Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetés)

4890. zoge (válaszként erre: 4888. - Szubika)
2013. márc. 12. 18:36
Köszönöm, a fiam nevében is. :) Nagyon elkötelezett. Negyedikben kémikusnak öltözött a farsangon.... :) És nagyon aggódok érte, pontosan azért, amit írtál, hogy az Apáczaisok olyan fura mókusok. De bízom a gyerekben, mert ezt akarja tanulni, s tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű. S amikor "riogatom", hogy milyen szinten leterhelik majd, mindig azt mondja, ezért megéri. Majd meglátjuk. :)
2013. márc. 12. 18:30

Nekem például hétfőn kell bemennem a suliba leadni az új,végleges listát.Nem csütörtökön,már másnap.Nálunk azt mondták,hétfő a határidő.

De már lehiggadva,azóta ofővel újra megbeszélve,maradunk a Leövey-nél,mert azt ő biztosra mondja,akkor én sem stresszelek tovább.

A Deáknál meg rosszul számolt,aki itt számolt :P

Drukkolok mindenkinek,de itt visszafogom magam.

4888. szubika (válaszként erre: 4885. - Zoge)
2013. márc. 12. 18:12

Gratulálok, olyan jó dolog azt olvasni, hogy sok munka után a gyerek elérte az áhított célt. Kemény évek állnak előtte, sok sikert kívánok hozzá!

Nekem az Apáczaisok, akiket volt szerencsém ismerni (persze mint volt diákokat már), mindig a fura mókus kategóriába tartoztak:)Aztán ahogy jobban megismertem őket, kiderült, hogy nemcsak nagyon okosak, hanem emberileg is figyelemreméltóak. Legalábbis a többségről.

És épp most lett egy új kollegám, aki abszolút hozta a fura mókus érzetet. Én elég nyitott vagyok mindenkire, így hamar kiderült, hogy nagyon is van humorérzéke, meg alapvetően igen jó arc, úgyhogy szívesen beszélgettem vele. És hát nem kiderült, hogy az Apáczaiba járt?:)) Egyetemista koromban még rögtön rájöttem volna, most csak vihogtam egyet, hogy na nem nagyon változnak a dolgok. Nálam az Apáczaisok emiatt mindig is egy külön kategória, nagyon csípem őket.:)

4887. Akire1 (válaszként erre: 4825. - Azsanna)
2013. márc. 12. 18:11

Sziasztok!

Szia Azsanna!

Gratulálok a Szilágyi helyezésetekhez!

Milyen nyelvpárra jelentkeztetek?

Az én lányom is közel került a bejutáshoz angol-francián. Ti tudtok bővebbet az iskoláról? Minden információ érdekelne minket.

Köszi.

4886. szubika (válaszként erre: 4884. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:55
A francia kéttannyelvű része nagyon jó, van lemorzsolódás is emiatt. A többi osztály nem említésre méltó.
4885. zoge
2013. márc. 12. 17:43

Kint van az Apáczai listája is. A fiam bekerült a komplex természettudományops tagozatra, ami évek óta az álma volt. :))))) El sem hiszem, nagy menet volt.

4

Szombaton a Fazekas, tegnap az Eötvös is feltette a listát, érdekes, hogy hol milyen helyezéseket ért el. Most éppen az Eötvösben van ún. körbevezetésen, ahol megmutatják felsőbb éves diákok a sulit. Úgy látszik, ennyival tartoztunk a sorsnak.

Mindenkinek gratulálok, látom, hogy szép rangsorszámokat értek el a gyerekek, és mindenkinek jó esélyei vannak. Én is megjártam hegyet-völgyet, nagy hullámvasút volt ez....És szorítok Nektek, hogy sikerüljön mindenkinek az álma.

4884. virgilius (válaszként erre: 4883. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:34
És a francia kétnyelvűn kívül jó suli? És főleg, milyen gyerekek járnak oda, ugye nem nagyon "gázosak"? Majd a lányomnak gondolkodom rajta, ő nagyon rá van kattanva ovis korától a franciára.
4883. szubika (válaszként erre: 4879. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:32

Igen, a VI. kerület, a Bajza utca utáni utca azt hiszem. Szerintem nincs megkötés, pótlap kérdése az egész:)

A 16-tal sincs semmi baj. Ha rajtam múlik, nekünk is 10 felett lett volna.:)

4882. limma (válaszként erre: 4880. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:31
Ahogy mondod :-)
4881. limma (válaszként erre: 4879. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:30

Bármennyit :-)

Az írásbeli ismeretében azért lecsökkentettük, de így is pótlapot használtunk.

4880. szubika (válaszként erre: 4875. - Limma)
2013. márc. 12. 17:29

Köszönöm, én is így vagyok vele, csak nem értem miért nem normálisan áll a dolgokhoz, miért kell nekem ezen görcsölnöm. Azt meg nem nagyon szeretem, hogy a gyerekemnek szokott minősítgetni, hogy nem mondok igazat, meg hülyeségeket beszélek. Szerencséje, hogy nem olyan vagyok mint egynémely rosszindulatú ügyfelem. Azok már régen feljelentették volna valami illetékes felettesénél vagy leginkább többnél:))

Lelkiismeretes tanárnak arra kell bíztatni a diákjait, hogy úgy jelöljenek meg sulikat, hogy a legrosszabb konstelláció esetén se maradjanak iskola nélkül.

4879. virgilius (válaszként erre: 4877. - Limma)
2013. márc. 12. 17:27
Mennyit lehet max beírni?
4878. virgilius (válaszként erre: 4876. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:24
Hm, ezt jó tudni. :))) Az a 6. kerületben van, ugye?
4877. limma (válaszként erre: 4869. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:22

Igen, kell a sok suli, sose lehet tudni.

A fiamnál vagy 16-ot írtunk első körben - az ofő dobott egy hátast :-)

4876. szubika (válaszként erre: 4874. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:22
Nincs, arra hivatkozva, hogy tapasztalatuk szerint a szóbeli nem nagyon változtat a sorrenden. Emiatt boldog-boldogtalan beírja, hiszen nincs vele többlet munka, így fordulhat elő, hogy akár még a 200. is bekerülhet pl. a kéttannyelvű francia tagozatra. Szerintem amúgy csak simán lusták:))
4875. limma (válaszként erre: 4866. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:19
Hát persze, ne is törődj vele... beviszed, amikor gondolod, aztán .....csessze meg magát, úgyis kénytelen lesz megcsinálni, ha nem akar egy fegyelmit a nyakába.
4874. virgilius (válaszként erre: 4871. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:18
A Kölcseyben nincs szóbeli?
4873. virgilius (válaszként erre: 4872. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:17
Hát, max átvételizhetnek, ha van egy-két szabad hely. Mindig előfordul ilyesmi, költözés, egyéb okok miatt.
4872. szubika (válaszként erre: 4870. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:17
Tényleg? Akkor nem is vagyok annyira hülye.:)) Azért hittem az ellenkezőjét, mert a lányom említette, hogy valakik az osztályből felvételiztek oda. De akkor ő beszélt hülyéket:)
4871. szubika
2013. márc. 12. 17:14
Még az jutott eszembe, hogy nem értettem, hogy a Berzsenyi, ami igen erős suli, miért fárasztja magát, hogy mindenkit szóbeliztet, illetve idén már húzott egy nem túl magas ponthatárt és afölött behívta a nebulókat. És igenis van értelme, mert ha komolyan veszik a szóbelit és nem az írásbeli eredmény ismeretében pontoznak, akkor bizony olyan gyereknek is lesz esélye a bekerülésre, aki jó tanuló, de az írásbelit nem hozta a képességei szerint. Ezt nagyon korrekt hozzállásnak tartom. A lányomat pl. nem hívták be sem a Veres Pálnéba, sem a Madáchba, sem a Városmajoriba. Akkor már inkább elfogadható a Kölcsey-féle megoldás, hogy nem tartanak szóbelit.
4870. virgilius (válaszként erre: 4869. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:12
A Toldy tényleg csak 6 osztályos. ;)
4869. szubika (válaszként erre: 4867. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:09

Én meg hülye fejjel azért nem írtam be a Toldit, mert a honlapjukon talált felvételi tájékozatóból azt olvastam ki, hogy csak hatosztályos gimi.:D Na de ez semmi ahhoz képest, hogy több szülő is elírta a kódszámokat. Szegény gyerek mehetett matekból felvételizni pl. biológia helyett:))

És vannak olyan gyerekek az osztályunkban akik csak három gimit jelöltek meg, ebből egy nagyon erőset meg két nem annyira erőset és most imádkoznak, hogy a harmadikba bekerüljenek, mert az első kettő nem sikerült. És a harmadiknál is nagyon rossz helyezésen állnak, 200 körül, minimális az esélyük.:( Nem tudom miért csinálták így, de azt tudom hogy az ofő azt sulykolta a gyerekeknek, hogy aki három-négynél, maximum ötnél többet megjelöl, az már komolytalan. Nekem emiatt komoly közelharcot kellett vívnom a gyerekemmel, végül kiegyeztünk nyolcban, de nem volt könnyű menet. Hogy mondhat ilyet egy felelős osztályfőnök????? Megvan az eredménye...

4868. szubika (válaszként erre: 4865. - Virgilius)
2013. márc. 12. 17:03
Én is úgy gondolom, hogy senki anonimitása nem forog veszélyben, hiszen nem ismerjük egymás kódszámait. Szerintem mindenki segítő szándékkal állt Kriszta problémájához, mindenki drukkol mindenkinek, legalábbis én így érzem.
4867. virgilius (válaszként erre: 4864. - Szubika)
2013. márc. 12. 17:01
Az én fiam is azért nem írta be a Toldyt, mert arra számított, hogy úgysem, aztán ki tudja, még akár meg is lehetett volna. :S De most már mindegy. Irigylem azokat, akiknek nagyobb az önbizalma, pl barátnőm fia faarccal beírta az Eötvöst, és sikerült is neki tavaly, messze nem kitűnő bizi ellenére.
4866. szubika (válaszként erre: 4863. - Limma)
2013. márc. 12. 17:01

Nem fiatal, vannak már tapasztalatai.

És azért is hülyeség a hozzáállása, mert mindenki vagy majdnem mindenki be fogja vinni neki csütörtökre, ha van pár gyerek aki esetleg hétfőre viszi be, azt meg már nem sok idő bepötyögni.

Ráadásul mi az, hogy csak hétfőn lehet aláírni? És aki akkor nem tud bemenni, mert mondjuk nem ér rá valami fontos dolog miatt? Nem véletlenül van két nap megadva a módosításra.

4865. virgilius (válaszként erre: 4854. - 6ee0ffb012)
2013. márc. 12. 17:00
Kriszta, ne legyen üldözési mániád, szerinted hogy lehet kódszámok alapján nyomozni? Én megnéztem, hogy 170-180 pont körül hányadik helyre vannak rangsorolva a gyerekek, és az jött ki, hogy 20 alatt, ebből még a ti személyetekre nézve semmilyen adat nem következik, de ha maxot vitt, maxot szóbelizett és kb 80-at szerzett, abból azért elég könnyű kiszámolni, mennyi lehet az összpontszáma. ;)
4864. szubika (válaszként erre: 4858. - Sgabcsi)
2013. márc. 12. 16:52

Kedves osztályfőnök lehet, a pedagógus szakma gyöngye...

Az én lányom is eldöntötte már egyszer-kétszer, aztán mégsem, aztán most épp a Rákócziban a másik tagozatra akar menni, mint eddig. Ugye onnan indultunk, hogy szerelmes a Berzsenyibe, most meg az már egyéltalán nem:))) Végre sikerült leültetnem, hogy beszélgessünk,bár közben folymaatosan az egyik állatát gyömöszölte... És próbáltam elővezetni neki az érveket mindegyik suli mellett, de ő ezt úgy értette, hogy rá akarom beszélni. Elmagyaráztam neki, hogy én vagyok most az ördög ügyvédje, és, hogy ez mit jelent. Nem tudom, hogy felfogta-e:)

Én már úgy vagyok vele, hogy ha a Rákóczit akarja elsőnek, hát legyen. Azt egy kicsit bánom, hogy a Baár-Madast nem jelöltük meg, mert az volt a vélemény, hogy az hú de erős, meg nem vagyunk reformátusok, úgysem veszik fel. De látva az eredményeket, simán lett volna esélye. Na de ez már mindegy.

4863. limma (válaszként erre: 4862. - Szubika)
2013. márc. 12. 16:51
Lehet, hogy fiatal, ez az első végzős osztálya, gyakorlatlan, fél, nehogy elrontson valamit és legyen elég ideje pötyörögni.
4862. szubika (válaszként erre: 4825. - Azsanna)
2013. márc. 12. 16:42

Gratulálok! Kinek vannak még újabb jó hírei?

Írtam, hogy az ofőnk előírta, hogy csütörtökig kell leadni a módosításokat. Azóta értekeztem vele, de továbbra is így gondolja. Egyszerűen nem fogja fel, hogy attól, hogy szerdán már az összes ideiglenes jegyzéket ismerjük, nem fogjuk tudni másnap reggelre biztosan eldönteni, hogy milyen sorrendet szeretnénk megjelölni. Tudom, hogy nekem van igazam, de azért biztos,ami biztos, felhívtam az Oktatási Hivatalt, ahol egy nagyon kedves nővel beszéltem, és ő megerősítette, hogy a tanár kérni kérheti, hogy hamarabb adjuk le, de elő nem írhatja, olyat meg végképp nem mondhat, hogy a gyerek nem módosíthat ha csütörtökig nem adja le. Nem értem, hogy miért van ennyire eltévedve az ofő.

4861. limma (válaszként erre: 4858. - Sgabcsi)
2013. márc. 12. 16:38

Gratula!!!

Úgy látom, kezdenek lehiggadni a kedélyek...még a végén kiderül, mindenki oda jutott be, ahová a legjobban akart...mint azt az elején már sokszor, sokan megmondták.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook