18:25
Ha vannak olyan ismeroseid akkor az is egy megoldas!
85. inkábbíjász (válaszként erre: 79. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 18:23
Aztán meg jön az, hogy aki külföldön dolgozik, fizesse vissza a diplomája (képzése) árát... Meg diplomás adó... fizetném én, ha kapnék munkát. Akár nem diplomásat is.
84. bartaldora (válaszként erre: 83. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 18:19
Még esetleg azt tudom megcsinálni, hogy ismerősöktől érdeklődöm, hogy nem tudnak-e véletlenül segíteni nekem ebben a dologban.
83. Jasmine24 (válaszként erre: 81. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 18:17
Hat ez igy van! Minden kockazat! De akarhogy vagsz neki kulfodnek, az kockazattal jar! Sajnos ez igy van.
82. Jasmine24 (válaszként erre: 80. - Ade3888e36)
2011. okt. 18. 18:16
Akkor irany kulfold!! :))
81. bartaldora (válaszként erre: 77. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 18:15
Igen, csak én hiába érdeklődöm. Ott lehet, hogy elmondják a dolgokat, de attól még kezdőtőkém nem lesz olyan hamar. És ez a 200e fejenként elég sok ahhoz, hogy összejöjjön. Nekem főleg. A másik meg az, hogy nem szeretnék úgy járni, hogy kimegyek, és a végén a híd alatt kell aludnom. Mert a telefonban elmond fűt, fát, de mondani mindent lehet.
80. ade3888e36 (válaszként erre: 78. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 18:08

Tudom. Tele van vele a youtube. Csinálják a sok wig review-t. A másik ilyen a weave. Az is tipikus afro megoldás és dollár ezreket költenek rá. Azt is gyakorolgatom.

A voltosztályfőnököm unokahúga Kanadába ment ki és hülyére keresi magát a parókészítéssel. Itthon viszont nincs nagy piaca mert az emberek megelégszenek a távolkeleti olcsóbb megoldásokkal.

79. bartaldora (válaszként erre: 76. - Ade3888e36)
2011. okt. 18. 17:58
Hát igen. Itthon meg csodálkoznak, hogy a magyar mért megy ki külföldre.
78. Jasmine24 (válaszként erre: 76. - Ade3888e36)
2011. okt. 18. 17:57
Ez a parokakeszitos dolog eleg meno itt angliaban. Minden varosban legalabb 1 parokas uzlet van, meg ahol hajhosszabbitast csinalnak. Tobb afro kollegam is van es allandoan mas a frizurajuk. Nagyon kedvelik ezeket a hajvaltoztatos dolgokat! :) Erdemes lenne probalkoznod!
77. Jasmine24 (válaszként erre: 75. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:55
Igen! Probald meg felhivni oket es konkretan erdeklodni! Abbol mar le lehet szurni par dolgot!
2011. okt. 18. 17:53

Én is szívesen elmennék valami angol anyanyelvű országba, de nincs szakmám. Németet tanultam 10 évig,de most nem tudnék megszólalni, az angol viszont már annyira meg hogy el tudok cseverészni, meg fodrászattal kapcsolatos szakkifejezéseket ismerem, de ennyi. Sosem tanultam iskolai keretek között.

Parókakészítést tanulok egyelőre autodidakta módon, mivel itthon fodrászati szolgáltatás körébe tartozik, pedig semmi közük egymáshoz. Ráadásul itt nincs is rá kereslet, de nagy kereslet van rá az afroamerikai hölgyek részéről.

Már egy éve nem tanulok és munkanélküli vagyok. Nézem az álláshirdetéseket de csak szakmunkákra keresnek. Már nem az van mint 20-30 évvel ezelőtt hogy az ember kilép az iskolából és máris van munkahelye, és azok a felnőttek akik tizenéve egy helyen dolgoznak és nem kerestek állást azóta, nem is tudják mennyire lehetetlen néha a helyzet. Na meg ha talál is az ember munkát, ott is piti a fizetés. Mindenkit megértek aki nem fogadja el és külföldre megy.

75. bartaldora (válaszként erre: 73. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:49
Igen, csak ki kéne deríteni, hogy nem kamu-e ez a munka.
74. Jasmine24 (válaszként erre: 72. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:49
Csak ugye kerdes hogy nem-e atveres. Mondjuk fel jell hivni oket es abbol is mar sokmindent leszurhet az ember.
73. Jasmine24 (válaszként erre: 71. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:48
Ez igy leirva nem hangzik rosszul, ha tenyleg igaz amirol szo van. a £8.25 orankent +bonusz az nem egy rossz fizetes! Sot!
72. bartaldora (válaszként erre: 71. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:46
Ez az egyik, de ugyanezzel a szöveggel van még 2 álláshirdetés.
71. bartaldora (válaszként erre: 70. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:46
Londonban a Sony részére keresünk csomagolókat kimagasló bérezéssel! A kezdő fizetés 8.25,-GBP/óra+bónuszok. A bónuszokat az angol munkajogi törvény szabályozza, melyről ügyintézőnk részletesen tájékoztatja. Nyelvtudás nem feltétel, betanított munka. Munkaköri leírás: CD, DVD és egyéb adathordozók csomagolása, dobozolása. Munkavégzés hetente 5 nap garantáltan. Munkaruhát bitzosítanak. Férfiak és Hölgyek jelentkezését is várjuk 18-55 éves korig. Elvárások: jó munkabírás, nagyon precíz munkavégzés, pontosság, önálló munkavégzés,csapatszellem. Kizáró okok: alkohol, drog. Hivatalosan bejelentett munkahely, fizetés hetente angol bankszámlára. A szállás megoldott, melynek költsége 70,-GBP/hét/fő. Az érkezőket várják a reptéren, teljeskörű ügyintézés / angol bankszámlanyitás, National Insurance Number, tolmácsolás, Health Care Card /. A kiutazáshoz kb. 200.000,-Ft kezdőtőke szükséges / kiutazás, szállás, ügyintézés /. Minden jelentkező szerződéssel, garanciával utazik ki. Jelentkezni telefonon lehet a 06-70-668-2878 telefonszámon munkanapokon 9-17 óráig.Kérjük csak komoly, tényleg dolgozni akaró jelentkezők hívjanak!
70. Jasmine24 (válaszként erre: 69. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:42

Azert erdemes rakerdezni, hatha tudnak valamit. Szerintem kulfoldre tobb a lehetoseg mint otthon.

En anno nem nagyon nezegettem az ilyen neten meghirdetett allasokat, igy nem tudok tanacsot adni, de hogy mire kell a 200 ezer arra kivancsi lennek.

69. bartaldora (válaszként erre: 68. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:39
Nálunk a munkanélküli központban nem tudom, hogy tud-e segíteni, mert még nálunk sem tudnak munkát ajánlani, akkor lehet, hogy külföldön sem. De azért majd rákérdezek. Amit találtam Londonban állást, ahhoz 200e ft kezdőtőke kell.
68. Jasmine24 (válaszként erre: 67. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:34
Konkretan segiteni nem tudok, csak tanacsot adni. Azonban az en parom is az idosek otthonaban kezdte nyelvtudas nelkul. Mindketten oregeket apoltunk. Ehez mindegy hogy ni vagy ferfi az illeto. Valamint egy masik par akik kijottek, ott a ferfi szinten nem tudta a nyelvet, az mosogatott es kisegitett a konyhan. Takaritas ami meg szoba johet, hiszen ahoz sem kell nyelvtudas.
67. bartaldora (válaszként erre: 66. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:29
Hát azt nem mondom, hogy segíts nekünk, mert szerintem abba az idősek otthonába nem tudsz szólni. És nem tudom, hogy egy férfinek milyen munka lenne az idősek otthonában, főleg nyelvtudás nélkül.
66. Jasmine24 (válaszként erre: 65. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:26
Akkor sok szerencset kivanok nektek! Remelem oszejon a tervetek!
65. bartaldora (válaszként erre: 64. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:20
Az jó. Majd meglátjuk, mi lesz. Én szeretném megpróbálni külföldet. Még ha nyelvtudás nélkül is, de jó lenne. Akár a határhoz közeli Ausztriába is kimennék.
64. Jasmine24 (válaszként erre: 63. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:18
Persze minden evben legalabb 1x hazajovunk, de ha tehetjuk akar tobbszor is. Szulok is mar voltak es jonnek karacsonyra peldaul. :)
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook