Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Krumplileves bevert tojással recept

Krumplileves bevert tojással recept

A Krumplileves bevert tojással hozzávalói:
50 dkg újburgonya,
10 dkg sárgarépa,
5 dkg fehérrépa,
1/2 szál póréhagyma,
1 szárzeller,
3 evőkanál olívaolaj,
1 babérlevél,
1 evőkanál vágott petrezselyem

a bevert tojáshoz:
4 tojás,
1 evőkanál ecet


A Krumplileves bevert tojással elkészítési módja:
A megtisztított zöldségeket vágd apróra, az alaposan lesúrolt, mosott burgonyát kis kockára. A felforrósított olívaolajon futtasd meg a sárga- és a fehérrépát meg a póréhagymát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Sózd, borsozd meg, add hozzá a babérlevelet, és forrald fel. Ha a lé már forr, tedd bele a burgonyát és a zellert. Takaréklángon főzd, majd amikor épp megpuhult a burgonya (ne főzd szét!) a levest húzd le a tűzről és szórd meg a petrezselyemmel. A bevert tojáshoz forralj vizet, és keverd bele az ecetet. Üss kis merőkanálba egy tojást, és mártsd a forró-lobogó vízbe. Várj néhány pillanatot, amíg a szélén a tojásfehérje keményedni kezd, majd borítsd ki a kanálból és egymás után üsd bele a többi tojást, és főzd ízlés szerinti keménységűre. Amikor elkészült, szűrőkanállal szedd hideg vízbe, öblítsd le, majd tálaláskor tedd a levesbe.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A krumplileves bevert tojással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook