Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Akkor még bízhatunk a lemorzsolódásban :)
Igen, egy cikkben írták, hogy ennyien jelentkeztek.
A 9100 nem csak a vizsgára jelentkezők száma? Állítólag sokan nem szoktak elmenni a hatosztályos felvételire.
Nem az átlagot gondoltam, hanem a behívási határt a felvételit írók számára támaszkodva. De valóban figyelmen kívül hagytam, hogy most többen menekülnek és próbálják a felvételit kevésbé acélos tudással is.
Erős idegzetűeknek az egyszerű megoldás:
[link]
Így kábé fityfiritty volt az egész. Egy ismeretlennel.
Én felkészítettem a gyereket, hogy arra mennek, hogy szívassák őket a pontok széttolása érdekében, de azért na!
Gyerek is, én is, más családtag is úgy értelmezte, hogy ha számokat módosítja akkor szintén 103-om az eredmény.
A fiam hamarabb csinálta a 10-est mint a kilencest, nem is maradt rá ideje.
És akkor jönnek a szövegek, hogy nyugtassuk meg a gyereket, hogy nem ezen múlik hova kerül. De, ez 7 pont, ott ahol sokszoros a túljelentkezés ez nagyon számít. És akármit is találnak ki jogorvoslatra valaki rosszul fog járni vele.
Még nem hallottam, hogy ezért valaki vállalta volna a felelősséget...
Nálunk az osztályban a trapézos verte ki még a biztosítékot, mert ilyen feladatot nem nagyon csináltak órán. Mindig csak négyzet vagy téglalap alapú hasábokkal volt feladat. De azt hiszem, ez a tanár hiányossága volt és nem a felvételiztetők hibája.
Ez jó kérdés, hogy miért nem ellenőrizték többen, hogy félreérthető?! Olyanokkal is el kellene olvastatni, akik akkor látják először és esetleg nem matektanárok.
Az utolsó két egyenletet ha felírta, abból már tényleg ki lehet számolni. De szerintem sokan nem így értelmezték. Én sem így értelmeztem volna. Nem vagyok naív, nem hiszem, higy visszavonnának egy feladatot, de nem hiszem el, hogy senki sem olvasta el jóváhagyás előtt.
Ilyet biztos nem csinálnak, hogy egy feladatot figyelmen kívül hagynak. Vagy volt ilyen már a felvételi történelmében?
Én ahogy elolvastam a feladatot, rögtön rosszul értelmeztem, így 3 ismeretlenre 2 egyenletem lett.
x+y+z=103
x+2+2y+z/2=103
A gyerekem szerencsére jól értelmezte, de jól belekeveredett a megoldásba, pár pontot azért biztosan szerzett vele.
x+y+z=103
x+2=2y=z/2
Ez minimum három egyenlet, de akár négy is lehet.
Így őszintén szólva, nem örülnék, ha teljesen kitörölnék a feladatot.
Pont most írtam le a véleményem. Szerintem figy3lmen kívül kellene hagyna a tízes feladat eredményét, annyira pontatlan a megfogalmazás. Egy nagyon könnyű példából sikerült egy igen nehezen megoldhatót írniuk csak azért, mert a portást kérték meg, hogy fogalmazza meg a feladat szövegét. Ha most érintett lennék, nagyon fel lennék háborodva.
Nyolcadikos matek. Olvastátok?
[link]
Én is ebben bízom. A +3 még szerintem belefér nekünk, bár az álomsuli valószínűleg nem lenne meg. Nagyon-nagyon izgulok, hogy ténylegesen milyen pontokat sikerült szereznie a gyerekemnek.
Az a kérdés, hogy ennek a plusz 12% diák egyenletesen oszlik-e el a potja vagy olyanok is felvételiztek most, akik korábban nem vágtak volna bele, mert nem érezték esélyesnek, de most már mindenki menekül. Nekünk van olyan ismerősünk, aki teljesen esélytelenül is megpróbálta (alapvető hiányosságai vannak matekból és magyarból is), hogy hátha mégis sikerül valahova, akárhova elmenekülni az általánosból.
A 2018-as hatosztályosnál kizárt, hogy magasabb lenne. Akkor extrém könnyű volt a matek.
Én legrosszabb esetben 3 pontban bízom.
Lehet a 2018as ponthatároknál kicsit magasabb lesz az idei behívás, mert 2018ban 8100 felvételiző volt, idén meg 9100.
Úgy tűnik, hogy az átlagpont ott lesz, ahol 2018-ban volt, vagy más szóval 1-2 ponttal a tavalyi átlag felett. Az a kérdés, hogy a behívási pontok számszerűen mennyire követik le pontosan az átlag változását.
Ugyanígy. Még nem gondoltam végig így a vasárnapi ebédfőzés közben😂
Nem örülök ezeknek a magas átlagoknak. Szerintetek mennyivel fognak nőni a hatos behívási pontok? E5, Api, VPNé, Trefort, Toldy, Városmajori?
A cikk szerint
6.-os vizsgázók: magyar 35,9 – matek 31,9
8.-os vizsgázók: magyar 37,5 – matek 28,6
És ebből még 5-7 pont lejön, mert ez az AKG-é.
A matek fogja megszórni a pontokat.
Ez így igaz. Én a 6osztályos átlagokat várom nagyon. Az akg által közzétettek alapján az idei a tavalyinál egy picit könnyebb volt. Nem túl bíztató!
Szabad a pálya, lehet együtt latolgatni az esélyeket név nélkül. Attól lesz élő a fórum, hogy a résztvevők azzá teszik.
Így van, ez a fórum anno sok éven át működött Levia nélkül is :) Aki nem fb csoportban szeretne beszélgetni, az nyugodtan írhat továbbra is, nem szűnt meg ez a fórum, hiszen itt van. Csak mondom. :) mindig olyan lesz, amilyenné a lakói teszik. Ha tapaszralatokat írtok, mindig lesz, aki válaszol. Ha csak a linket kéritek el, akkor nem biztos. :)
Kezdjetek el beszélgetni. Az öreg motorosok is így kezdték. Lehet okuk volt platformot váltani. De persze nem kötelező semmi. Ez a szép benne. Szabad a pálya. :-)
Az AKG-ben az országosnál magasabb szokott lenni az átlag, a tavalyihoz képest talán lehet majd látni, mennyire volt tényleg könnyű vagy nehéz az idei felvételi.
Az országos átlagnál mindig magasabbak szoktak lenni az akg-s átlagok.
Mindenki csapot-papot itthagyott sajnos. Szerintem a másik platform teljesen más célra alkalmas.
Sajnos tényleg meghalt :( Pedig olyan jó lenne most együtt latolgatni az esélyeket! Név nélkül azért sokkal közlékenyebbek az emberek.
További ajánlott fórumok: