Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Közterületen termő gyümölcs kié? fórum

Közterületen termő gyümölcs kié? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
71. globus (válaszként erre: 68. - Boldogzokni)
aug. 9. 09:47

Ááá, akikre gondolunk, tényleg szerencsétlenek, de tény, hogy legalább a saját kertjüket művelhetnék.

Más dolog, ha van mit aprítani a tejbe, és más, ha nincs ennivaló, utóbbi esetben ne válogasson a munkában.

70. tumbo2 (válaszként erre: 68. - Boldogzokni)
aug. 9. 09:46
a krumlit drága pénzért veszed,permetezed,ha hőség van megsül a földben,a szomszéd egy hétig nem volt itthon,tövig lerágták a krumplibogarak.hát megéri.ha meg sikerül,a navajonkik szemet vetnek rá.
69. tumbo2 (válaszként erre: 65. - Globus)
aug. 9. 09:42
erre nem lehet elfogadható magyarázatot adni.elhiszem,hogy éhes,azt is,hogy nincs pénze vetőmagra,szerszámra.de akkor mi a jóistennek kell 10 gyerek?mondjuk a fiúnak olyan telefonja van,anilyen nekem sosem lesz,igaz igényem sem rá.de a nagyanyjuk,aki fiatalabb nálam ,könyörög pár száraz zsömléért.de ha a krumplit kérte volna,gondolom kap.
68. boldogzokni (válaszként erre: 65. - Globus)
aug. 9. 08:32
Régen lehet, hogy így volt, de szerintem ma már nem. Én az ilyen lopást úgy tekintem, hogy lusta beletenni a munkát, a lopás kevesebb energia...
67. boldogzokni (válaszként erre: 47. - Globus)
aug. 9. 08:31
Van ajánlás, de 20-30 évvel ezelőtt nem foglalkoztak ilyennel, meg talán még a telkek is másként voltak felosztva.
66. tumbo2 (válaszként erre: 65. - Globus)
aug. 8. 09:58
csak az a baj,hogy olyan autóval járnak,ami nekünk sosem lesz,nekem nem baj,mert autóm sincs.de hogy egy rokonomra,aki polgárőr rágyújtották a házat,mikor 7 éves voltam,akkor jöttünk el Ercsiből.
65. globus (válaszként erre: 64. - Tumbo2)
aug. 8. 09:21
Tesóimnál is lopják a krumplit, kint van a földjük mezőn. Még anyu idejében kezdődött (tíz éve), de ő azt mondta, hogy ne bántsuk szegényeket, aki erre rászorul, az tényleg éhes.
64. tumbo2 (válaszként erre: 63. - Tumbo2)
aug. 8. 09:17
ha olvastad a hozzászólásokat,ne csodálkozz,ha senki nem vett semmit a kertjében.fényes nappal lopják ki a krumplit a földből.mondjuk az anyám tömött kacsáit éjjel lopták el.öreg létére ezért dolgozott velük.csak sírt szegény,a rendőrség ugyebár a nyomozást lezárta.
63. tumbo2 (válaszként erre: 61. - Dodi44)
aug. 8. 09:12
lehet,hogy filmen láttad,de vajon ott is ez a valóság.mert nálunk félnek hozzányúlni,a bűnöző kiverheti a rendőr három fogát,kap érte pár hónap felfüggesztettet.aztán röhögve kisétál.mondjuk azért szeretem én az amerikai akciófilmeket,mert ott aztán kap,aki megérdemli.hát gondolom nem az adócsalókat verik.
62. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 61. - Dodi44)
aug. 7. 22:20

Nem vetnemmossze Mexikot Angliával.

Ott azért lopnak fel csirkét, mert nincs mit enni szó szerint, en meg valamikor ker zsáknyi kaját hordok ki a kukába, mert a hajlektalanoknak derogal időre megjelenni.

61. Dodi44 (válaszként erre: 59. - Fat Black Pussycat)
aug. 7. 22:00

Mexicoban, a fiatalkoru auto tolvajokat elfogjak, es a rendorseg ott azonnal a megengedett buntetesben reszesiti!

A rendor hatra csavarja a kezeit, es azoknal fogva felfele huzza, hogy a laba eppen hogy erinti a foldet, a bunozo meg elore hajolva van. A masik rendor kihoz egy meteres lecet a kocsibol, a harmadik rendor lehuzza rola a nadragot, also nadragot, ott gornyedve all pucer hatsoval, es a rendor a leccel, egy nagyot vag a fenekere, az a bunozo meg ugy ficankol kinjaban, hogy rossz latni! Ezt a muveletet meg mesismetlik haromszor! Errol lattam a youtubon egy kis filmet.

A birosagok nem torlodnak ossze, elvesztett idejuk miatt, az ugygvedek, meg nem kerhetnek felmentest, es penzt.

60. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 53. - Bichi)
aug. 7. 21:20

Ilyet nem érdemes gondozni. Aztán ott leszünk ahol...


Mi a férjemmel lelegeltunk egy benőtt kertet régen.

Aztán valaki elkezdte gondozni. Többé nem mentünk oda.

59. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 58. - New(l))
aug. 7. 21:17

Nálunk baromi magas a lopási ráta, de nem annyira, hogy legyen egy biztonsági őr.Ha meg is csipunk valakit, végül kimegy az ajtón, mert nincs jogunk fenntartani, vagy kinyittatni a táskáját.

Én szívem szerint lassan és módszeresen vernem őket agyon.

A cég minden nap a selejtezett árut a hajléktalanoknak adja. Tehát eszik minden nap a mi kajankat, barmikor ihatnak, feltölthetnek vizzel a csapunknal, bejárnak a büdös; DE miért kell kuplerajt hagyni? Koszonetkent? Most épp nincs bónusz, de az ilyen faszkalaok miatt simán elntudjuk veszíteni. Meg amúgy is ... A budibol kell feltakaritani a lopott kaja maradékát, és naponta létezik az ülőkét.

Nem, erre nincs mentség. Falhoz, és ennyi. Ez a sopredek soha nem fog megváltozni.

58. New(l) (válaszként erre: 57. - Globus)
aug. 7. 21:02
Én akkor döbbentem le nagyon, mikor láttam, hogy egyesek a boltban kitett szőlőt csipegetik,aztán ott rohadnak a félig dézsmált fürtök. Ezt mégis hogy gondolja valaki? Kár hogy nem reggelizik meg reggelente míg körbeér.
57. globus (válaszként erre: 56. - Napsugár8)
aug. 7. 20:56

Sajnos ☹ Sógornőm kertjét minden évben kifosztják, betakarítás előtt. Éjjel, hétvégén, amikor nincs ott senki.

Régen a tolvajok kezét levágták. Ma az a szemlélet, hogy "pár szemet levehetek", csak az a baj, hogy mindenki így gondolja.

56. Napsugár8 (válaszként erre: 53. - Bichi)
aug. 7. 20:48

Mint amikor nekem volt fél hold szőlőm. Egyedül gondoztam, egyedül dolgoztam benne egész évben, senki nem jött segíteni.

Mikorra beérett, mentünk szüretelni minden sor!! mindkét vége!! kb. 30 méter hosszan, módszeresen leszüretelve!!! És ez minden évben így ment!

Vannak emberek, akik mindent 2x vesznek: először észre, másodszor el. Vastag bőrük van.

aug. 7. 16:30
nem tudom
54. Piroska52 (válaszként erre: 47. - Globus)
aug. 7. 16:07

Magról kelt a hátsó udvaron,engem nem zavar hogy átlóg,finom barack van rajta.

A másik kerítésnél az orgonám kúszott át a szomszédba, kérdeztem hogy mi legyen, őt nem zavarja, akkor el van ott, ha megunja majd kivágja.

53. Bichi
aug. 7. 15:46
Az alapfelállás szerintem, hogy normális, ha aki arra jár leszed 1-2 szemet, de az, hogy hozza a szakajtót, és az összeset leszedi az bunkóság, még akkor is, ha joga van hozzá. Nálunk is van az utcán, én permetezem, én metszem, én locsolom, és vicces, mikor én vagyok az, akinek nem marad rajta, mert még leérés előtt leszedik, de a legdühítőbb, mikor pl. a meggyet láthatóan éretlenül leszedik, majd felháborodva kiköpik, vagy amikor anyuci szerint jó móka, ha a gyerek addig cibálja az ágat míg az letörik...
52. New(l)
aug. 7. 15:25

Bárhol laktam, mindig evidencia volt, hogy ami át/kilóg a kerítésen, az a másiké.

Itt ugye a kérdés, hogy alapból kint növő fát ki legelhet... Ahol most lakunk, nem téma, az utcabéli kis gazdaság kecskéi boldogan megoldják, hogy ne legyen ilyen vitás helyzet. :)

51. tumbo2 (válaszként erre: 50. - Ghost👻)
aug. 7. 15:01
fejér megye
50. Ghost👻 (válaszként erre: 48. - Tumbo2)
aug. 7. 14:51
Nem tudom,merre élsz,de itt ilyen nincs.
49. tumbo2 (válaszként erre: 46. - Dzsenniferkata)
aug. 7. 14:50
persze,én is szívesen adnék.
48. tumbo2 (válaszként erre: 44. - Ghost👻)
aug. 7. 14:48
pedig képzeld el,hogy van.a nő tőlem kérdezte meg,hogy mi van ráírva a levesre.a férje nálam festette a nyárikonyhát,fel kellett írni,hogy mit vegyen a boltban,aztán odaadta a boltosnak.58 éves.mikor dolgoztam,hát az már régen volt,a nő írni,olvasni nem tudott.de számolni valahogy igen.bár lehet,hogy nem vette volna észre,hogy a boltos átvágja.de voltam az sztk-ban,mikor megkérdeztek egy fiatal nőt,mikor született,előkotort egy cetlit.
47. globus (válaszként erre: 29. - Piroska52)
aug. 7. 14:46
Van valamiféle ajánlás, hogy milyen fát mekkora távolságra lehet ültetni a kerítéstől.
46. Dzsenniferkata (válaszként erre: 30. - Tumbo2)
aug. 7. 14:44
Nálunk a zártkertben olyan van, hogy a szomszédból átjött málna. A gyökere is itt volt úgyhogy mi szedtük. A szomszédban idénre kiveszett, most kért az őszre töveket.
45. globus (válaszként erre: 25. - Enissa)
aug. 7. 14:44
Szerintem régebben nem így volt. Anno apám levágta az átlógó ágakat. Akkor lehet perpatvar belőle, ha rohad a gyümölcs, tele van darázzsal, netán kigyerek lakik odaát.
44. Ghost👻 (válaszként erre: 43. - Tumbo2)
aug. 7. 14:38
Nem nézek senkit annyira hülyének,hogy feltételezzem,hogy nem tud olvasni.
43. tumbo2 (válaszként erre: 41. - Ghost👻)
aug. 7. 14:36
ja,ha tud olvasni.
42. tumbo2 (válaszként erre: 38. - Boldogzokni)
aug. 7. 14:35
mikor a szomszédnak még megvolt a meggyfája,jó pár ág átnyúlt.a fiú szedte a meggyet,benyúlva a kerítésen,mikor mondtam neki,ezt tán nem kéne.bocsánatot kért.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook