Kreatívok klubja (beszélgetés)
Nálam a dobozolás az fa dobozk dekupázzsal való díszítését jelenti. Felraktam a képeket a naplómba.
Ma én is voltam hobbyboltban, de egy nagy kaka volt. Egy csomag gyöngyöt vettem 150 ftért, oszt annyi. Rémesen drága.....brrr. Itt a helyi méteráru és nyomtatványboltba fele annyiért megveszek bármit. Csak egy apró példa: itt a szaténszalag métere 25 ft, ott a hobbiboltban, ugyanazé 60. Itt a ragasztópisztolybetét 30 ft, ott 140(!)....és ugyanakkora méretű.
És iit jöna képbe, hogy én miért vásárolok a vaterán, meg általában a neten. Itt a környéken egy csomó minden nincs, ami kéne. Ha felutazom Zaalaegerszegre, akkor a benzin 3000 Ft. Ha megrendelem neten, a postaköltség max. ezer....ráadásul van hobbiboltos katalógusom, ami olcsóbb mint a hobbiboltok és minden kapható.
Azért karácsonyi anyagokat ma vettem Zegen, de csak azért mert az a textilboltos csaj tök jó fej és a legdrágább anyag métere is csak 999 FT nála. Pedig Olaszországból hozza az anyagokat.
Úgy hívják,hogy szürke lemez.
Nagyon jó erős anyag.Vastagabb,mint a papírboltokban kapható színes kartonpapír.De végszükség esetén az is megteszi.
Mérd meg a táskát fektetve.
Számolj rá kb. 2cm-t.Aljára,oldalára,tetejére.
Pl.Ha 40x30x10 cm a táska,akkor egy 42x32x11-es doboz kell hozzá.
Ehhez a mérethez kell egy 64x54-es karton.
Mérj ki minden oldalától 11 cm-t és húzd meg egy jó éles késsel vagy sniccerrel.Ott lesz meghajtva a doboz ez lesz a magassága.
Ahol keresztezik egymást a csíkok,ott a sarkokat vágd ki.Ezután hajtsd fel és ragaszd össze a 4 oldalt bármivel.Sima ragasztószalag vagy festőszalag.Ez az alja.
A tetejénél csináld ugyanezt,csak azzal a különbséggel,hogy fél centivel nagyobb legyen.
Ill. Ehhez a mérethez 47,5x37,5-ös kartont vágj ki.Ugyanúgy fel kell jelölni,de most nem 11cm-el,hanem a szélétől csak 2,5cm-el.Kivágás és ragasztás.
Ha pontos volt a mérés-vágás,akkor rá kell,hogy menjen az aljára.
Ez a nyers doboz.Ha be akarod vonni valamivel,ajánlott telibe ragasztózni és úgy rásimogatni a díszpapírt.
Tapétaragasztó is jó.
Az oldalát egy hosszú csíkkal tudod "körbetekerni"az aljára egy sima fehér papír vagy bármilyen jó.A tetejénél meg telibe kell ráfektetni és gy felsimogatni az oldalára.
Tudom ez így nagyon bonyolultnak hangzik,pedig nem az!
Ha tényleg Te akarod szívesen küldök fotót az egyes lépésekről,meg ki is számolom Neked,ha adsz egy pontos méretet,meg egy emailt:))))))
Nálam igen,azt jelenti.
Én készítem az első lépéstől az utolsóig.
Tuuuudom, csak valahogy így jön a számra, azaz a kezemre :-OOO
AZ az igazság, hogy teljesen be vagyok gyulladva, hogy tudok-e valami jót csinálni.... :-((
Sziasztok!
Mit értetek dobozolás alatt???? Ti hajtogattok dobozt kartonból? Nekem is kéne egy nagy amibe belefér az aktatáska amit vettem a páromnak. De olyan drágák, hogy arra már sajnálom a pénzt.
Sziasztok!
Én nagyon nagyon sok mindent vettem már ott..húú..ha most kiszámolnám a postaköltséget,plusz utalási költséget..ááá..
viszont,így is megéri nekem,mert a gyerkőc ruhái így még mindig olcsóbb..csak új,újszerű,vagy alig használt cuccokat veszek..pl,magamnak vettem már új piros bakancsot is..:)
Vannak olyan butikok,boltosok,akik itt tartanak kiárusítást..bár nem kis időm megy el vele,mire mindent megnézek(éjszaka szoktam)..
Noncsinak a ruháit általában ruhacsomagként veszem..Persze vannak új ruhái is,de pl,a téli overállokat,pulcsikat,bélelt nacikat itt szerzem be..Eddig még nem volt gondom..egy eset kivételével,mikor eltűnt egy ajánlott csomagom..Ott kárpótolt a posta..
Én még soha nem vásároltam a vaterán és a tesz veszen, úgy látszik le vagyok maradva. Egyszer már nézegettem hogy egyáltalán mi is az, de úgy láttam hogy ha rászámolom a postaköltséget, nem biztos hogy olcsóbbra jön ki a vásárlás. Na azt hiszem majd még egyszer megnézem kicsit alaposabban is a dolgot.
Este egyébként már csináltam egy kis apróságot az ajándék részeként, persze nem árulom el hogy mit. De ez csak mellékes lesz, a fő ajándék az már lesz majd.
Sziasztok! Húúú kicsit le vagyok maradva! Még csak filózom ezerrel, hogy mi is legyen. Azt már tudom, hogy több kicsi ajándék lesz, azokkal talán könnyebben megküzdök...
én is vatera és tesz-vesz függő vagyok! :-OOO
hahóó, szép estét... :)
Én csak hétvégén állok neki az ajándéknak... de már csomó itt van a fejemben. :o)
Kell egy ifjú hölgynek is készítenem, Ő szokta intézni Bp-en a szállásomat, hm... pusztán barátságból, neki is kigondoltam már... szóval szép, kreatív időszak elé nézek. :)
Sziasztok!
Én is alkottam ez-azt..de nem mutatom meg..;)
Amúgy csajszik a postázást illetően..majd ajánlva kellene küldeni a csomikat..nem igazán szeretem gazdagítani a postát..nna de simán sem mernék semmit sem feladni..
:)))))))
Képzeld!!!!!!!!!!!!!!!!Én is dobozoltam ma egész nap:DDDDDD
Nem meglepő egy kicsit?:DDDDDD