Kreatívok klubja (beszélgetés)
Ja értem! :)
A Praktikában láttad te is, hogy miket díszítenek vele?
nem üvegmatricára gondoltam, hanem üvegfestékre! Annak nemárt a hő! amúgy túl sok nem érné! :D
meg most láttam hogy van vmi üvegzselé szerűség! 3d-s üvegfestést lehet vele csinálni, nem kell kiégetni, k. jól mutat és lehet törölgetni mosogatni! Lehet azt fogom kipróbálni! :D felcsigázta a fantáziám! :D
Előbb rosszul írtam a papírképes dolgot:
Csak akkor érdemes kivágni a pausz rajzot, ha többször is felhasználjátok. Amúgy a pausz rajzot megfordítva kell átrajzolni a kartonra (puha ceruzával).
Várom a többi kreálmányod!
Szerintem dekupázsold, az üvegmatricának nem jó, ha hő éri!
most vmi jópofa mintát keresek, amit lámpára rá lehet festeni! Van két fehér üveges ikea lámpa a hálóban, és arra kellne vmi dekor.... ez lesz az új projekt! :D ha eljutok odáig! :DD
meg feszített vászon képet akarok festeni a falakra! :D
:) Nem csodálom, jópofa!
Nézd csak! Szerintem ott is kell lenni!
elvoltam vele! :D sógornőm kislánya elmarta azonnal! :DDD
na akkor megnézem a függönyösnél! :DD
Én egy kisvárosban lakok, de itt pl. a függönyösnél árulják.
De édes! Már láttam ilyet! Jó kis meló lehetett kézzel. :)
és hol lehet kapni????
Siófok egy porfészek, és kimaradok minden jóból :DDD
a naplómba feltettem Nyulit :D ő saját készítés! :DDD
Hú, az tényleg nagy felület! Akkor kibontakozhatnál! :)
Függönyre lehet kapni mindenféle filc díszt, ami mágneses (kétoldalú). Aranyosak. Egy egyszerű függönyt nagyon jól feldobank. Mosáskor csak szét kell szedni.
Nagyon jók! Látom a kaspók a kedvenceid. :)
Én is azt készítettem, de egy békásat a nagyobbik lányomnak. Az is a naplóban van. Hullámkartonnal vontam be és volt egy béka üvegmatrica sablon, azt használtam fel, de dekorgumiból készült.
hát nekem a tetőtéri teraszajtó lett külön bejáratnak megcsinálva, aztán full üveg az egész! Nagyon lefedné, úgyhogy egyenlőre függönyt és díszeket kapott! :DDD
Egyszer majd rászánom magam, ha találok vmi frankó sablont! :D de még halogatom! :D amúgy ezt a fóliát használnám! Meg lehet kapni tekercsben öntapadós "ólom"csíkot is hozzá! szóval jó kis alkatrészek vannak.... :D
én is varrtam egyszer a praktikából egy cicát! :D teljesen kézzel! 10 órámba telt, helyes kis csíkos anyagból, de megérte, annyira nagy sikere volt!
a Lucas nevet kapta (a lucas a rongytigris mese után) :DD
majd délután lefotózom!
a kreatív újságok tényleg jók! érdemes venni őket! :D
Ezek egy gyerekszobai barkácsfüzetkéből valók. A lábuk gyönygyből lett volna eredetileg, de nekem nem volt akkora, így maradt a zsenília drót. A nadrágjukhoz csak ilyen mintás kartonom volt.
Miért nem? Te is ezzel a fóliával készítenéd? Ahhoz is csak egy jó sablon kell, de lehet absztrakt figura is, ahhoz meg ott a képzelet. :)
Van mindenféle kreatív újság (a legjobbak az osztrákok, németek) és vannak különböző kreatív barkács füzetecskék (ilyen sorozat pl: Színes ötletek, TOP barkácsötletek...a Cser és a Holló kiadónak vannak ilyen kis füzetkéi, de ünnepekkor pl. a Mariann kreatív újságok is megjelennek). Érdemes a nagyobb postákon körülnézni. A Praktikában is vannak nagyon szuper ötletek.
A lényeg: a sablon mellékelve van. Beszerzed a szükséges alapanyagokat. Általában kartonpapírral dolgozok és ragaszztóstiftet használok.
Átmásolod a sablonról az ábrát. Minden rész külön szerepel rajta. Úgy szokták javasolni, hogy ehhez használj pauszpapírt, arra rajzold a mintát, vágd ki és utána azt tedd a kartonra és rajzold körbe.
Az egyszerűbb változat: A kartonfölé rakd a sablont és rotringgal rajzold át. Így nem kell annyit vagdosni és így is jól látszódik (karcolás lesz a kartonon), csak világos helyen csináld.
Régebben raktam alá kopírozó papírt, de az általában összemaszatolta ahogy rátenyereltem.
Ha kivágtad az egyes részeket, akkor szépen összeragasztgatod . Általában a kisebbekkel kezdem (orr, szemek felkerülnek a fejre), aztán jönnek a nagyobbak: a fejet ráragasztom a testre (a test a sablonon van, hozzá igazítom a többi részt. Ilyenkor jó a stiftet használni, mert arról nem tud a fölösleg a sablonra folyni összeillesztéskor. ;)
A nagy meló inkább az, mire az ember a sok alkatrészt kivágja.
Lehet díszítésnél mozgó szemet használni, vagy masnit, gombokat, filcvirágot, papírbevonatú drótot, zsenília drótot...stb
A variációk száma végtelen. Nem kell a képen látható dolgokhoz ragaszkodni.
Pl a kutyás dobooz eredetileg festve van. Mivel elfogyott az akril festékem (az fed a legjobban), ezért krepp papírral vontam be. A füle, orra, arca, mancsa papírból lett volna, de volt, amit dekorgumival helyettesítettem. A szem mozgó szem lett volna, az már elfogyott, úgyhogy csináltam papírból. Van körvonalzóm, így a szabályos körök sem jelentenek gondot. :)
tettem én is pár dolgot a naplómba! az üvegfestős képeket, majd délután felteszem!
a konzervdoboz nálam ceruzatartóként funkcionál, gyönyörű napraforgós szalvétával! :D
sziasztok!
Babu marha jók a papír kis hollók! :DD
én is terveztem hogy a bejárati ajtó üvegjét tiffany szerűre megcsinálom, de nem mertem belevágni! :D
Amik az adatlapomon vannak, azokat egy most vásárolt könyvből raktam fel (Gudrun schmitt: Konzervdobozból ötletesen, ez a TOP barkácsötletek sorozat egy kis füzetkéje).
Ebben főleg gyerekekenk szánt dolgok, ajándékok vannak, csak a csajoknak (a fórumunkra) felraktam, hogy ilyen is van benne, amit konyhába, vagy bejárathoz is lehet rakni.
Ismerem azt a fóliát, de jó drága. :( A bejárati ajtó üveglapjára gondoltam majd egyszer kreálok valamit belőle.
Ismerem! Már láttam is miket készített! Ügyes! Azt mondta egyszer, hogy valahol a Balatonnál tanulta a technikát.
Nagyon klassz dolgokat csinálsz, akár árulhatnád is öket! Szerintem nagyon klasszak.
A zöldségtartó konzervesdobozokat hogyan csinálod?