Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Mindenkeppen ird meg mi lett a vége!!! En 1 pontnak is örültem volna így utólag,
Sajnos nekünk ezen múlhat a behivás, nem tudom túltenni magam a sérelmemen
Penteken vittem be a suliba es mar kedden jott a valasz..
Minden matek tanar ismeros azt mondta, hogy ez max pont mert nem is probalgatas hanem preciz levezetest csinalt. Teljes mondatokat irt, volt is 6 pipa minden reszert, es a vegen 4 pont..
Ez a mondat szerepel, hogy 7 db otos es 4 db negyese van igy az osszeg 51
Szerintem ez jo ellenorzesnek
Nálunk a gyermek 2 módszerrel is megoldotta, egyenlet teljesen jól felírva, de utána szorzási hibát vétett, szorzás jó, csak a tizedesvessző lemaradt, így a végeredmény nem jött ki az egyenletből. A szorzási hibás eredménnyel helyesen számolt tovább.
Utána a próbálkozásos módszert végezte, itt a második próba lett jó. Az első nagyon közel volt a helyes eredményhez, csak egy számjegyet kellett módosítani a helyes eredményhez.
A helyes eredményt megkapta, ellenőrizte. Mégis 1 pontot levontak.
A számból vetted ki a szót.
(Enyéim is az ellenőzést hajlamosak elhagyni)
Nagyon furcsa, hogy Pangea-nak vilángyorsan jött meg ez a válasz, ti meg még mindig várjátok, hiszen eltelt a 8 nap.
Egységes döntésnek kellene születnie.
Ha nem az születik, azt is bele lehetne tenni egy írásba valamelyik nagyobb portálon.
Nálam is ez a feladat van OH-n, 02.03-án küldtem be, de választ még nem kaptam.
Több iskolában erre akár a max.pontot is megadták. Nem lehetne olyan, hogy eltérően pontozhassanak a középiskolák. 1-2 ponton sok minden múlhat, mi pl. szóbeli behívási határon vagyunk kb.
Elso mondata az volt h az atlag szorozva a db szammal 61
Masodik h kiszamolta h 4 db 3-as az 12
Harmadik mondat h 63-12=51
Aztan h 11 jegy osszege 51
Ha mind 4-es lenne akkor 44 lenne az osszeg
Tehat 7 db otos kellett, a tobbi 4-es igy az osszeg 51
Valasszal egyutt 8 teljes mondat volt…
Erre a titkarno megirta h aki totozgatott az nem kaphatott max pontot. Na erre irtam h ezt kikerem magamnak..
Ha 15 matek tanar nem latta, akkor egy sem. Matekos csoportokban is benne volt..
Az oh valasza: Az összes!!!!! esetet fel kell sorolni…
Amit senki sem tett meg. Hiszen ketfele jegybol igy jon ki az 51-es osszeg..
Ha szukseg lesz ra el fogom kuldeni a sulinak is ahol esetleg eppen lemarad.
Persze nem ezen a 2 ponton kell mulnia de attol felek emiatt fog lemaradni..
Rettenetesen igazsagtalan es nagyon bant. Matek versenyeken is alig van olyan feladat amihez egyenlet kell, logikai lepesek vannak egymas utan…
én is érdeklődtem már róla és áttanulmányoztam a weblapját, de nem sok mindent lehet róla megtudni
a gyakorikérdések-ben viszont egyértelműen lehúzták (ezt az oldalt mindig kis fenntartással olvasom, de annyira egybehangzóak a vélemények, hogy az árulkodó).
Eszerint nem nagyon. "Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, az iskola által
hozott döntés ellen a szülő, a tanuló, a döntés kézhezvételétől számított három napon belül, a vizsgát szervező
középfokú iskolában, a Hivatalnak címezve, kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés
esetén fellebbezést nyújthat be. Figyelem! A fellebbezés kizárólag a központi írásbeli vizsgát szervező középfokú
intézményhez nyújtható be! A fellebbezést az ügyre vonatkozó összes dokumentummal (eredeti vizsgadolgozatok,
értékelő lap, fellebbezés stb.) együtt a vizsgaszervező intézmény – egy munkanapon belül – továbbítja a Hivatalnak. A
fellebbezés benyújtására meghatározott határidő elmulasztása miatt igazolásnak helye nincs. Felhívjuk a figyelmüket,
hogy a nem megfelelő helyre benyújtott fellebbezés, hátráltatja elbírálás folyamatát és késlelteti a döntés
meghozatalát.
A Hivatal a fellebbezést érdemben elbírálja. A bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az
észrevétel benyújtását követő nyolc napon belül rövid úton (elektronikus úton) írásban közli az iskolával, valamint postai
úton megküldi az iskolának és a kérelmezőnek. A fellebbezés benyújtása és elbírálása nem érinti a tanulónak az iskola
által hozott felvételi döntéssel kapcsolatos jogorvoslati jogát....
A jogszabály arra nem ad lehetőséget, hogy a tanuló által megoldott, a
középiskola által kijavított feladatlapot vagy annak fénymásolatát a felvételi eljárásban érintett másik középfokú iskola
bekérje és felülvizsgálja, újra értékelje."
De van nem egy példa arra is, hogy az OH sem tévedhetetlen.
Látni kéne, pontosan mit írt le, de ha ezt leírta, és kiderül, hogy ez a gondolatmenet, hogy a 4-esek és 5-ösök összege 51, és ha csak 4-ese lenne a maradék, az 44, ezért kell 7 "plusz", az tökéletes megoldás.
De ha nem is derül ki minden, akkor is járnak pontok a gondolat helyes részeiért, nem csak az egyenlettel szabad megoldani, ott a megoldókulcsban, hogy
"Amennyiben a felvételiző a megadottól eltérő módon oldotta meg a feladatot, akkor ezen
megoldás részpontjaival kell megfeleltetni a felvételiző megoldását, és ennek alapján kell
pontozni."
(matematikus vagyok).
Ez az h minden iskolaban megadtak ra a maximumot. Kb 7 mondatot irt le, semmi probalgatas nem volt benne csak logikusan leirta h mennyi az atlag, osszeg, darabszam, miert 7 db stb..
Ugyhogy szamomra nagyon nagy csalodas az iskola hozzaallasa.. ugy hogy ugyanott volt aki beletalalt a darabszamra ossze vissza leirt par szamolast es vegul 4 pontot kapott. Sajat szememmel lattam:(((( ugyhogy egy ilyen iskolaba sosem adnam a gyerekemet…az utolso helyre van beirva de oda 68 pont eleg, csak nem oda fog kerulni:(((
Ez megdöbbentő, felháborító!
Kíváncsiságból megnéztem a feladatot (mi 6-osban vagyunk érintettek, így nem ismerem a 8-os sorokat), ez egy tökéletes megoldás, ahogy a fiad megoldotta. Én is pont ugyanígy oldottam volna meg, ez simán lehetett volna 6-os feladatok között, ők még nem tanultak egyenleteket, és egyenletek nélkül várják hasonló feladatok logikai megoldását tőlük. Nem is értem, hogyan kellett volna ezt "jobban" megoldani? Több ismeretlenes egyenlettel? (a megoldókulcsot nem néztem) Ennél szebb megoldást találni nem lehetett volna. A 6-os fiam előkészítős matektanárja mondta nekik, hogy ne akarják egyenletekkel megoldani a feladatokat (még ha ismerik is már azt a megoldást), sokkal szebb és izgalmasabb megoldani egy feladatot logikai úton. Na ez egy matek tagozatos iskola, persze...
Nekem ugyanez ugrott be erről, amit látom Akinomuj is írt, hogy ezt egy matekos iskolában alapból elfogadták volna szerintem.
Sajnálom nagyon, ez tényleg nagyon igazságtalan. Szurkolok, hogy semmi ne ezen a ponton múljon!
Az általunk megpályázott sulik sorban renitenskednek, remélem, be nem zárják őket:
Március 1. 9 óra
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?