Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Gyerekeim ma délután megkapták az első oltásukat a Bethesdában. Jól szervezett volt az egész és nekünk nem is kellett várni. A két gyerekem egyszerre ment be az orvosi szobába. Ott több oltópont van (8 vagy 10), még így is, hogy folyamatosan szállingóztak be a gyerekek és felnőttek, mindenki hamar sorra került. Én meglepődtem, hogy felnőttek is jöttek, azt hittem egy időintervallumban csak gyerekeket oltanak.
Gyerekeimnek egyelőre semmilyen oltási reakciójuk nincs (kopp-kopp), remélem nem is lesz mert vasárnapra terveztünk sétálgatós családi programot.
A Magyar Rarzfim Kft. táborában vannak?
Egy napon, egy órában született ikreim ugyanazt a Pfizert kapták 2 napja és az egyiknél 37,1 volt tegnap reggel és ennyi volt az oltásreakió; a másik tegnap fejfájással és 37,7-el ébredt, majd este is 37,6 volt. Karfájdalom volt mind2nél. Mindenki másképp reagál. Nekünk most rajzfilmtáborban vannak Óbudán, és az ismétlőt is egy "szünetben" kapják, sem edzőtábor, sem elutazós nyaralás, de pl hétfőn edzőtábor és meg sem fordult a fejemben hacsak nincs egyikük/mind2 kifejezetten rosszul hogy ne küldjem őket. A trombózisnak, a myocarditisnek vannak jelei, mondtam nekik ha bármi furát tapasztalnak szóljanak. Az egyik olyan hipochonder hogy ő szólni is fog, ha semmi sem indokolja akkor is, a másikra meg ránézek az oltást követő 3-4 napon. Mi így éreztük biztonságosnak, az egyiknek 3 napos ottalvós jelenése van aug.15-től a másik pedig napi 1,5 órát fog BKV-zni. A harmadik szintén 30 fős osztályt kezd szeptemberben de ő még nincs oltható korban. De amúgy nekem is van barátnőm, ismerősöm aki kivár és abban a helyzetben amiben ő/ők vannak én meg is értem.
Szuper! Így megnyugodhattatok!
Igen, másodiknak a pfizert kapta!
Minden esetben az orvosnak kell mérlegelni! A pfizert kapta végül?
A Xantus elődjében végeztem a kilencvenes évek közepén, már akkor ez volt az ünneplő... #dolgokamiknemváltoznak
Szia! Én is ott voltam tegnap a Móriczban:) Ti melyik osztály??
Én pár percet álltam sorba, 11 - 11.30 körül lehetett, nyakkendőért, ami igen, nagyon csúnya:) De nekem is volt anno matrózblúzom, kb ugyanilyen kategória, szerintem ezzel nincs gond, én még nem sok egyenünneplőt láttam, ami mindenkinek tetszene:)
Anyukám vérrögösödés miatt nem kaphatta meg az Astra második oltást...:( én parás lettem azóta
De való igaz, hogy minden gyógyszernek, oltásnak van mellékhatása
Valóban ez is - mint minden - függ attól, hogy kiről van szó. Mármint melyik gyerekről és melyik szülőről. Sokszor alábecsüljük a gyerekek ítélőképességét, máskor meg kicsit túl. Nem egyszerű. Az biztos, hogy a legmegnyugtatóbb a többség számára az lenne, ha otthon lehetnének együtt ebben az időszakban. Valószínűleg a dolog kimenetele nem különbözne, csak pszichésen más teher.
Igen, nem vettem észre hogy írta. De továbbra is azt gondolom (saját gyerekeimre alapozva) hogy táborban a figyeljen oda szokatlan dolokra és szóljon stb. teljesen meddő tanács. Kamaszok, tanárok, sok gyerek egy rakáson nagy bezártság után. Minden szokatlan nekik.
Írta, hogy lány, csak az időzítésre koncentráltál. Egyébként meg bárkinél előfordulhat, csak a statisztikailag vannak előrébb a 30 év alatti fiúk. Ahogy te is írtad, amennyire csak lehet figyelni kell őket. Meg nyilván nem megijeszteni, de meg kell őket kérni, hogy figyeljenek bizonyos dolgokra és szóljanak, ha valami szokatlan tapasztalnak magukon.
Ez igaz. Én végig azt gondoltam hogy Somamnak fia van. Lánynál kevésbé aggasztó.
Mi az oltással kapcsolatban azt tapasztaltuk hogy vagy mindkét oltásnál erős reakciót, lázat, izomfájdalmat okozott (Szputnyik, AZ) vagy egyáltalán nem okozott semmit egyik oltás se (Pf) . Mondjuk ez nem nagy minta, 1-1 és 3 fő.
Az Astranál az elsőnél szokott lenni, a másodiknál nem jellemző. Valószínüleg ti akkor szerencsésen megúsztátok:) A gyerkőcnek drukkolok, hogy neki se legyen semmi!
A vizsgálatok szerint főleg a fiúknál veszélyes, szerintem ez már belefér.
Nekünk az első Astra után semmilyen tünetünk nem volt. Remélem a második után sem lesz. Meg azt is, hogy gyerkők sem fognak kidőlni az oltástól.
Mi is Astrat kaptunk a férjemmel:) jól kis is dőltünk az elsőtől 3 napra…de a másodiknál semmi nem volt:) mi is ezen az állásponton vagyunk! Igyekszünk nem aggódni a gyermek miatt! Bízunk benne, hogy minden rendben lesz.
Az igaz, hogy a sporttáborban többet mozog jóval, mintha otthon ül.
Nem fogok ezen vitatkozni veled. Egy sporttáborban nagyobb terhelés éri mint otthon, és ez ronthat az állapotán HA kialakul a szövődmény. Azt hogy hol van a szülő nem tudjuk, de feltételezem eldöntik majd hogy nekik milyen lehetőségeik vannak és számukra mi az elfogadható kockázat.
Huh...
Mi végül szkippeltük a Móriczot, ami miatt kicsit bánkódtam, de akkor legalább ennyinek örülhetek, hogy a sorban állást megúsztam.
A másik sulit pedig 10 perc alatt online letudtam, egyenruha nincs 😅
Persze, ha otthon vagy napközben a gyerek mellett, akkor igen. De ha elmegy dolgozni a szülő, a gyerek meg otthon van, akkor nem igazán van a kettő között különbség. Két -három hétig meg kevesen tudnak otthon maradni, megfigyelni.
A gyerek nem fog erre figyelni szerintem. Egy sporttáborban a rendszertelen szívverés, kimerültség, légszomj biztosan nem szúr szemet. De még a lábdagadás is benézhető, azt gondolják rándulás. Edző, tanár sok gyerekre kell ügyeljen, míg a szülő otthon jobban, célirányosabban tud figyelni, ha gond van előbb észreveszi.
De ez bárhol előjöhet, ha egyáltalán nem figyel rá és nem foglalkozik vele, akkor mindegy, hogy hol van, nem?
Szerintem a gyerek nem fog odafigyelni magára ha a Chelsey felsorolta tüneteket tapasztalja magán. Lehet fel se ismeri ezeket vagy nem veszi komolyan. Nem is elvárható ez tőlük, többségük nem is találkozott soha ilyen tünetekkel. A fiúk főleg nem akarnak nyápicnak tűnni.
Én nem kockáztatnék, vagy tábor vagy oltás. Ez egy ilyen nyár sajnos. (Remélhetőleg az utolsó ilyen.) De én eléggé kockázatkerülő típus vagyok. Esetleg kérdezd meg a gyerekorvost vagy sportorvost, hátha van valami okos tanácsuk.
Tudtommal a szívizomgyulladást a vírusfertőzéshez hasonlóan az immunrendszer nem megfelelő válasza okozza, a mozgás csak ronthat rajta, ha nem figyel oda valaki. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akinél előjön, annál nem a mozgás miatt jön elő. Figyelni kell a jelekre.
- Mellkasi fájdalom
- Gyors vagy rendszertelen szívverés (szívritmuszavar)
- Légszomj, pihenés vagy mozgás közben
- Vízvisszatartás, amely a lábak, a boka és a lábfej bedagadását okozhatja
- Kimerültség
2 db nyolcévfolyamos és 1 nyekes (fele angol-fele német) osztály indul. Még mindig a helyi elit, de az intro érzékeny fiamnak nem jött be, még 3 év van hátra, kibírjuk.
én is egomi vagyok - bár már pesti és a lányaim is első generációs pesti jányok:-) Én anno a Dobóba jártam ( 2 év régi épület , 2 év új:-) még a Mazurka volt az ig. nagyon szerettem..:-) most már nyolcosztályos és még mindig jó?
tudom, hogy volt már, de 14,5 éves a második pfizer után 5 nappal sporttáborba mehet szerintetek? napi 2X2 óra sport (tenisz és csapatsportok pl kosár, röpi, foci) , lány amúgy...vagy inkább toljuk el, és utána kapja? Az új Delta variáns ellen csak a második szuri után alakul ki védettség...ahhh
Detto. De nekünk még van három hét a második oltásig. Egyébként a vérrögképződés mindegyiknél előfordult és nincs is hatalmas különbség köztük, csak az Astrát kapták fel legelőször és aztán azon lovagoltak. Mondjuk ebben legalább annyi az üzletpolitika - ha nem több - mint amennyi az aggodalom.
Lányom kimondottan örül a matrózblúznak.:)
László, nem Móricz.
Holnap lesz rajta életében először, mert évzáró lesz.
További ajánlott fórumok: