Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Köztemetés megfizettetése fórum

Köztemetés megfizettetése (beszélgetés)

1 2
12. 12d083b51b (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2018. márc. 4. 14:26
Néhány éve lett rá törvény: az önkormányzatok felé bármilyen jogcímen van is tartozás (gk. adó, ipa, stb. stb.) az egyéb adók címén behajtható. Vagyis átadják a nav-nak, aki a megszokott úton: először bankszámlát takarít, majd munkabérből letiltat, és ha az sincs, ráterhelik az ingatlanra, stb. stb.
2018. márc. 4. 14:24
régen volt olyan,hogy temetési segély.ma már nincs.vissza kell fizetni az utolsó petákig.
10. ab61752c45 (válaszként erre: 1. - Pengő Gyöngyi)
2018. márc. 4. 14:21
biztos,mert,ha van valamilyen vagyona,tök mindegy,hogy jutott hozzá.
9. kisj
2018. márc. 4. 14:19
Lehet, hogy 1-2 évbe is beletelik, de a kamatok addig legalább szépen gyarapodnak, meg a végrehajtóirodák is ráteszik a maguk kis hasznát.
8. kisj (válaszként erre: 7. - Fincsi5)
2018. márc. 4. 14:16

Ami késik nem múlik.

Előbb-utóbb megérkezik az a letiltás, ha nem fizeti vissza.

7. fincsi5 (válaszként erre: 4. - Pengő Gyöngyi)
2018. márc. 4. 11:55

Szerintem csak próbálkoznak, mert ha jogos lenne, már letiltották volna pl. fizetésből.

Ám ezt csak én gondolom.

De, ha itt nem adnak választ, megkérdezem.:))

6. gizus58 (válaszként erre: 4. - Pengő Gyöngyi)
2018. márc. 4. 10:03
Az önkormányzat csak megelőlegezi a temetés költségét, és a hagyatéknál, visszaköveteli, illetve, az elhunyt hozzáartozóját megfizetésre kötelezi.Minden önkormányza visszaköveteli a költséget . Ha beírod a keresőbe, hogy köztemetés, kidobja a szabályokat.
5. 12d083b51b (válaszként erre: 4. - Pengő Gyöngyi)
2018. márc. 4. 09:57
Ha csak nem a köztemetésről szóló törvényben, de én még sohasem néztem.
4. Pengő Gyöngyi (válaszként erre: 3. - 12d083b51b)
2018. márc. 4. 09:38
Valahol le van írva vajon, hogy a köztemetésnél nem nézik, hogy van-e hagyaték? Vagy ez csak egyszerűen így szokás?
3. 12d083b51b (válaszként erre: 1. - Pengő Gyöngyi)
2018. márc. 4. 09:23

A szülőtartási kötelezettségről szóló törvény nem mérlegeli, hogy a gyermek fog-e örökölni valamit vagy nem! Így ez alapján az elhunyt temetési költsége is a közvetlen hozzátartót, ill. a gyermeket terheli.

Ha nincs örökös, akkor automatikus az állam általi temetés.

Lehet kérvényezni is, de ez esetben megvizsgálják a kötelezettek anyagi helyzetét, és attól függ, hogy az önkormányzat felvállalja-e, vagy nem.

Tehát arra hiába is hivatkozol, hogy nem örököltél tőle semmit. Temetési költségnél ez nem hat meg senkit.

Bankhitel, egyéb tartozás megfizetését valóban csak az örökölt vagyon erejéig követelhetik tőled. De ez teljesen más.

2018. márc. 4. 09:13

Szerintem igen,mert a törvény nem az élőket ,hátra maradottakat védi..Tapasztalat...

Minden megörökölhető ,még az adósság is,sajnos..

2018. márc. 4. 08:50

Szerintetek behajthatja az önkormányzat a köztemetés árát olyan személytől, aki - bár az elhunyt gyereke - sosem segítette az elhunyt a gyermeket semmivel, nem hagyott rá örökségül semmit?

Köszi, ha válaszoltok.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook