Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Krémes mákos - mutatós és nagyon finom recept

Krémes mákos - mutatós és nagyon finom recept

A Krémes mákos - mutatós és nagyon finom hozzávalói:
TÉSZTA:. 60 dkg liszt, 10 dkg ráma, 30 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, pici só, 2 dl tejjel összegyúrni, majd 6 felé osztani.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyújtjuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.
20 dkg darált mák, 25 dkg porcukor,20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport, 10 dkg olvasztott ráma, 2 dl langyos tej,2-3 vaníliás cukor, citromhéj. Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.

KRÉM:.1l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk hozzá vanília aromát.


A Krémes mákos - mutatós és nagyon finom elkészítési módja:
1. Egy lapot leteszünk .. 2. A krém felét rákenjük.. 3. A KIHŰLT EGYBE NŐTT RUDAKAT RÁTESSZÜK 4. A krém másik felét rákenjük a rudakra.. 5. A másik lapot rárakjuk a krémre.. Kicsit lenyomatjuk, teszünk rá sütőlapot és valami nehezéket, majd csokival bevonjuk a tetejét.

ezt a sütit 28x40 és tepsiben sütöm.

Sütiről a képet a naplómba megtalálod.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A krémes mákos - mutatós és nagyon finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook