Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Külföldi munka.... fórum

Külföldi munka.... (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
63. bartaldora (válaszként erre: 62. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:16
De gondolom, hazajártok látogatóba. Vagy hozzátok mennek látogatóba a szülők meg a család?
62. Jasmine24 (válaszként erre: 61. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 17:08

En eleg sok olyant ismerek aki csekely nyelvtudassal jott ki es elboldogul. Igazabol ha nincs mit vesziteni, akkor erdemes megprobalkozni.

Amugymeg a tapasztalat az, ha valaki egyszer kijon, az mar nem megy haza. Illetve ha haza is megy, fel ev utan mar ujra itt van.

Mi is gondolkodtunk hogy majd gyujtunk es hazamegyunk. De mire? Nincsen ertelme. Inkabb itt vettunk lakast.

61. bartaldora (válaszként erre: 60. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 17:05
Értem. Hát engem sem hagy nyugodni ez a külföldi munka dolog. És párommal beszélgettünk erről, és arra jutottunk, hogy ha pénzünk lenne, kimennénk. Ha nem is végleg, de egy kicsit összeszedni magunkat anyagilag. Mondjuk szerintem itt nálunk nem sok lehetőség van, mert mint mondtam, nem nagyon tudunk nyelvet.
60. Jasmine24 (válaszként erre: 59. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 16:57

Mi anno elmentunk a varosunk munkaugyi kozpontjaba es ott a kulfoldi munkavallalassal kapcsolatban erdeklodtunk, hogy mi a lehetosegek. Mivel en angolul tudtam, igy Anglia johetett szamitasba es akkor eppen csak egy idosek otthonaban volt lehetoseg. Mi rabolintottunk es kitoltottuk a szukseges dokumentumokat a jelentkezeshez. Ebbol volt ugyan rosta, amin atmentunk, majd Pesten volt egy interju az angolokkal. Paromat nagyjabol folkeszitettem es szerencsere szimpatikusok voltunk es felvettek. Penzt nem kellett nekunk fizetni, teljesen hivatalos volt a dolog. Annyi penzt vittunk, hogy az elso fizetesig ne haljunk ehen (3-400 font).

En mar 4 eve egy munkavedelemmel foglalkozo cegnel vagyok mint kockazat elemzo (mellette van egy kis mukormos szalonom otthon, amit majd kesobb szeretnek komolyabban csinalni), parom pedig az Aldinal manager.

59. bartaldora (válaszként erre: 58. - Jasmine24)
2011. okt. 18. 16:46
És ti mit dolgoztok? Én pár szót tudok angolul, párom semmit nem tud nyelvet, de mi is beszéltünk róla, hogy kimegyünk. Szeretném megkérdezni, hogy ti cég útján mentetek ki, kellett-e kezdőtőke hozzá nektek, hogy kimenjetek, vagy volt valami baráti kör, akikhez tudtatok csatlakozni, és segítettek nektek az elhelyezkedésben, kijutásban?
2011. okt. 18. 16:43

Sziasztok! Gondoltam hozzaszolok a temahoz, hiszen en is reszese vagyok. Mi 6 eve koltoztunk ki parommal Angliaba. En kozepfokon tudtam beszelni, parom semmit. Egy idosek otthonaban kaptunk helyet eloszor, ott voltunk 2 evig, majd szepen probalkoztunk. Ez jo volt ugrodeszkanak. Most mar mindkettonknek olyan munkahelye van, amit szeretunk csinalni.

Sokan kijonnek ugy, hogy azt hiszek egybol elhelyezkedhetnek majd a szakmajukban es majd hatalmas osszegeket fognak keresni. Ez egy hatalmas tevedes. Itt mindenkinek vegig kell jarnia a rangletrat. De megeri! Ezt sajat tapasztalatbol mondom.

En biztatok barkit, aki szeretne kijonni, de ahoz nagy alkalmazkodo kezseg kell. Konokul es buszken senki ne jojjon, mert csak beuti a bokajat.

57. bartaldora (válaszként erre: 55. - 52dc947cc5)
2011. okt. 18. 16:29
Aha. És barátnőidnek van ilyen szakmájuk, vagy szakma nélkül vannak kint, és csinálják ezt.
2011. okt. 18. 16:29
Most sajna lejárt a szabadidöm mennem kell.
55. 52dc947cc5 (válaszként erre: 54. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 16:27

Anyum 10 éve jár ki első alkalommal közvetitőn keresztül ment ki, de nem olyanra gondolj aki az irodában ül, hanem egy német ápolónőre aki kijárt házhoz az idösekhez, Ausztriában kezdte

NEkem ez a munka most csak beugros tehát nem állandó lesz.

Ausztriában kevesebbet fizetnek mint itt Németországban, persze attól is függ hova mész dolgozni.

Haverjaim Ausztriában vannak fél évet tél szezon idején sí paradicsomban 1500 eurot kapnak havonta plusz szállás ellátás.

Én többet kapok kicsivel plusz útiköltség.

Barátnöm Ausztriában dolgozik 2 heteket húz le 700 euróért szintén ápol és házvezetés..

Rengeteg oldalt találsz amin keresgélhetsz de nem a magyar oldalakat ajánlom.

Párom otthon dolgozik csak én jöttem ki most 1 hónapra.

54. bartaldora (válaszként erre: 52. - 52dc947cc5)
2011. okt. 18. 16:20
És ti ismerős útján mentetek ki, és merre indultatok el? Nekem anyum annyit mondott, hogy Ausztriába menjünk ki.
53. frutty7 (válaszként erre: 38. - Veronika27)
2011. okt. 18. 16:19

Ilyen hozzáállással senki ki se menjen.

Bőven elég ha eltudod makogni mit akarsz, minden féle képen közvetítőn keresztül kezdje az illető, s rá ér később leválni a közvetítőről.

De olyanon ne is filózzon senki, hogy ha xar a szerződés majd mi lesz, meg feljelentés, stb.

Ezt kint el lehet felejteni.

A munkaadók nem utálják a melóst, nem úgy mint itt.

Ott csak a sima polgár rühell de rendesen, a munkaadó összeteszi mét kezét, hogy jön egy külföldi aki negyed annyiért dolgozik mint a helybeli.

Szerződés, ez is kicsit viccesen hangzik.

Jó először van, nyilván, mert közvetítő által megy az ember, de teszem fel miután leválik róluk az ember, utána már úgy kötnek szerződést ahogy akarnak, mármint te meg a főnök.

Nagyon sokszor csak megbízási megállapodás történik, amit hónapról hónapra megírnak és aláírja a két fél, mert sok helyen nem hadják, hogy egy egész évet ledolgozz bejelentve, mert akkor már az a nyugdíjba is beleszámít, azért szoktak olyat csinálni, hogy egy évből egy hónapot hazajön az ember, mert akkor nincs munkaviszonya, és nincs meg egy teljes év.

Ezt nagyon szeretik még alkalmazni a külföldi munkaadók.A melós belemegy, mert a pénz a legfontosabb.

Úgy, hogy ne törje magát senki nagyon a szerződésre, hogy jujjjjj, milyen lesz, meg, hogy lesz.

Én tanácsom, először CSAK közvetítő által szabad elindulni.Igen sokat levesz az ember pénzéből, de miután ott vagy kint, belejössz a nyelve, ismerkedsz, eltelik 2-3 hónap, szépen leválsz a közvetítőről, és elindulsz a magad útján.

52. 52dc947cc5 (válaszként erre: 50. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 16:09
4 éve voltam otthon munkanélkül, párommal szüleimnél élünk lassan 7 éve vagyunk együtt. Párom dolgozik február óta mint kömüves, hivatalosan 4 órát dolgozik papir forma szerint havi 24 000 ezret keres...persze zsebbe megkapja a többit és az mellett rengeteget maszekol. Hidd el nem kell olyan hatalmas összeget ráforditani a kijövetere mint sokan hiszik. Én is nagyon sokáig gondolkodtam és halógattam mert féltem sok mindentől, de egyszer kell csak elhatározni magad és onnantról már megy minden persze sok beszélgetést kell rászánni pároddal mi is ezt tettük. Én is szeretnék saját házikót lassan gyereket. Ez miatt jöttem ki nem más miatt. De aki otthon marad az nem fog soha elöbbre jutni.
51. 937a2a883a (válaszként erre: 43. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 16:04
és az vagy akart lenni :)
50. bartaldora (válaszként erre: 49. - 52dc947cc5)
2011. okt. 18. 15:56
Mi nem lakunk albérletben, szülőkkel lakunk, de egyszer biztos lesz közös életünk, ahol már szülők nem lesznek, és akkor valamiből csak élni kell. De az a baj, hogy nekünk nem jönne össze szerintem, mert mint említettem, én sajnos munkanélküli vagyok, és nem tudnék annyit félretenni, hogy összejöjjön a pénz, párom meg az ő fizetéséből nem tudna két emberre összespórolni annyit, hogy ki tudjunk menni.
49. 52dc947cc5 (válaszként erre: 43. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 15:54
Én pont ugyan ezért jöttem ki.
48. bartaldora (válaszként erre: 43. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 15:52
Na, ez meg egy másik dolog. Egyszer majd mi is kettesben maradunk, és ha másra nem, a ház felújítására, meg fenntartására rakjuk félre. De sose tudni, hogy mire. Így hirtelen az ember nem tudja, hogy mire költené. Egyenlőre ki kéne jutni, de én mivel nem dolgozom, nekem esélyem sincs, hogy összejöjjön rá a pénz.
47. 937a2a883a (válaszként erre: 44. - Miaúú)
2011. okt. 18. 15:49
Igen,reméljük :)
46. bartaldora (válaszként erre: 42. - Miaúú)
2011. okt. 18. 15:40
Igen, a honvágytól én is félek. Attól nem félek, hogy szakítanánk a párommal, főleg akkor nem, ha együtt megyünk ki.
45. 52dc947cc5 (válaszként erre: 35. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 15:35

Van olyan bejelentett ápólási munka ahol kötelező a minimum vöröskeresztes tanfolyam és van ahol nem kötelező persze ez épp a munkától is függ.

Én jelenleg egy 91 éves néninél vagyok mint házvezetőnő az mellett egyedül a fürdésnél kell segítenem és az öltözködésben.

Én sokat tudnék mesélni bár csak most kezdtem, édesanyám 10 éve jár ki már sok mindent látott...vannak kimondott jó helyek és vannak nagyon szarok.

44. Miaúú (válaszként erre: 43. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 15:31
Bizony.... :( Remélem sikerülni fog Nektek, nekünk !:)
43. 937a2a883a (válaszként erre: 42. - Miaúú)
2011. okt. 18. 15:30
Hát így van,sajnos.Mi is tervezzük a közös életünket.Egyik szülő se tud segíteni.Ha nem akarunk hatalmas hitelt felvenni és majd örökre albérletben lakni,akkor valamit lépni kellene.Nehéz ez az egész.
2011. okt. 18. 15:27

Nekem is több ismerősöm van aki úgy ment ki, hogy semmit nem tudott az adott nyelvből... Ha már kint vagy nagyon hamar megtudod tanulni, egyszerűen nincs más lehetőséged, belekényszerülsz!:) Persze, ettől függetlenül szerintem is elég rizikós kimenni úgy, hogy nem tudsz semmit! Sőt! Eleve egyedül ki se mennék!:)

Nemrég lett volna egy lehetőség Németországban, egy gyárban. Pl. oda se volt feltétel a nyelvtudás, mert van magyar sor, és oda raktak volna be. Aztán hallottam ezt-azt, és elment a kedvem...

Én mindenképp kiszeretnék menni dolgozni. Párommal azt tervezzük, hogy összeszedjük magunkat anyagilag, (amiből kitudunk menni), Ő már elég rendesen tud angolul, meg már dolgozott is külföldön (Spanyolországba), én addig tanulom az angolt, gyorstalpalón megcsinálok valami szakmát, és megyünk... Persze aztán kitudja, hogy mi lesz még ebből... de az egyszer már biztos, hogy nagyon nem éri meg itthon maradni! :(

41. 937a2a883a (válaszként erre: 40. - Bartaldora)
2011. okt. 18. 15:25
Amúgy én is így vagyok vele.Én sem tudnék megmaradni.Szeretem Magyarországot,itt van mindenki,aki szeretek.Igazából én a honvágy miatt nem mennék ki.Nem bírnám ki,hogy nem látom sokáig a családom.Egyik ismerősöm 1 éve van kint,a Hilton szálloda éttermében pincér.Most kezdi megszokni a kinti életet.24 éves,de nagyon sokszor sírt a honvágy miatt.Most már azért nem,de mindig nagyon várja,hogy hazajöjjön.A barátjával ment ki,de időközben szakítottak,így kicsit egyedül érzi magát.
40. bartaldora (válaszként erre: 39. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 15:08
Hát igen. Ezt nekem is mondták a volt osztálytársak, akik kimentek,hogy azért jó, ha tudsz nyelvet, mert valahogy boldogulnod kell kint. Ha valami miatt haza akarsz jönni, vagy haza kell jönnöd, vagy orvost kell hívnod, jó, ha tudsz nyelvet. Amúgy mondta azt is az egyik, hogy engem ismer annyira, hogy nem tudnék kint megmaradni, meg nem nekem való ez a külföldi élet.
39. 937a2a883a (válaszként erre: 38. - Veronika27)
2011. okt. 18. 15:00
Na ja,ebben igazad van.De szerencsére még egyiküknél se volt ilyen gond.
38. Veronika27 (válaszként erre: 36. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 14:59

Aki kimegy nyelvtudás nélkül, az nagyon bátor!

Azért egy szerződés aláírásához nem ért megérteni, hogy mi is áll benne. Vagy ha netán szemétkedik a munkaadó, akkor fellépni ellene...

37. 937a2a883a (válaszként erre: 36. - 937a2a883a)
2011. okt. 18. 14:55
Szóval a lényeg,hogy persze,jobb ha az ember tud nyelvet,de nem dől össze a világ,ha nem.
2011. okt. 18. 14:51

Azért nem kell elijeszteni mindenkit!Nekem egy csomó ismerősöm ment úgy ki Angliába meg Hollandiába,hogy egy szót nem tudtak más nyelven.Igaz,az egyik már hazajött,de fél évig kint volt.Leépítés volt a cégnél és a külföldieknek kellett távoznia,ami érthető.A másik ismerősöm pedig IGEN!!!,nyelvtudás nuku...1 éve van Hollandiában és majdnem új Mercivel furikázik.Épp most jött haza látogatóba.És csak 2 embert említettem.Ja,a párom tesója is úgy ment ki,hogy nem sokat tudott és már 4 éve Angliában dolgozik.Már tök jól beszéli a nyelvet.Ő au-pair-nek ment ki és ott se dőlt össze a világ,hogy nem igazán értette a dolgokat.Szóval elég sok helyre felvesznek nyelvtudás nélkül is.Lehet,hogy csak háttérmunka(gyár,takarító,gyümölcsszedés....),de az is jobban fizet,mint itthon.

Mi is tervezzük a párommal,hogy pár évre kimegyünk,de én nem igazán szeretnék,ő jobban.Pedig ő nem tud nyelvet,én azért angolul megértem,mit mondanak,csak nem merek válaszolni.Ha másért nem,már csak nyelvtanulás miatt is ki kéne menni.

35. bartaldora (válaszként erre: 34. - 4b724ddbc4)
2011. okt. 18. 14:45
Édesanyám mondta, hogy neki is vannak kint ismerősök Németországban, és hívták őt is. Csak annyi kellene, hogy gyorstalpalón elvégezni egy tanfolyamot, gondolom, ahol egy kicsit megtanul németül, és dőlne a lé.
2011. okt. 18. 14:43
Nekem szociális jellegű kellene: idősek,vagy gyerekek,fogyatékkal élők,betegekkel foglalkozni,kórházba járni stb. Szakmám ilyen jellegű.
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook