Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kreatívok klubja fórum

Kreatívok klubja (beszélgetés)

1654. doxikri (válaszként erre: 1644. - Sutoczkine)
2011. nov. 9. 21:16

Nálam a dobozolás az fa dobozk dekupázzsal való díszítését jelenti. Felraktam a képeket a naplómba.

Ma én is voltam hobbyboltban, de egy nagy kaka volt. Egy csomag gyöngyöt vettem 150 ftért, oszt annyi. Rémesen drága.....brrr. Itt a helyi méteráru és nyomtatványboltba fele annyiért megveszek bármit. Csak egy apró példa: itt a szaténszalag métere 25 ft, ott a hobbiboltban, ugyanazé 60. Itt a ragasztópisztolybetét 30 ft, ott 140(!)....és ugyanakkora méretű.

És iit jöna képbe, hogy én miért vásárolok a vaterán, meg általában a neten. Itt a környéken egy csomó minden nincs, ami kéne. Ha felutazom Zaalaegerszegre, akkor a benzin 3000 Ft. Ha megrendelem neten, a postaköltség max. ezer....ráadásul van hobbiboltos katalógusom, ami olcsóbb mint a hobbiboltok és minden kapható.

Azért karácsonyi anyagokat ma vettem Zegen, de csak azért mert az a textilboltos csaj tök jó fej és a legdrágább anyag métere is csak 999 FT nála. Pedig Olaszországból hozza az anyagokat.

1653. szamóca41 (válaszként erre: 1652. - Sutoczkine)
2011. nov. 9. 21:15

Úgy hívják,hogy szürke lemez.

Nagyon jó erős anyag.Vastagabb,mint a papírboltokban kapható színes kartonpapír.De végszükség esetén az is megteszi.

Mérd meg a táskát fektetve.

Számolj rá kb. 2cm-t.Aljára,oldalára,tetejére.

Pl.Ha 40x30x10 cm a táska,akkor egy 42x32x11-es doboz kell hozzá.

Ehhez a mérethez kell egy 64x54-es karton.

Mérj ki minden oldalától 11 cm-t és húzd meg egy jó éles késsel vagy sniccerrel.Ott lesz meghajtva a doboz ez lesz a magassága.

Ahol keresztezik egymást a csíkok,ott a sarkokat vágd ki.Ezután hajtsd fel és ragaszd össze a 4 oldalt bármivel.Sima ragasztószalag vagy festőszalag.Ez az alja.

A tetejénél csináld ugyanezt,csak azzal a különbséggel,hogy fél centivel nagyobb legyen.

Ill. Ehhez a mérethez 47,5x37,5-ös kartont vágj ki.Ugyanúgy fel kell jelölni,de most nem 11cm-el,hanem a szélétől csak 2,5cm-el.Kivágás és ragasztás.

Ha pontos volt a mérés-vágás,akkor rá kell,hogy menjen az aljára.

Ez a nyers doboz.Ha be akarod vonni valamivel,ajánlott telibe ragasztózni és úgy rásimogatni a díszpapírt.

Tapétaragasztó is jó.

Az oldalát egy hosszú csíkkal tudod "körbetekerni"az aljára egy sima fehér papír vagy bármilyen jó.A tetejénél meg telibe kell ráfektetni és gy felsimogatni az oldalára.

Tudom ez így nagyon bonyolultnak hangzik,pedig nem az!

Ha tényleg Te akarod szívesen küldök fotót az egyes lépésekről,meg ki is számolom Neked,ha adsz egy pontos méretet,meg egy emailt:))))))

1652. sutoczkine (válaszként erre: 1650. - Szamóca41)
2011. nov. 9. 20:43
Igen azt már láttam :-) De ebből még nem tudom hogy kell.
1651. sutoczkine (válaszként erre: 1649. - Szamóca41)
2011. nov. 9. 20:41
És elárulod nekem, hogy és milyen papírból kell? olyat szeretnék ami stabil és nem esik azonnal szét.
1650. szamóca41 (válaszként erre: 1649. - Szamóca41)
2011. nov. 9. 20:39
Krea naplómban a 78-as bejegyzésnél meg tudod nézni milyen.
1649. szamóca41 (válaszként erre: 1644. - Sutoczkine)
2011. nov. 9. 20:37

Nálam igen,azt jelenti.

Én készítem az első lépéstől az utolsóig.

1648. vaczila (válaszként erre: 1647. - Bojsza)
2011. nov. 9. 15:47
Szerintem nem kell azon izgulni hogy jó lesz e az ajándék. Nyilván ki ebben ügyesebb, ki abban. De nem is az számít hogy gyári minőségben el tudunk e készíteni valamit, hiszen mi amatőrök vagyunk. Hanem az számít, hogy ebben benne lesz a szívünk, lelkünk, a jó akarásunk, a jó kívánságunk. És ezzel azt gondolom mindenkinek lehet örömet szerezni. Mert a legfőbb ajándék a szeretet, amivel ezt készítjük.
1647. Bojsza (válaszként erre: 1646. - 9536810fa1)
2011. nov. 9. 13:39

Tuuuudom, csak valahogy így jön a számra, azaz a kezemre :-OOO

AZ az igazság, hogy teljesen be vagyok gyulladva, hogy tudok-e valami jót csinálni.... :-((

1646. 9536810fa1 (válaszként erre: 1645. - Bojsza)
2011. nov. 9. 13:35
.. ez nem "párosdi"... Te neki, ő másnak, akit sorsoltak neki.... nem úgy van, hogy Te neki, ő meg Neked. :))
1645. Bojsza (válaszként erre: 1642. - E5bfff55e3)
2011. nov. 9. 13:05
Mi nagyon messze lakunk egymástól a "párommal" :-O de majd kitalálok valamit. Az a nagy bajom, hogy annyi ötletem van a magam kis szintjén, de itt a két kreatívos boltban sincs minden, ami kellene hozzá. Itt még nem karácsonyoznak :-O
2011. nov. 9. 10:27

Sziasztok!

Mit értetek dobozolás alatt???? Ti hajtogattok dobozt kartonból? Nekem is kéne egy nagy amibe belefér az aktatáska amit vettem a páromnak. De olyan drágák, hogy arra már sajnálom a pénzt.

1643. 4f8ae69d1b (válaszként erre: 1640. - Vaczila)
2011. nov. 9. 10:19

Sziasztok!

Én nagyon nagyon sok mindent vettem már ott..húú..ha most kiszámolnám a postaköltséget,plusz utalási költséget..ááá..

viszont,így is megéri nekem,mert a gyerkőc ruhái így még mindig olcsóbb..csak új,újszerű,vagy alig használt cuccokat veszek..pl,magamnak vettem már új piros bakancsot is..:)

Vannak olyan butikok,boltosok,akik itt tartanak kiárusítást..bár nem kis időm megy el vele,mire mindent megnézek(éjszaka szoktam)..

Noncsinak a ruháit általában ruhacsomagként veszem..Persze vannak új ruhái is,de pl,a téli overállokat,pulcsikat,bélelt nacikat itt szerzem be..Eddig még nem volt gondom..egy eset kivételével,mikor eltűnt egy ajánlott csomagom..Ott kárpótolt a posta..

1642. e5bfff55e3 (válaszként erre: 1641. - Bojsza)
2011. nov. 9. 09:55
Én is így vagyok, de szerintem jól becsomagolom majd, s remélem nem törik össze. Meg arra is gondoltam, hogy esetleg nem lehet-e megoldani személyes átadást, ha törékeny?
1641. Bojsza
2011. nov. 9. 09:43
Sziasztok! Kitaláltam valamit, de törékeny .... szerintetek?
1640. vaczila
2011. nov. 9. 05:30

Én még soha nem vásároltam a vaterán és a tesz veszen, úgy látszik le vagyok maradva. Egyszer már nézegettem hogy egyáltalán mi is az, de úgy láttam hogy ha rászámolom a postaköltséget, nem biztos hogy olcsóbbra jön ki a vásárlás. Na azt hiszem majd még egyszer megnézem kicsit alaposabban is a dolgot.

Este egyébként már csináltam egy kis apróságot az ajándék részeként, persze nem árulom el hogy mit. De ez csak mellékes lesz, a fő ajándék az már lesz majd.

1639. 93bb0fbb94 (válaszként erre: 1638. - Bojsza)
2011. nov. 8. 21:55
Nekem is ez volt az első gondolatom,hogy kisebbek,vagy egy nagyobb,viszont egy kicsi is lehet nagyon aprólékos munka:)Kitaláltam már nagyjából talán én is,elég sok dolog van amit készíthet az ember,bár azért gyakorlat is kell 1-2-höz:)Személy szerint én akármit csinálok,nekem az lesz az első:)Viszont örülök ennek a témának,mert már elég sok dolgot olvastam ezekkel a kreatív dolgokkal kapcsolatban,és elméletileg már elég sok kifejezéssel tisztában vagyok:)Tegnap bementem egy ilyen boltba,és nagyon tetszett hogy mennyi minden van,legszívesebben felvásároltam volna az egész kelléktárat:)És szerintem is ajánlva kell feladni,mert a sima leveleket simán lenyúlják.
1638. Bojsza
2011. nov. 8. 21:33

Sziasztok! Húúú kicsit le vagyok maradva! Még csak filózom ezerrel, hogy mi is legyen. Azt már tudom, hogy több kicsi ajándék lesz, azokkal talán könnyebben megküzdök...

én is vatera és tesz-vesz függő vagyok! :-OOO

2011. nov. 8. 21:29
Háááát......azt hiszem én most nem nagyon tudok hozzászólni itt az ajándékozáshoz......úgy készülődtök......:)))))))
1636. doxikri (válaszként erre: 1627. - Lunafénye)
2011. nov. 8. 18:46
Ááááá....csak vatera-függő. Nagyon rendes csajszi akitől venni szoktam.
1635. doxikri (válaszként erre: 1632. - 9536810fa1)
2011. nov. 8. 18:42
Nekem is pörög az agyam....3 vásár, karácsonyi műsor (oda is kell ajándék úgy cirka 200 gyereknek!), ajándékozások (nekem 2 fórumon), meg még a család, barátok......valaki?....kihagytam valakit?
1634. doxikri (válaszként erre: 1629. - 4f8ae69d1b)
2011. nov. 8. 18:40
Természetesen ajánlva és ha belefér a súlyba, akkor levélként küldjétek!!!
1633. doxikri (válaszként erre: 1628. - Szamóca41)
2011. nov. 8. 18:39
Azzal a különbséggel, hogy te állandóan dobozlsz, én meg csak alkalmi dobozoló vagyok!! :)))))
2011. nov. 8. 18:29

hahóó, szép estét... :)

Én csak hétvégén állok neki az ajándéknak... de már csomó itt van a fejemben. :o)

Kell egy ifjú hölgynek is készítenem, Ő szokta intézni Bp-en a szállásomat, hm... pusztán barátságból, neki is kigondoltam már... szóval szép, kreatív időszak elé nézek. :)

2011. nov. 8. 17:36
Azt hiszem kitaláltam mit fogok készíteni, de be kell szerezzek hozzá még 1-2 dolgot :-))) És csak is ajánlva, mert már veszett el levelem :-(
2011. nov. 8. 17:23
Tavaly is úgy mentek.Szerintem is ajánlott:)))))
2011. nov. 8. 17:17

Sziasztok!

Én is alkottam ez-azt..de nem mutatom meg..;)

Amúgy csajszik a postázást illetően..majd ajánlva kellene küldeni a csomikat..nem igazán szeretem gazdagítani a postát..nna de simán sem mernék semmit sem feladni..

1628. szamóca41 (válaszként erre: 1622. - Doxikri)
2011. nov. 8. 16:42

:)))))))

Képzeld!!!!!!!!!!!!!!!!Én is dobozoltam ma egész nap:DDDDDD

Nem meglepő egy kicsit?:DDDDDD

1627. lunafénye (válaszként erre: 1626. - Doxikri)
2011. nov. 8. 16:34
Ez mekkora ötlet!!!!!! :) Nagyon kis leleményes vagy! :)
1626. doxikri (válaszként erre: 1625. - Vaczila)
2011. nov. 8. 16:07
Én tavaly a vaterán vettem tök szép és olcsó anyagokat.
1625. vaczila
2011. nov. 8. 15:04
Amúgy a következő tervem amit csinálni akarok az oviba egy adventi naptár. Már vettem hozzá egy kis piros karácsonyi textilt, de még zöld is kéne. Hát persze hogy nálunk nincs semmi normális! Bosszankodom is miatta, mert nem áll szándékomba mostanában vidékre utazni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook