Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nálunk csak az osztályfőnök jelezte az érintett gyerekeknek, hogy ők hétfőig módosíthatnak, és a megjelölt iskolákon túl újabb iskolákat és szakokat is felvehetnek.
Nekünk elvileg ma kellett volna aláírni a módosítottat , de szóltak a gyerekeken keresztül, hogy talán hétfőn írhatjuk alá , mert a KIFIR rendszer le van "tiltva" és csak hétfőn engedik fel a pedagógusokat, hogy módosítsanak, mindenkiét egyszerre , egy nap alatt plusz aláíratni a szülőkkel. Ideges az osztályfőnök, türelmetlenek a szülők és az érintett szülők és gyerekek háborognak ( jogosan), kapkodnak, hogy hétfőig kitalálják , hogy ezek után hova vigyék a gyerkőcőt és találjanak új iskolát
Ne hidd, hogy itt extra igényekről van szó, tényleg ehetetlen a kaja, na. Ha már van büfé egyáltalán, akkor legalább nem halnak éhen. Nálunk az sincs. De mindegy, ez itt totál off, csak azért írtam, mert sem a klik, sem a gamesz nem foglalkozik a gyerekekkel. Hogy akkor mivel, jó kérdés...
Grill, láttam, hogy az index topikban számolgattál majoros pontszámokat. Nos, a miénk roppant érdekes. Infón 88,valamennyi, megajánlott max szóbelivel, éneken meg még tízzel több. Ott talán plusz pontot is adtak az alkalmasságin. :)))
Hááát a VMG sem a Michelin-csillagos menzájáról híres :-)))))
Csak hogy érzékeltessem: az iskolai büfében sosem marad meg szendvics délutánra....
Bár a nagyfiam szerint még mindig ehetőbb, mint ami az általánosban volt. Csak pl. sótartót kell magával hordania, mert borzasztóan "egészségesen" főznek. Ez nem is rossz egyébként, így mindenki annyit tesz bele, amennyit szeret.
Nem valtoztatunk. EJG, MIG (itt ket szak is van), stb (olyan, ahol benne van a biztosban).
Nekem a szivem szerint a MIG lenne az elso, de az EJG olyan magas szinvonalu, hogy meg a nemet nyelvtanulast (es ebben az aktiv kozremukodest) is elviselnem erte.
Segítség? ... Amikor a gyerekeim sulijában pl szeptember óta nem tudja elérni az szmk hivatalosan, hogy ehető legyen az étel? ...
Alkotmánybíróság, rögtön, ha egyénileg nem lehet, akkor valamilyen szervezet által. Különben a fülük botját sem fogják mozgatni.
Andi, kitartás!!! +++++
Azért jelezni kéne a mélyen tisztelt döntéshozók felé valamiképpen mégiscsak, hogy ilyet nem lehet csinálni... A legtöbb suliban már kérik a módosítókat, de a legvégső határidő 17-e... Amire volt fél évünk, azt most csinálják meg 5 nap alatt? Keressenek, járják végig a kinézett sulikat, netán szóbelizzenek is oda???
Változás megint.
Most az van, hogy 5 osztály helyett indul egy 13 fős "osztály", sima, angol nyelvű turisztika szakkal.
Tegnap este részletes, egyértelmű emailt küldtek.
A keddi szülőit sem tartják már meg.
Értem, de a tiltakozásnak a szülőktől kell indulni, különben nem lesz belőle semmi.
Nem én írtam egyébként az alkotmánybíróságot, hanem a hvg-s cikk.
Mondjuk tényleg, ha csak szakközépre lehet módosítani, akkor hogy ajánlanak gimit.
Egyáltalán egy szakközép és szakiskola hogy indíthat egyik napról a másikra gimnáziumi osztályokat? A profilja is ugrik. Kirúgják a vendéglátós és turisztikai szakot tanító pedagógusokat?
1000 kérdés, felelet nélkül, csak szoros határidő.......
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?