Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal recept

Vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal recept

A Vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal hozzávalói:
1 kg vaddisznócomb
1 szál póréhagyma
5 db sárgarépa
5 db fehérrépa
2 marék szárzeller
fél citrom
8-10 borókabogyó

durvára darált színes bors
mustár
bazsalikom
5-6 gerezd fokhagyma
1 marék sárga rókagomba
25 dkg szeletelt bacon
1,5 dl száraz vörösbor
zsír
A burgonyafánkhoz:
70 dkg főtt áttört burgonya
kb. 1 kg liszt

1 csomag instant élesztő
kevés cukor
kevés tej
0,5 dl + a sütéshez olaj
1 db tojás


A Vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal elkészítési módja:
A fagyasztott rókagombát hideg vízben áztatva kiöblítem, majd forrásban lévő, 1-2 kanál cukrot is tartalmazó vízben egyet forralok rajta, majd leszűröm és feldarabolom. A zöldségeket mind megpucolom és 1,5 cm-es darabokra vágom, a póréhagymát vékonyabb karikákra. Egy magasabb falú tepsibe terítem a zöldségeket, meghintem sóval, durvára darált színes borssal, bazsalikommal, és zsiradékot is teszek hozzá bőségesen, mert a vadhúsok elég szárazak. A húst is előkészítem, nagyobb szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd mustárral is bekenem. Mindegyikre teszek 2 szem borókabogyót, majd 2-2 szelet baconbe tekerem. A csomagokat a zöldségágyra ültetem, megszórom az apróra vágott fokhagymával, ráöntöm a vörösbort, lefedem alufóliával. 200 C fokra előmelegített sütőbe tolom, és 70 percig nem is nézek rá. Ezután a fóliát lehúzom, és további 1 órát sütöm, de a hőmérsékletet visszaveszem 170 C fokra, hogy a leve elpárologjon és a szalonna szépen megsüljön rajta. Amíg sül a hús, addig elkészítem a burgonyafánkot: a burgonyát sós vízben megfőzöm, leszűröm, áttöröm. Hagyom kihűlni. Egy nagyobb tálba teszem az áttört krumplit és a többi hozzávalót, fél dl olajat is adok hozzá. Kézzel alaposan összegyúrom, lisztezem, majd fóliával letakarom, és a sütőbe teszem, ahol 45 fokot állítok be, és duplájára kelesztem a tésztát. Ha a tészta elkészült, lisztezett asztalon késsel kisebb darabokat vágok le belőle, olajos kézzel gombóccá formázom, majd bőséges olajban kisütöm (de lehet 3 cm vastagra kinyújtani és pogácsaszaggatóval formázni). Az elkészült húst ismét megkenem mustárral (vagy mellé adom), a zöldséggel együtt tálalom, köretként a burgonyafánkkal.


Kategória: Vadételek receptjei


A vaddisznócomb zöldségágyon burgonyafánkkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook