Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 3. kerületi kutyások!! Van köztetek olyan akit közterületesek megbüntettek, mert szabadon szaladgált a kutyátok!? fórum

3. kerületi kutyások!! Van köztetek olyan akit közterületesek megbüntettek, mert szabadon szaladgált a kutyátok!? (beszélgetős fórum)


2011. júl. 20. 21:23
Szegeden merre van kutyafuttató?
18. Zkelah
2011. júl. 20. 21:01

Kedves, hogy felháborodtál, köszi a felkiáltójelet is, elfér a polcon. Vannak állataim, szeretem is őket, de mindegy.


Igen, tudom, hogy szar, ha pórázon kell neki lenni, de ezt a szabályt nem véletlenül találták ki. A kutya egy olyan állat, ami lehet veszélyes is. Lehet, hogy a tiéd nem az. Lehet, hogy nem is lesz az sosem. De ezt előre senki nem tudhatja. Egyetlen egy kutyáról sem lehet eldönteni, hogy most akkor ez mászkálhat szabadon, de emez meg nem, amaz megint igen, de ezek nem stb. Éppen ezért a többség védelmében találták ki, hogy nem lehet sétáltatni póráz nélkül a kutyát. Máshogy nem is lenne értelme. Ez a szabály nem a futtatók létéhez - nem létéhez kötődik, hanem a kutyákhoz magukhoz. Kutya szabadon nem sétálhat. Ha van futtató tök jó, mert elviheted oda szaladgálni. Ha nincs akkor nincs és akkor SEM szaladgálhat szabadon. Te csak a saját házadban és kertedben döntheted el, hogy elengeded-e vagy sem, kint az utcán és a parkban már nem. Ez van, ezt kell szeretni, hiába sértődsz meg, nem hülyeség. És annak sincs sok értelme, hogy mindjárt neki támadsz annak, akinek van annyi sütnivalója, hogy belátja miért van ez így.

17. pillangó28 (válaszként erre: 15. - Zkelah)
2011. júl. 15. 11:04

Ne haragudj, de miről beszélsz!?? Pont azt írtam, hogy biztosítsanak helyet a kutyáknak!


Amúgy... nagy állatbarát lehetsz! Abba bele sem gondolsz, milyen lehet a nyomorultaknak állandóan pórázon lenni, hogy nem szaladhatnak egy jót!?


Én úgy veszem ki a szavaidból, hogy gyűlölöd az állatokat!!! Egyébként, meg ha nincs segítő ötleted, ne oszd az észt! ;) Mert köszönöm, de a gonoszságaidra nincs szükségem! :)))

16. 5bfba16667 (válaszként erre: 15. - Zkelah)
2011. júl. 15. 07:57

Ne haragudj, de hol olvastál olyat, bármely gazditól, hogy szabadon akarja engedni a város közepén a kutyáját?


A lényeg, hogy legyen hely, ahol biztonságosan el lehessen engedni az ebeket. Biztonságban legyen ember, és kutya is. Mert mind a kettő fontos..

15. Zkelah (válaszként erre: 8. - Pillangó28)
2011. júl. 14. 22:48
Hát szerintem meg ez teljesen független attól, hogy van-e futtató, vagy nincs. Ha van ha nincs a kutyák akkor se szaladgáljanak szabadon, és ha ezt nem látják be a gazdák maguktól, akkor bírságolni kell.
14. pillangó28 (válaszként erre: 12. - B4c06bc553)
2011. júl. 14. 21:36

Szia!


nem engem bírságoltak meg! :)

igen, a kutyásokkal már megbeszéltük, hogy szólunk az önkormányzatnak, hogy csináltassák meg a kerítést, mert így semmi értelme a kutyafuttatónak!!!

ki mondta, hogy leesik az ujjunkról a gyűrű! de addig nem fogunk kigazolni, míg a kerítést meg nem csinálják. értelmetlen!


az én kutyám ha elengedem is biztonságban van!

szófogadó! nem rohangál össze-vissza.

13. b4c06bc553 (válaszként erre: 9. - 5bfba16667)
2011. júl. 14. 12:13
Nekem is van két kutyám. SOHA nem engedem el őket, csakis a futtatóban! Még a bekerítetlen sétáltatóban sem, mert tudom, hogy odamegy bárkihez, elfut ha lát egy csinos kutyalányt és tökre nem érdekli őket sem az autóút, sem a villamos - nekiszalad! Ezt nem akarom, marad a póráz. Majd ha olyan helyre megyünk, ami körbe van zárva, akkor ott mehetnek!
12. b4c06bc553 (válaszként erre: 8. - Pillangó28)
2011. júl. 14. 12:10

Ha viszont ilyen elhanyagolt állapotban van, akkor hívd ki az önkormányzati képviselőt, és fellebbezd meg a bírságot!


Megjegyzem, hogy néhány gazt a gazdik is ki tudnak húzni, hogy a kutyájuk biztonságban legyen, mert bizony én inkább rendet tennék néhány gazdával azon a kis helyen, csakhogy ne szaladjon a kutyám az autók alá!

Nekem sem esett le a gyűrű az ujjamról, amikor a rendetlen gazda után összeszedtem a sörösdobozokat és a kutyakakát!

Ha én nem teszek meg semmit, akkor mástól miért várjam el?

11. 5bfba16667 (válaszként erre: 10. - Pillangó28)
2011. júl. 13. 10:14
Na az én picúrom odamenne. Ezért is teszem pórázra. Annyira imádja az embert (bármely formában (férfinő,idős, baba:D), hogy rohanna. A másik fél nem mindig partner.. Bár általában igen:D
2011. júl. 13. 09:49

Nekem egy nagy fehér amerikai bulldogom van!!!

:)

Ő is maximum halálra nyalna valakit! :D

de nem megy oda az idegenekhez, szépen sétál mellettem.

:)))

2011. júl. 13. 09:31

Nálunk el lehet engedni a 8kgnál kisebb ebeket. Mi beleesünk ebbe a kategóriába. Sajnos ezen kitétel miatt sokan úgy gondolják, hogy a marha nagy kutyákkal ugyanúgy lehet póráz nélkül sétálni. Megjegyzem, hogy mi 2 méterre lakunk az erdőtől, sétára mindig viszek pórázt, és amint jön bárki, fel rakom, a méretes, 6kg-s westiemre:D


A marha nagy angol dog, meg rástartol a mini kutyámra. a gazdi meg csak néz, és tátja a száját. Szóval én megértem, igenis kell az a póráz. Sok ember fél, és a kutya is kiszámíthatatlan. Egy szag, egy gesztikuláció, sosem tudhatod h mit hoz ki belőle.


Csak hát ott a másik oldal, a kutyás oldal, hogy igen, hordjuk pórázon az ebünket, de akkor adjanak lehetőséget a futtatásához is. Ez nem fura, mindig így van. Venni, beszedni a pénzt nagyon könnyű, adni érte, esélytelen. Pedig nem lenne nagy ügy egy kis részt elkeríteni. De még ez sincs meg..


Budafok tétényben lakom már (Anyuméknál szabad elengedni a kutyust), itt még nem találtam egyetlen egy darab nagyobb zöld felületet sem, ahol egy picit el lehetne engedni a kutyust. Ráadásul még a kicsike zöld felületeket is lebetonozták a kertek előtt. Már az sem zöld..


Semmilyen lehetőséget nem adnak a kutya helyes tartására. De emellett sajnos egyetértek azzal, hogy póráz nélkül sétáltatni bármekkora kutyát, mérhetetlen nagy felelőtlenség.

Még az én apró ebemnél is, aki maximum halálra nyal valakit. Ez van. Talán majd változik. Valamikor:(


Bocsi, h hosszúra nyúltam.

2011. júl. 13. 09:08

Kutyafuttató?? :D

Viccelsz!?

persze, hogy van! csak éppen hiányzik az oldala,, a másik felén tele van lyukkal.. szóval nincs is értelem, ráadásul olyan kicsi, hogy két kutyánál több el sem fér benne!

a térdig érő gazról meg már ne is beszéljünk!! :)


jaja.. nem mindenki szereti a kutyákat.. ezt megértem!

Meg sokan félnek tőle!

ez is ok.


de ha ez így van, és szabály van rá, és megbüntetnek 30.000 Ft-ra, akkor legyen már olyan hely kialakítva, ahol szaladgálhatnak!! Úgy már jogos lenne!

de így nem az! szerintem! és még sok kutyás szerint!!!

2011. júl. 13. 06:53
Jól teszik.
6. b4c06bc553 (válaszként erre: 1. - Pillangó28)
2011. júl. 13. 05:46
Van a III. kerületben is kutyafuttató, csak biztos nem a közvetlen környékeden. Sajnos ha egy ilyen van, akkor már büntethetnek azért, hogy a kutyád póráz nélkül szaladgál.
5. Zkelah (válaszként erre: 1. - Pillangó28)
2011. júl. 13. 03:03

Ez nem csak a harmadik kerület, gyakorlatilag csak a kertedben meg a futtatóban engedhetnéd el a kutyát, csak ezt sokan nem veszik figyelembe sajnos.


Nyilván rossz neked, hogy a kutyád nem szaladgálhat, de onnantól kezdve, hogy kimégy a kutyáddal a saját házadból már nem magánügy a szaladgálás kérdése, hanem közügy és teljesen jogos, hogy nem szaladgálhat szabadon. Nem minden kutya kedves és jól nevelt, nem minden ember szereti a kutyákat, sok ember fél tőlük, akármi is van balesetek történhetnek, amit meg kell előzni.


persze a te kutyád rendes és sosem volt vele baj, meg biztos nem is lesz stb. stb. Ez viszont nincs a homlokára írva egy kutyának sem, ha rendes kutya szaladgálhatna, akkor a harapós is, mert ki dönti el, hogy melyik milyen?

2011. júl. 13. 03:00

Ez mindenhol így van.

Egy bácsinak kiszökött a kutyája,az egyik szomszéd utcából-őt is hasonló összegre bűntették.

3. Bcicus (válaszként erre: 1. - Pillangó28)
2011. júl. 13. 02:55
Ez nem csak a 3. kerületben van és teljesen jogos.
2. Havran (válaszként erre: 1. - Pillangó28)
2011. júl. 12. 22:26
Én még ilyenről nem is hallottam,pedig a környéken lakom.
2011. júl. 12. 19:01

Most értem vissza kutya sétából, és hallom, hogy a közterületesek, itt portyáznak mostanság,,, és 30.000 Ft-ra büntetik azokat akik elengedik a kutyájukat, hogy szaladjon pár kört...

Nem túlzás ez egy picit????

Jahhh és persze, rendes kutyafuttató az nincs!!!

Inkább a lármázó alkoholistákat tüntetnék el az ablak alól.. mert egész éjjel itt hangoskodnak!

:SSS

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook