Kreatívok klubja (beszélgetés)
Gratulálok! Sok boldogságot, egészséget a babának és az anyucinak is! :-)
Karácsonyi hangulatom nekem sincs, de már most elkezdtem horgolni! :-)
Neked is nagyon szépen köszönöm! :-)
Itt az esős idő, jó alkalom egy kis kreatívkodásra. 2 hete elkezdetem valamit, amit azóta sem tudtam befejezni, azt hiszem ez a hétvége tökéletesen alkalmas lesz rá. Meg már gondolkozom a karácsonyi ajándékozáson is ha már annyira húznátok a neveket. Nekem ugyan még nincs karácsonyi hangulatom, de ha így folytatódik az időjárás, akkor valószínűleg hamarosan az is lesz.
Gratulálok nektek! Jó egészséget a mamának és a babának :)
Köszönöm! Nagy a boldogság! :-)
Sziasztok!
Régen voltam már itt köztetek, mert időközben kismama lettem és a közérzetem/hangulatom most kezd javulni. Eddig nem nagyon volt kedvem kreatívkodni, de már nagyon hiányzik és ezt jó jelnek tekintem! :-)
Ma varrogatok kicsit. Szeretnék készíteni ilyen has/derék melegítőt. Gondoltam egy pólómból fogom az elsőt megalkotni. :-) Végülis egy cső az egész nem?... Na, majd meglátjuk. :-)
Ha bármelyikőtöknek van ötlete vagy szabásmintája egy ilyen elkészítéséhez, nagyon szívesen veszem.
Sziasztok!Én azt hittem,már dolgozol..:)
én is benne vagyok..sorsoljunk!
Szerintem,akkor itt beszéljük meg,és ne a facen-mert úgy látom,ide jobban benézegettek..
Kriszti a fő húzó-sorsoló biztos!Várjunk meg mindenkit,és akkor jelentkezzünk úgy,mint legutóbb,hogy egymás alá írjuk a neveket..
Sziasztok! Sok időm nincs sajna olvasgatni, de azért néha vagyok. Leiahhh a karis húzást én már pödzögetem (így írjuk???) egy ideje :-O benne lennék, de jó lenne minél előbb. Januártól dolgzom, úgyhogy elég sok dolgom lesz az utolsó negyedévben, viszont ki nem hagynám az ajándékozósdit, ha lesz!
Nem tudom. Talán még ráér egy kicsit.
Sziasztok! Mi újság? Mikor húzunk karácsonyra? :)
Azt hiszem elő kéne vennem ismét a horgolótűt. Már tegnap is lett volna időm rá, de annyira álmos voltam egész nap hogy alig láttam ki a fejemből. Ma viszont nekiállok egy újabb figurának.
Szerintem meglehet, ha a füleknél az egyik fülhöz egy plusz szálat befűzöl akkor majdnem ilyen szép lesz, azthiszem :)
Amália légyszi nézd ezt meg!
[link]
Nagyon édes kis lánc gyereknek. Úgy nézem ez is ezzel a karkötős technikával készült. Vajon meg lehetne csinálni azzal a technikával is amivel a virágokat csináltam? Pl a rózsát? Szóval hogy úgy keresztbe fűztem a drótot a gyöngyökön, biztosan tudod mire gondolok. Vagy úgy nem mutatna olyan jól? Mert ez nagyon tetszik és egyszer megcsinálnám az ovisaimnak szülinapra vagy gyereknapra.
Végre befejeztem mára a házimunkát és van egy szabad délutánom. Lehet hogy ma is elmegyünk egy kicsit horgászni ha vége lesz az autóversenynek, ki kell találnom hogy mit vigyek magammal a stégre amivel eltöltöm az időmet. Lehet hogy maradok a varrásnál és összehozok pár ujjbábot.
:(
szerettem volna segíteni :(
nekem meg film alapján nem megy :)
képről rajzról jobban megy
Megnéztem de konkrétan tök hülye vagyok az ilyen rajzokhoz. Azt hiszem ehhez már ész is kell:)))
Viszont elkezdtem kihímezni a tornacsukámat. Holnap kész is lesz, majd mutatom.
tettem képet a naplómba ami alapján csináltam
Majd keresek a jou tubon valami bemutató videót. A rózsa virághoz is ott találtam és úgy már egészen könnyen ment. (Egyébként én is így vagyok, több dolog is félbe van.)
én is nézegettem a szövést és egy karkötő alatt meg volt emlitve hogy az nem szövés, igy rögtön utánanéztem és megtetszett:)
ez a 2. Karkötó csak az elsőn még nincs csat, de már készül a 3. :)))
Nagyon szép amit csináltál. Sajnos ezt a technikát nem ismerem, de majd ha lesz időm utána nézek. Most egy kicsit el vagyok havazva az évkezdés miatt, de elmúlik majd ez is.
Sziasztok!
Én is be-be nézek.
Most kicsit karkötőzöm :)
kipróbáltam a brick technikát és tetszik, igaz japán gyöngy kell hozzá mert az egyenletesebb, de abból "még" nincs készletem.
Nálunk rengeteg játék van az oviban, alig férnek el a polcokon de ennek ellenére sok társast, memóriát, bábot, stb-t csinálok. Egyrészt mert szeretek ilyesmivel foglalkozni, másrészt mert fejlesztő pedagógus is vagyok, úgyhogy minden játékkal célom van, harmadrészt mert a gyerekek szeretik a "házilag" készített játékokat. Van olyan is amit ott, együtt csinálunk. Nem baj ha nem olyan szép, nem baj ha hamarabb tönkremegy, de az mindig értékesebb a számukra és gyakran leveszik a polcokról.
Ha jól vettem ki a szavaidból, óvónő vagy. Akkor rendesen odateszed magad! Összekötöd a kellemeset a hasznossal. Amikor én voltam ovis, a kilencvenes évek elején, akkor úgy vittünk játékot az oviba, hogy otthon megcsináltuk. Anyukám csinálta a társasjátékot, más szülő mást. Persze annak anyagi okai voltak abban az időben-csak eszembe jutott. A mani napig emlékszem arra a kézzel készített játékra, pedig számtalan játék volt az oviban, és egy sem maradt meg az emlékezetemben.
A virágok végül is nem tartanak sokáig. 1-3 este megcsinálok tv-zés közben egy kis csokrocskát. De azt most abbahagyom. Este van rá jobban időm, viszont villany mellett nem nagyon látom, mert szemüveges vagyok. De majd azért néha előveszem. Nagyon tetszik a gyöngyszövés is, furdalja az oldalamat de még nem próbáltam és netről elég nehéznek tűnik. Sajnos nincs a környezetemben olyan aki megmutathatná. De ahogy magamat ismerem előbb utóbb meg fogok próbálkozni vele. Most 1-2 dolgot még az oviba szeretnék csinálni a napokban, sütiket a babakonyhába, meg egy kis dekorációt is az öltözőbe.
Láttam a kocsit, szép lett!
A virágot végül tapadókorongokkal rögzítem amellett, hogy a tüll masniba kötésénél is hozzávarrom a közepét. Na, ez gondolom, nem volt túl korrekt megfogalmazás. A tapadókorong a férjem ötlete volt. Van a fürdőszobában két polcocska három-három jó nagy koronggal, ideiglenesen átszerelem majd őket a virágra. Remélem, működni fog. :D
Nagyon szépek a "gyöngyvirágaid". Mennyit bíbelődsz egy-egy darabbal, mire elkészül?
További ajánlott fórumok: