Kreatívok klubja (beszélgetés)
sziasztok csajok :)
kísérletezgettem ma egy kis fa mintán és lettek is új kérdéseim :D
szoval krémszínű matt festékkel alapoztam a fát és szépia effekttel kinyomtatott képet tettem rá. nem egy műalkotás, de első próbálkozásként szerintem egész jó. olvastam repesztésről meg antikolásról, de nem szeretném, h rosszul süljön el, azokhoz azért kell még gyakorlás. viszont szeretném majd azzal feldobni, hogy fényessé teszem. mit ajánlotok ehhez? sima lakk/metál festék alapnak/ metál paszta/ öregítő lakk?
vagy más tippet és trükköt is szívesen fogadok :)
köszönöm szépen előre is!
mindenképpen fogok :)
bár még nagyon gyerekcipőben jár a dolog :-)))
szerintem addig, még rengeteg bugyuta kérdéssel foglak titeket bombázni :-)))
hát még magam sem tudom, h milyen anyagra fogom csinálni :-)
egy faliórát tervezek főként fényképekkel díszítve. a rendelhető fényképes órák ihlettek meg, úgy gondolom személyesebb, ha én készítem el. és remélem szebb is lesz :)
fát/parafát képzeltem el. a neten nem igazán tetszett a barkácsboltok kínálata, élőben hátha találok jobbat. ha mást nem, szerzek egy kisebb faliórát és ráeszkábálom egy parafa lapra.
remélem sikerül kivitelezni :)
hehe, úgy izgulok :D
Én még tapétaragasztóval nem dekuztam..
én úgy készítem,hogy ha pl,szalvétával dekorálok,akkor nagyon halvány réteg szalvétaragasztó,majd rásímítom a szalvétát,mikor szárad egy kicsit akkor szépen lekenem ugyanazzal a ragasztóval..bár én deku-ragasztó-lakkot használok..
ha pl,üvegre dekorálok,akkor azt több rétegben is lelakkozom..
bár azért jobb legalább a két réteg,mert ha olyan helyre teszed a kész dolgot,ahol porosodhat,akkor egy nedvesebb ronggyal le tudod később törölgetni..
Sziasztok lányok!
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
Az az igazság, még sosem dekuztam, és persze karácsonyi ajándék lesz, szoval nagyon izgulok, hogy szépen sikerüljön :)
Be is szerzem az alapanyagokat a napokban és elkezdek kísérletezgetni :)
Annyi kérdés még, hogy miután fixáltam a díszítést a deku/tapétaragasztóval, utána a felső részre is ugyanazt a dolgot kell kennem, vagy oda már lakkot? Vagy felülre 1 réteg ragasztó és 1 réteg lakk?
Köszönöm még egyszer, szép, kreatív napot nektek!
Szia, gyere csak! :) Még anno én indítottam.
Látom a lányok már leírtak sok mindent. Még annyit, hogy nem muszáj a drága dekuragasztót megvenni, a tapétaragasztó is jó erre a célra.
Szia!Szerintem is lehet sima papírra..végülis a decoupage-papír is van olyan vastag..sőt sima csomagolópapírral is lehet dekuzni..
én ha az előbbi papírt használom,akkor picit belemártom a kivágot mintát vízbe..majd a díszíteni szánt felülelte teszem..és jó sok réteg deku-lakkal átkenem..de a szalvétát,vagy rízspapírt jobb szeretem..sokkal szebb..:)
Kukk naplómba..:)
sziasztok!
most találtam rá erre a fórumra, s bár végigolvasni nem volt időm, de így első ránézésre nagyon jónak tűnik. szoval csatlakoznék, ha nem zavarok :-)
decoupage-ban jártas emberkék segítségét szeretném kérni. annyi lenne a kérdésem, h díszítésként kizárólag szalvétát szoktatok használni vagy lehet más papír is?
fényképekkel szeretnék díszíteni, alapvetően arra gondoltam, hogy sima papírra/zsírpapírra nyomtatom ki őket. szerintetek ez így kivitelezhető? esetleg ha van más ötletetek ezzel kapcsolatban, akkor azokat is nagyon szívesen venném.
köszönöm előre is, szép napot nektek!
Megnéztem,köszönöm!!! A gyerekeknek szeretnének ajándékot készíteni karácsonyra és úgy gondolom,hogy egy ilyen kis dobozkát ők is el tudnak készíteni.
Nagyon szépek a munkáid!!!!:)
Sziasztok!
Kiürült kerek mackósajtos dobozzal mit kezdjek? Tudnátok tippeket adni mivel és hogyan dekorálhatnám ki?
Szia!Írd be a "gugli"képkeresőbe,hogy falimatricák..rengeteg találat lesz..ezeket lehet bútorokra is tenni..lényeg,hogy ha meguntátok simán lejön..
egyre több helyen árulnak ilyesmiket..főként nagyobb kertész áruházak lakásdekorációs osztályain..nem akarok neveket írni..biztos tudod melyikekre gondolok..illetve vannak még azokban a bizonyos skandináv áruházakban is..:)
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
a férjemmel bútort készítünk a gyerekszobába.A kész gyerekbútorokon lehet látni különböző ,felragasztott képeket ,pl :lepke ,virág, focilabda stb.
Kérdésem az lenne ,hogy milyen anyagból vannak és hol lehet ilyet kapni.?
Segítségeteket köszönöm.
Azt a mindenit!! Néztem a naplódat, baromi ügyi vagy. Egyenlőre én még egyszerűbb rucit varrtam Rocconak, meg most álltam neki egy tönkölybúzával töltött fekhelynek, állítólag jót tesz nagyon :)))
Nagyon szép a kutyusod :D Kis csajos :D Az enyém kismacsó, neki nehezebb picit édi cuccokat csinálni XD
Szép a lámpás!
Kukk be hozzám is!:)