Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Aszpikos vegyes zöldség recept

Aszpikos vegyes zöldség recept

Az Aszpikos vegyes zöldség hozzávalói:
50 dkg sárgarépa
35 dkg fehérrépa
2 kis póréhagyma
12,5 dkg zöldbab
30 dkg zöldborsó
1 tasak zselatinpor
5 dl húsleves (leveskockából)
1 csokor tárkony



Az Aszpikos vegyes zöldség elkészítési módja:
A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük, és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük, és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk, és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk.

Tálaláskor salátalevelekkel kibélelt tálra borítjuk


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az aszpikos vegyes zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook