Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nincs joga ilyeneket kérdezni, tehát már innen kínos a történet. Én egy kemény nő vagyok, de az iskola kiválasztásánál komolyan befolyásolt, hogy azokban a sulikban, amelyiket valamilyen okból felhívtam, hogyan reagáltak a problémámra vagy az érdeklődésemre. A Jóska alighanem akkor lett végleg ellenszenves, a Berzsenyi, a Rákóczi így szerzett nálam komoly többlet pontokat.
Hülye emocionális dolog, de nálam ezeknek is szerepe van. A Városmajort már az előkészítőnél leírtam emiatt. Kedvesen érdeklődtem az előkészítő felől, mikor közölte velem az amúgy sem túl kedves nő, hogy erről biza lecsúsztunk,így jártunk, sorry. Én meg magamban, milyen szöveg az, hogy így jártak, sorry??:))Egy dolog, hogy tahó volt, de miért csinált úgy, mintha valami selejt lennék amiatt, hogy már akkor telefonálok, mikor beteltek a helyek? Szegény Berzsenyi nálam a portás miatt esett ki végleg az esélyesek közül, szóval nem vagyok egészen beszámítható:) De milyen már az, amikor egy börtöntetkós, ellenszenves, tahó fazon töpörtyűt uzsonnázik, mint valami rossz filmben, és úgy szól ki a fejéből, hogy az ember majdnem röhögőgörcsöt kap? És akkor bennem összeadódott az összes addigi tapasztalat. Beleértve, hogy kedvesek voltak az időpont módosításnál, milyen normálisan fogadták a felvételizőket, de hogy néz ki az egész környék, hogy néz ki az iskola, a diákok ültek és feküdtek az iskola padlóján, az épület valami szörnyű, és erre jött rá szegény portás:)))
Kár, hogy nincs valami hivatalos fórum, ahol az iskolákat lehetne minősíteni, véleményeket írni. Sokat segítene az egyszeri tájékozatlan szülőnek.
Kitartás, már csak 1 nap :)
Mindenkinek sok szerencsét!!!
Szerencsére a gyerek ezt nem kapta meg. Amilyen fura és őszinte ő hazavágta volna a vizsgabizottságot a válaszával felkészítés nélkül. :D
Csak azért írtam le, mert esetleg valakinek hasznos lehet. Engem meglepett ez a törtetés, nagyon váratlanul ért! Talán így más fel tud rá készülni.
Megértem, kevés a gyerek, sok a suli és mindent be kell vetni! De ez elég gáz volt!
Köszönöm szépen :) nekem nem sikerült megtalálnom.
Akikkel beszéltem, ők is a távolság miatt nem biztos, hogy a Radnótit választják.
Meglátjuk, holnap fent lesz a rangsor ott is.
A Szilágyi már majdnem biztos, már csak két suli eredményére várunk.
Gratulálok mindenkinek, már csak azért, hogy a gyermekeik végig csinálták ezt az egészet :) Remélem mindenkinek az sikerül, amit a gyermek szeretne:)
Én megtaláltam, 37. asszem, de a 2. nyelvek szerint volt felsorolva, vagyis 4 külön kis lista volt, és valóban, mind a 4-nél 30 fölötti számok. Szóval tényleg változik, ez fura. Persze az lehet, hogy valaki mégsem viszi át a gyerekét, mondjuk a távolság miatt. Azért ötödikesként még nem mindenki alkalmas önálló utazgatásra hosszabb távon. Mi pl ezért nem választottuk anno a Radnótit, hosszas tépelődés után.
Itt vannak az adatok.
Tudom, azért is voltam már akkor is meglepődve ezen. A gyerekem osztálytársa is valószínűleg bejut, de beszéltem az anyukával és azt mondta, nem biztos, hogy át is viszi oda a gyerekét.
Ezért gondolom, hogy ott is változhat a rangsor.
Mondjuk érdekes, hogy a Radnótiról én nem találtam meg azt a statisztikát, hogy a jelentkezők közül a listán ki volt az utolsó sorszámú akit felvettek.
A semennyire azért nehezen hihető, mert amikor felvételizni voltunk, két anyuka is mondta, hogy nem biztos, hogy oda viszi a gyermekét, ha felveszik.
Persze ettől még lehet, hogy az ideiglenes rangsor lesz a végleges is.
Leginkább, ha az oktatás.hu-n beírod az érintett iskolákat és megnézed az országos kompetencia mérés adatait + oktv eredményeket.
Ezek már sokat elmondanak!
Szia! Ezen a linken vannak fent a bp-i gimik rangsora. Itt összesítve vannak, az összes gimi, de már fejből mennek, melyikben van 8 osztályos képzés és én csak azt figyeltem.
Most bőszen nézem még az oktatási hivatal honlapját, de én itt csak a túljelentkezések számait látom, illetve, hogy hányat vettek fel azok közül, akik elsőként jelölték meg a sulit. Ti hol találtátok meg, hogy hanyadik volt a rangsorban az utolsóként felvett gyerek? A linket hiába másolom, az írja, nem jó.
Csak az utókornak....
Nem került ki az ideiglenes lista és már nagyon kíváncsi voltam, hogy hova helyezhetem a gyerkőcöt... (Nem volt jelentősége, ezt a sulit 5. helyen jelöltük és már a 2-ra tuti bejutott, de remélem az elsőre is.)
Szóval felhívtam a sulit. Az illetékes hölgy elkezdett faggatni, hogy hányadiknak jelöltük az adott sulit és, hogy mennyire szeretne a gyermek oda járni... Nagyon határozott volt és célra törő! :(
Nekem még a telefonban is érdekesen csengett a hangom, pedig rutinos tárgyaló vagyok. Belegondoltam, hogy ezt egy 13-14 éves gyerek kapja meg az amúgy is izgis szóbelin.......
Minden kedves szülőnek nagyon ajánlom, hogy a gyermekével szituációs gyakorlat keretében játssza el felvételi előtt azt, hogy az ilyen kérdésekre hogyan fog reagálni!!! Nem gondoltam volna, hogy zavarba tudnak hozni! Kellemetlenül éreztem magam, mert lódítanom kellett!!!
Ebben a suliban a lista legeslegelején foglalunk helyet, de ide nem szeretnénk menni. Persze ennek semmi jelentősége!
Igen, és nagyon köszönöm a linket!!!
Hiába keresgéltem, ezt a részt nem találtam meg. Így legalább tudjuk, hogy itt is van esély a 45. hellyel a rangsorban, ill. van egy 26. is másik tagozaton. Fel van adva a lecke, minden iskola esélyes :)
Szerintetek, ha valaki az ideiglenesen egy-két hellyel marad le a listáról, van esélye arra, hogy a végleges listában benne legyen?
Vajon a Radnótiban mennyire változik az ideiglesen rangsor. ( a 8 osztályos esetében).
Én is itt kerestem, de a bejutó nem találtam... megpróbálom újra... ennyire béndzsa lennék? A 03-as tagozat, 5-éves német kezdő, haladó angol. Létezik még egy németes osztály, de az haladó szint, és 4 év.
15 hely van, és 45. a gyerek :(
Mi a másikba, az utca végén. A mi sulink jó lenne, de a fiútöbbség hangulata ráült az osztályra.
Holnap megkeresem az egyik szakkörvezetőt, akinek a lánya a Szilágyiba jár és kikérdezem...
Nem igazán látni, melyik a 03-as tagozat, de a kezdő németnél én azt látom, hogy a 87-es még bejutott.
Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot, de most hozzá is szólok, illetve jól jönne egy kis információ.
Tud valaki segíteni?
Hol tudom megnézni azt, hogy a Madách I. Gimibe mi volt tavaly a német kezdő (03-as kódra) tagozatra rangsorban az utolsó aki még bejutott a 15. helyre? Az oktatás.hun nem találtam erre infót, hiába kerestem rá a sulira. Nem sokra megyek így az ideiglenes rangsorban lévő helyével a gyerkőcnek. Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?